Ryktesaker, uke 3

OPPDATERT 12.00 Er Wilfried Zaha-overgangen i ferd med å gå i vasken? De engelske mediene er uenige i saken.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler United-ryktene i én sak, slik at dere som elsker rykter enkelt finner frem, og dere andre lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 20. januar:

12.00: Daily Mail hevder imidlertid at Wilfried Zaha fortsatt kan gjennomføres i løpet av de nærmeste dagene. Avisen skriver at avtalen vil være verdt £12 millioner, noe som vil være tidenes største overgangssum for en spiller fra Championship til Premier League. Zaha vil tjene £35.000 i uka på Old Trafford, men vil tilbringe resten av sesongen på lån i Crystal Palace.

08.05: Manchester United og Crystal Palace klarer ikke å bli enige rundt prisvurderingen av Wilfried Zaha, skriver Sunday Mirror. Palace-styreformann Steve Parish møtte United-representanter torsdag hvor han avslo budet på £10 millioner. Palace ønsker ikke å gå lavere enn £15 for stortalentet. Tabloiden skriver samtidig at det forventes at United gjenopptar interessen til sommeren.

Lørdag 19. januar:

13.45 I tillegg til at tidligere mulige transferobjekter nevnt i denne spalten som Theo Walcott (ny kontrakt) og Vegard Forren (Southampton) ikke har endt opp i Manchester United, har nå Ajax tilbudt Christian Eriksen ny kontrakt i håp om at dansken skal bli værende i Amsterdam, ifølge talksport. 20-åringens kontrakt går ut i 2014. I tillegg skal Chelseas Frank Lampard være nære ved å signere for MLS-klubben LA Galaxy.

Fredag 18. januar:

15.45 Så er også Victor Valdes meldt på i kampen om å bli ny United-keeper. Three&In skriver at Barcelona-keeperen er ønsket av både Liverpool og United, men legger til at han – stilt overfor valget – etter alt å dømme ville foretrukket United. Nettstedet hevder at det kan bli snakk om en byttehandel, der 31-åringen kommer til Old Trafford, mens hans ni år yngre kollega David de Gea går motsatt vei.13.30 Det har som kjent versert enkelte rykter om at Arsenals Theo Walcott kunne være på vei til Old Trafford. 23-åringen har i lengre tid vegret seg for å skrive under på en ny kontrakt med London-klubben, og dermed begynte ryktene å flomme. Men nå er det klart at Walcott forblir på Emirates. Han har i dag skrevet under på en kontrakt som binder ham til Arsenal i ytterligere tre og et halvt år.11.10 Daily Mail hevder at det har skjedd et gjennombrudd i forhandlingene med Crystal Palace om kjøp av Wilfried Zaha. Det påståtte gjennombruddet skal ifølge avisen ha skjedd etter at et opprinnelig bud på £6 millioner nå har blitt høynet til £8 millioner. Samtidig skriver The Independt at det fortsatt gjenstår mye før en (eventuell) overgang til Old Trafford komme istand. 10.50 Det begynner å bli en stund siden sist vi hørte om Christian Eriksen, men nå hevder Daily Express at dansken fortsatt figurerer i Sir Alex’ langtidsplaner. Avisen siterer blant annet Eriksens agent, Martin Schoots, som uttaler at det fortsatt kan bli aktuelt med en overgang til Old Trafford. Den 20 år gamle midtbanespilleren er for tiden på treningsleir i Brasil sammen med sine lagkamerater i Ajax.07.55 Leicester Citys 20 år gamle angriper Jeff Schlupp har ifølge Ghanaweb blitt innvilget prøvespill, med utsikter til fast kontrakt, i Manchester United Han sies å være en anvendelig type som i tillegg til spissrollen også kan operere på venstre side av midtbanen og som venstreback. Schlupp ble født i Tyskland, men kom etterhvert til England sammen med sin foreldre. Deretter vokste han opp i Leicester City-akademiet, hvor han etter 2010/11-sesongen ble kåret til Årets spiller. I begynnelsen av forrige sesong gjorde han seg bemerket ved å score hattrick i debuten for Leicesters førstelag. Så langt har Schlupp én landskamp for Ghana.

Tordag 17. januar:

14.00 Pescaras 19 år gamle midtbanespiller Juan Fernando Quintero har, så sent som på tirsdag, vært nevnt som et mulig mål for United. Ifølge italienske La Gazzetta dello Sport sier imidlertid den ettertraktede colombianeren at han vil foretrekke en overgang til Internazionale fremfor å dra til England. – Jeg foretrekker Inter fordi de har så mange søramerikanere i stallen, og så trives jeg godt i Italia, sier han.13.20 Daily Mail hevder at United nå er klare til å legge inn et formelt bud på Wilfried Zaha, og at dette vil skje innen 48 timer. Ettersom United anser seg som den eneste seriøse aktøren i jakten på 20-åringen, kommer klubben til å starte med å tilby Crystal Palace halvparten av de £12 millionene London-klubben mener spilleren er verdt. Kanskje bør ikke United være for skråsikre på at Zaha til slutt havner på Old Trafford. Arsenal-manager Arsene Wenger røper nemlig at også han følger Palace-vingen nøye. – Foreløpig har vi ikke lagt inn noe bud på ham, men han er en av dem vi sjekker ut, sier franskmannen, ifølge Sportsvibe.13.00 Ifølge Federico Machedas agent, Giovanni Ba, pågår det nå forhandlinger med tyske Stuttgart, med sikte på å få til en låneavtale for den 22 år gamle italienske angrepsspilleren. – Forhandlingene er langt fremskredne, og de går veldig bra, sier Ba til TMW, og antyder at Stuttgart ønsker å skaffe seg opsjon på senere kjøp av Macheda, som har halvannet år igjen av kontrakten med United. Også to spanske klubber skal være interessert, i tillegg til en rekke italienske – stadig ifølge agenten.

Onsdag 16. januar:

16.30 I går sa ryktene at Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha, var så godt som klar til å signere for United. I dag bekrefter David Gill at klubben er interessert. – Han er en av spillerne vi ser på, men akkurat nå vil jeg ikke si mer enn det. Dersom vi skulle gjøre noe med Wilfried, hadde det uansett ikke blitt før til sommeren, sa Gill til Sky Sports News.14.50 Han har såvidt vært innom disse spaltene før, Benfica-stopperen Ezequiel Garay. Men nå hevder Daily Mails vanligvis velinformerte sportsjournalist Ian Ladyman, at United «nok en gang» har sendt speidere til Portugal for å gå den 26 år gamle argentineren nærmere etter i sømmene. Ladyman mener at Sir Alex har identifisert Garay som et av flere mulige kjøpsobjekt som langsiktig erstatter for Nemanja Vidic. Benfica befinner seg under økonomisk press og sies å ikke lenger ha råd til å betale spillerens lønn. Dermed går det mot salg, om ikke i januar, så til sommeren. Garay, som har 11 landskamper for Argentina, skal ha en prislapp på rundt £15 millioner. I tillegg til United, er han også ønsket av Juventus og «andre europeiske klubber». I tilfelle salg, vil Garays tidligere klubb, Real Madrid, ha rett på halvparten av overgangssummen.

Tirsdag 15. januar:

22.10 Det spekuleres i om Sir Alex Ferguson i dag var tilstede på FA-cup-kampen mellom Stoke og Crystal Palace. Noen journalister sier at han var der, mens andre sier at han ikke var det. Siden United ikke skal møte Stoke før i april, går spekulasjonene naturligvis i at han i så fall var der for å se Crystal Palace sitt stortalent Wilfried Zaha. Zaha ble byttet ut i pausen etter en god første omgang.

17.05 Angel di Maria kan være et mål for United, skriver A Bola. Vingen har ikke blitt brukt like mye for Real Madrid som han hadde håpet i år, og United skal visstnok følge situasjonen tett.

United følger visstnok også Pesceras playmaker Juan Quintero, skriver italienske medier. Den columbianske tenåringen, som også er i Inter Milans søkelys, vil koste ca 10 millioner euro.

10.30: Flere aviser melder at Barcelona planlegger å erstatte veteranen i mål, Victor Valdes og at de har David De Gea øverst på ønskelisten. Barcelona prøvde å signere De Gea fra Atletico Madrid allerede for tre år siden, men ville ikke betale det klubben krevde den gang. Det har lenge gått rykter om at 22-åringen ikke trives i Manchester og Real Madrid skal også følge denne utviklingen nøye.

09.30: The Sun, ja dem, hevder at Manchester United kommer til å sikre seg Crystal Palace-stjernen Wilfried Zaha onsdag. Overgangssummen skal ligge på 12 millioner pund. Det er imidlertid verdt å legge merke til at journalisten på saken ikke er blant de som kjenner United tettest, og at The Sun bommer ganske ofte, selv om de av og til også treffer på noen av sine mange rykter.

09.00: Atletico Madrid har sett seg ut Javier Hernandez som den spissen de vil ha når Falcao forlater dem. De skal være villig til å betale 15 millioner pund for å få ham i sommer. Så spørs det hva Sir Alex synes om det. Goal.com har det som en såkalt eksklusiv sak, men united.no er vel skeptisk til om det blir noe av dette…

Mandag 14. januar:

17.45: Ett av navnene som har figurert i denne spalten gjentatte ganger i sommer og høst er Vegard Forren, men nå kan det se ut som om nordmannen forsvinner til en av Uniteds største rivaler. VG Nett skriver nå i kveld at han kun skal være formaliteter unna å signere for Liverpool.

13.00: Cristiano Ronaldo sier nå at han vil bli i Real Madrid ut kontraktstiden (kontrakt til sommeren 2015), men at hva som da skjer er uvisst. Det ser altså ut til å ta litt tid før han eventuelt skulle finne på å returnere til Old Trafford.

12.00: Manchester United hadde speidere til stede da Benfica og Porto spilte 2-2 søndag, og den portugisiske avisa Record skriver at United fortsatt vurderer å hente 24 år gamle Nicolas Gaitan, argentineren som også var sterkt koblet til United i fjor. United vurderer også en annen Benfica-spiller, Ezequiel Garay, og de har fra før av Porto-ving James Rodriguez på blokka.

08.15: – Det ser ut som om jeg er på vei til toppen av Premier League. Det skrev Crystal Palace-spiller Wilfried Zaha på twitter, før han noe senere fjernet det hele. Vel, toppen av Premier League er Manchester United, og det hele kan tyde på at en avtale nærmer seg. Menn, legg merke til at han litt senere skrev følgende og så får folk tro det de vil: – Jeg kan ikke huske at jeg la ut en sånn melding, så jeg skjønner ikke helt hva som har skjedd.

Powered by Labrador CMS