Ryktesaker, uke 47

United vurderer et bud på £9 millioner for denne italienske tenåringen.

Publisert Sist oppdatert

På united.no samler vi alle ryktene om spillerkjøp i én og samme sak.

Så kan de av dere som hater rykter, droppe den, samtidig som sidene våre ikke er fulle av rykter.

Tidligere rykter

Søndag 27. november:

Med ti mål på 13 kamper for det italienske U21-landslaget har Manolo Gabbiadini satt seg på det internasjonale fotballkartet, og Atalanta-spissen blir i øyeblikket fulgt av flere klubber. Én av de som skal ha 19-åringen i kikkerten er Sir Alex Ferguson, melder Metro. Prislappen for unggutten skal ligge på hele £9 millioner, men Fergie mener Gabbiadinis solide fysikk skal gjøre han til en spiller som passer perfekt inn i Premier League. I sommer forlater muligens både Michael Owen, Dimitar Berbatov og Mame Biram Diouf klubben, og Sir Alex ønsker derfor å få inn mer bredde på topp.

Lørdag 26. november:

Dersom du trodde du hadde hørt det siste om Wesley Sneijder, tro om igjen. Gratisavisa Metro bruker den ferske skaden på Ashley Young som unnskyldning til å hevde at Sir Alex Ferguson vurderer å prøve seg på å hente den hollandske playmakeren i januar. Samme nettsted hevder at også Benficas Nicolas Gaitan er i Fergies søkelys, til tross for managerens siste kommentarer om at han ikke har planer om å forsterke midtbanen.

Det har gått en stund siden sist gang en svenske ikledde seg United-trøya, men det kan man snart få oppleve igjen, melder insidefutbol. AZ Alkmaars midtbanespiller Rasmus Elm blir fulgt tett av Sir Alex, og «De røde djevlene nærmer seg stadig et bud,» skriver nettstedet. Selv om interessen fra United skal være allmennkunnskap, vil imidlertid ikke 23-åringens agent røpe noe. – Jeg kan ikke kommentere individuelle klubber, selv om jeg vet hva som skjer. Jeg er nødt til å være kjedelig. Men jeg kan si at mange av de aller største klubbene følge Rasmus, sier Patrick Mörk til Eurosport.

United.no understreker at dette er rykter, og kun må sees på som det.

Fredag 25. november:

Davids Beckhams fremtid nærmer seg visstnok en avklaring. Ifølge flere engelske medier kommer han til å gå til hardtsatsende Paris St. Germain, hvor han vil tjene drøyt hundre millioner kroner for en 18 måneders kontrakt, hvis man skal tro Daily Mail.Tottenham skal også ha vært et alternativ, men det skal altså være franskmennene som stikker av med ham. Independent skriver at avtalen skal være verdt 10 millioner pund, altså litt under hundre millioner, men om det blir litt over eller under hundre millioner bekymrer nok ikke Beckham vesentlig.

Når det gjelder Tottenham skal de også være i front når det gjelder kampen om Wycombe-talentet Jordan Ibe, 15-åringen som også følges av United, Fulham og Liverpool. Ibe har allerede spilt og scoret i ligasystemet. Prisen skal ligge på 500.000 pund.

Ellers har Chelsea, som tidligere nevnt denne uka, også kastet øynene sine mot Sporting Lisboa-spiss Ricky van Wolfswinkel. United skal allerede følge den nederlandske spissen som har scoret sju mål på sju seriekamper fra start av denne sesongen, og 11 mål på sine siste 13 kamper i serie og Europa for Sporting Lisboa. Det at saken gjentas fredag kan jo kanskje bety at det skjer noe? Eller?

Crewe-talentet Max Clayton kan også glippe, skal man tro Daily Mail. Ifølge avisa er det nemlig Liverpool som kan stikke av med spilleren både United og Arsenal også har fulgt.

Brassen Leandro Damiao (bildet over) har vi, Tottenham og Arsenal vært interessert i, men nå ryktes det at han er i samtaler med Barcelona. Dermed kan også han ryke. Agenten skrev i alle fall på twitter at han hadde hatt produktive samtaler med Barcelona. 22-åringen spiller til daglig for brasilianske Internacionale, og har fire landskamper for Brasil i år.

Torsdag 24. november

Andre klubber har kanskje vært aet enda sterkere til han en United, men interessen er uansett stor for Eden Hazard. Belgieren skal være interessert i å prøve seg i en enda større liga neste sesong, men om det skal bli en realitet, er storklubbene nødt til å bla opp penger. Masse penger, skal man tro Lille-president Michel Seydoux.

– Prisen er €50 millioner og det er klart på forhånd. Vi er inne i en tid hvor klubben diskuterer hva man skal gjøre framover, og det avhenger av mange faktorer. Først handler det om det økonomiske potensialet og siden avhenger det av forespørselen. Ingen er usellbare, sier Seydoux ifølge TalkSport.

Neven Subotic gjør sakene sine så godt i Borussia Dortmund at han har blitt nevnt i sammenheng med større oppgaver. Nå spekulerer Sportsvibe.co.uk i om serberen har blitt sett ut av Sir Alex Ferguson som den perfekte erstatteren til Rio Ferdinand. Selv om United har både Phil Jones, Chris Smalling og Jonny Evans i rekkene, mener nettstedet at Fergie i fremtiden helst ser at Subotic danner stopperparet sammen med landsmann Nemanja Vidic. Subotic har tidligere uttalt at han drømmer om å spille i Premier League.

Sportsvibe.co.uk kan fortelle at United – i likhet med en rekke andre storklubber, ligger langflate etter det 15 år gamle «vidunderbarnet» Javier Gonzalez. Den unge angrepsspilleren holder til i fjerdedivisjonsklubben Laredo, hvor han på syv kamper har bøttet inn småpene 20 mål. Nå håper United å overtale Gonzalez til å innse fordelen ved å skrive under for dem, fremfor å la seg lokke til Barcelona eller Real Madrid. De to spanske storklubbene har også blitt aet til 15-åringen, men ettersom de må forholde seg til et lovverk som sier at de ikke kan tegne profesjonell kontrakt med spillere under 18 år, stiller de noe handikappet i denne saken. I England er det nemlig fritt frem for kontraktsbinding fra man fyller 16. Skulle Gonzalez velge å gå til en Premier League-klubb, må United regne med å få konkurranse fra Arsenal.

Onsdag 23. november

Juventus’ serbiske kantspiller Milos Krasic har ikke fått mye spilletid denne sesongen, og ser seg om etter veier bort. Neste stoppested kan være England, fordi i følge IbTimes er både United og Chelsea villige til å betale £17 millioner for ham. Chelsea skal også, sammen med Manchester City, ha bydd på han i sommer, men da fått nei.

United og Chelsea kjemper også om Ricky van Wolfswinkel. Den nederlandske spissen spiller til daglig i Sporting Lisboa, men forventes ikke å være der særlig lenge, hevder Bettor.com. Han har en utkjøpsklausul på €22 millioner.

Tirsdag 22. november

Det er kampdag på Old Trafford og følgelig er avisenes hovedfokus på det som skal foregå på banen og ikke utenfor. Noen rykter svirrer imidlertid rundt denne tirsdagen, og det er gamle kjente som går igjen.

Christian Eriksen skal ha gjentatt sitt ønske om en dag å spille i La Liga i Spania. I England har Manchester United, byrival City, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham alle blitt aet til dansken som spiller for Ajax.

Daily Mail skriver at Arsenal ser ut til å bli Manchester Uniteds argeste konkurrent i kampen om den tyske midtbanespilleren Mario Götze. Dortmunds unge stjerneskudd har visstnok fått en prislapp på 30 millioner pund og det spekuleres i om en av de mest ettertraktede spillerne i Europa forsvinner fra klubben, enten i januar eller i sommer.

Samme avis skriver også at United fortsetter å se Michael Chambers i aksjon. Uniteds speidere så nylig den 17 år gamle Dulwich Hamlet-spilleren i aksjon i en FA Youth Cup-kamp

Powered by Labrador CMS