Dette er Ajax

United trakk et Ajax-lag som ikke dominerer i Nederland i år.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det klart at United møter Ajax i 16. delsfinalen av Europa League.

Se hele trekningen her.

Ajax og PSV Eindhoven er Nederlands mest kjente lag, men akkurat nå er Ajax litt nede for telling og de skal få slite med å forsvare fjorårets seriegull. Etter 16 kamper i årets seriespill ligger laget nede på 4. plass – åtte poeng bak AZ Alkmaar.

PSV Eindhoven og Twente ligger også foran Amsterdam-laget på tabellen.

Ajax kom inn i turneringen etter at de, som United, røk ut av gruppespillet i Champions League. I gruppe med Real Madrid, Lyon og Dinamo Zagreb endte de med to seirer, to uavgjorte og to tap.

Laget trenes nå av kjente Frank de Boer, og han har flere kjente spillere å velge mellom. Danske Christian Eriksen er av mange i Europa blitt sett på som en av de neste store playmakerne. Han har landsmannen Nicolai Boilesen i forsvarsrekka, og Boilesen er faktisk blitt koblet til United i høst selv om han ikke er fast på laget.

Den belgiske landslagsspilleren Jan Vertonghen spiller også i forsvarsrekka. Der er også tidligere Blackburn-spiller André Ooijer og Nederlands landslagsback Gregory van der Wiel alternativer.

Marokkos landslagsspiller Ismail Aissati spiller på midtbanen (av og til), mens 23 år gamle Miralem Sulejmani er toppscorer etter ti mål på 14 seriekamper til nå.

Ajax slet veldig i serien i september, og var en periode nede på 6. plass i serien. Nå har skipet imidlertid stabilisert seg noe, og ser man bort fra 0-3-tapet hjemme mot Real Madrid i Champions League forrige uke, så står de med tre strake seirer og 8-1 i målforskjell i serien de siste ukene.

United skal møte Ajax i Amsterdam torsdag 16. februar 19.00 uka etter Liverpool-kampen, men før en eventuell 5. rundekamp i FA-cupen. Returkampen på Old Trafford spilles så hjemme torsdagen etter den eventuelle FA-cupkampen, men torsdagen før bortekampen mot Norwich. Avspark på Old Trafford blir da 21.05.

Norwich-kampen flyttes nå etter all sannsynlighet til søndag.

Og skulle United slå ut Ajax, venter altså vinneren av russiske Lokomotiv Moskva og spanske Athletic Bilbao i neste runde. Dermed kan det hende United møter Bilbao, laget hvor Javi Martinez spiller. Han er én av spillerne som hardest er blitt koblet til United de siste månedene.

Powered by Labrador CMS