EM-stjerner i kikkerten

Shinji Kagawa er allerede i boks. Her er oversikten over hvilke EM-deltakere som ryktes å kunne slå følge med ham og når du kan ta en nærmere kikk på dem.

Publisert Sist oppdatert

United.no har tidligere skrevet om hvilke nåværende og tidligere United-spillere du kan se under sommerens EM. Nå retter vi fokuset mot de mulige fremtidige spillerne.

Selv om det har gått mindre enn en måned siden sesongen ble avsluttet, har United vært aet til uttallige spillere. Noen av dem skal representere sine landslag i EM. Her er oversikten over når de skal spille.

Robert Lewandowski – Polen

Kagawas polske lagkamerat i Borussia Dortmund har med jevne mellomrom blitt nevnt i sammenheng med en overgang til United. Michael Owen har forlatt klubben og Dimitar Berbatov forventes å slå følge, så Sir Alex Ferguson ryktes å være interessert i å hente inn en spiss i løpet av overgangsvinduet. Lewandowski, som scoret 22 ligamål for de tyske ligamesterne forrige sesong, skal stå høyt på skottens ønskeliste.

Fredag 8. juni kl 18.00: Polen – Hellas (TV2)

Tirsdag 12. juni kl. 20.45: Polen – Russland (TV2)

Lørdag 16. juni kl. 2045: Tsjekkia – Polen (Canal9)

Christian Eriksen – Danmark

Lagene i «Dødens Gruppe» skal få bryne seg på Ajax’ stjerneskudd Christian Eriksen. Eriksen er Danmarks viktigste angrepsvåpen og har et stort press på sine 20 år gamle skuldre. Det er mulig at Uniteds interesse har kjølnet etter at Kagawa ble signert, men han er fortsatt et stort talent som de fleste storklubber i Europa holder følge med på. Forrige sesong scoret han sju mål og hadde 19 målgivende pasninger på 33 ligakamper for Ajax.

Lørdag 9. juni kl. 18.00: Nederland – Danmark (NRK)

Onsdag 13. juni kl. 18.00: Danmark – Portugal (NRK)

Søndag 17. juni kl. 20.45: Danmark – Tyskland (TV2)

(artikkelen fortsetter under bildet)

Javi Martinez – Spania

Javi Martinez spilte begge kampene mot United da Athletic gikk videre i Europaligaen. Han var solid i spanjolenes midtforsvar og har alt i alt hatt en god sesong, noe som har gitt han en plass i Spanias tropp. Han var også med i troppen som vant VM i 2010. Han har ikke fått spilletid i den ene oppkjøringskampen han har vært med i, men kan bidra med defensiv trygghet sentralt på midtbanen, i tillegg til i forsvaret.

Søndag 10. juni kl 18.00: Spania – Italia (NRK)

Torsdag 14. juni kl. 20.45: Spania – Irland (Canal9)

Mandag 18. juni kl. 20.45: Kroatia – Spania (Canal9)

Luka Modric – Kroatia

Modric er en mann United-supportere kjenner godt til etter å ha sett Tottenham, men det kan uansett være interessant å se hvordan han presterer mot to store nasjoner som Italia og Spania. Modric har ristet av seg problemene som holdt han utenfor i kampen mot Norge og er klar til åpningskampen på søndag. Den siste utviklingen på ryktefronten er at United er klare til å by på spilleren som bare gikk glipp av fire ligakamper forrige sesong.

Søndag 10. juni kl. 20.45: Irland – Kroatia (TV2)

Torsdag 14. juni kl. 18.00: Italia – Kroatia (NRK)

Mandag 18. juni kl. 20.45: Kroatia – Spania (Canal9)

Leighton Baines – England

Baines må nok finne seg i å være andrevalg bak Ashley Cole på venstrebacken, men kan likevel få en del spilletid i løpet av et langt mesterskap. De fleste lag kan ha nytte av en back med så god dødball- og innleggsfot som Baines innehar, noe han viste med sine fire mål og to målgivende pasninger forrige sesong. Sesongen før hadde han imponerende elleve målgivende pasninger fra sin backposisjon.

Mandag 11. juni kl. 18.00: Frankrike – England (Canal9)

Fredag 15. juni kl. 20.45: Sverige – England (TV2)

Tirsdag 19. juni kl. 20.45: England – Ukraina (TV2)

Powered by Labrador CMS