Ryktesaker, uke 49

Van Persie til Barcelona?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle ryktene i én sak slik at alle som elsker dem lett finner frem, mens andre som ikke orker alle disse ryktene, lett kan holde seg unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 8. desember:

21.45: West Bromwich Albion skal være favoritter til å sikre seg Wilfried Zaha, som lørdag Premier League-debuterte mot Newcastle, på lån fra og med januar. Dette melder Daily Mirror, riktignok journalisten Alan Nixon som definitivt ikke alltid er så treffsikker! Diskusjoner skal uansett ifølge han allerede være i gang for å få i stand en avtale tidlig i transfervinduet.

David Moyes skal være interessert i å gi Zaha Premier League-spilletid, og da blir utlån løsningen når han ikke får nok av det i United. Cardiff, Stoke og gamleklubben Crystal Palace skal alle også være interesserte.

13.05: I går lo David Moyes av ryktene om at Robin van Persie ønsker seg vekk fra Manchester United. Nå spekulerer den spanske avisen Sport i om den nederlandske stjernespissen kan havne i Barcelona. Avisen skriver at Tata Martino ønsker en spiss som kan fungere som en «plan B», og også Oscar Cardozo og David Trezeguet har blitt nevnt.

10.10: Også Nemanja Matić har blitt nevnt som løsningen på Uniteds mye omtalte midtbaneproblem. Den tidligere Chelsea-spilleren har for alvor fått fart på karrièren i Benfica, og det har fanget interessen til både United, PSG og Chelsesa. Prislappen skal visstnok være høy, så gjenstår det å se om As Águias krever 50 millioner euro, slik Soccerlens hevder.

09.00: I sommer var Kevin Strootman et av de heteste overgangsmålene til Manchester United, skal man tro flere aviser. Nederlenderen ble hyppig koblet til den regjerende seriemesteren, men endte i stedet opp i Roma. Nå blusser ryktene opp igjen. Sunday Star melder at Roma-spilleren, som har imponert voldsomt etter overgangen til Italia, blir fulgt nøye av Uniteds speiderteam.

Lørdag 7. desember:

21.00: Ikke alltid like pålitelige Daily Star melder at både Manchester United og Arsenal skal være interesserte i å hente Alex Song tilbake til England. Avisen skriver videre at Barcelona-spilleren skal være tilgjengelig for 10 millioner pund.

20.30: Ifølge The Mirror skal Monaco ha gjenopplivet interessen for Patrice Evra. Det har blitt spekulert hyppig i om David Moyes er interessert i å hente Leighton Baines til klubben, og Monaco skal være interesserte i å la Uniteds nåværende venstreback avslutte karrièren i klubben han forlot i 2006.

12.45: Det ser ikke ut til at Bruno Gomes kommer til United.

 

09.25: Det har vært litt mumling om at Robin van Persie ønsker seg bort, og The Times-journalist James Ducker meldte for noen dager siden på Twitter at det ikke er tilfelle. Nå sier Jamie Jackson, journalist i The Guardian, det samme:

Om en kommer over slike Van Persie-rykter er det altså verdt å vite at to av de mer pålitelige United-journalistene har avkreftet at det stemmer.

Fredag 6. desember:

07.55: Ander Herrera har vært en gjenganger i spalten de siste månedene etter Uniteds interesse i sommer, men nå sier Club Athletic-spilleren at han blir i Spania. – Athletic er perfekt for meg, siteres han på i Daily Mirror. (Les saken her)

07.50: – Vi ville elsket å forlenge med ham, men vi vet fortsatt ikke hva som skjer, sier Dortmund-topp Hans-Joachim Watzke om midtbanestjernen Ilkay Gündogan. Dermed er spekulasjonene i gang. Verdien skal være om lag £ 25 millioner pund, og United og Arsenal er interessert, ifølge Daily Star. De understreker også at Real Madrids ble sterkt koblet til et kjøp av den 23 år gamle tyske landslagsspilleren forrige måned. (Les saken her)

07.45: Porto ønsker å hente Anderson på lån i januar, skriver Daily Mirror. Brassen har vært koblet bort fra United i lang tid, og har fått få sjanser under David Moyes. (Les saken her)

Torsdag 5. desember:

21.00: Brasilianske Everton Ribeiro har vært innom denne spalten før, og nå har 24-åringens klubb og agent uttalt seg om interessen. Mens Cruzeiro benekter alle rykter om forhandlinger og sier at det er opp til dem om midtbanespilleren forlater klubben, hevder agent Robson Ferreira at han er i samtaler med Manchester United om en overgang. Så hvem skal vi tro på? (Les saken her)

15.00: United skal visstnok igjen vurdere et bud på Athletic Clubs Ander Herrera – spilleren United også var lystne på i sommer, men som da ble for dyr. Herrera har ikke vært så sentral som tidligere i Athletic denne høsten, og kanskje kan han også komme billigere i januar, spør The Guardian. (Les saken her)

09.00: Dårlig nytt om Koke. Den unge Atletico Madrid-spilleren ser ikke ut til å komme til England, ifølge agenten, eller er det bare et forhandlingsutspill? – Bare 21 år gammel føler Koke at han fortsatt har mange utfordringer å møte i Atletico. Koke setter pris på interessen, men han er også høyt verdsatt internt i Atletico, sier agenten til AS.

08.45: Daily Mirror er på i dag. De skriver også det som ikke er noen overraskelse, men at David Moyes vil selge unna Ashley Young og Anderson i januarvinduet, og at han vil leie dem ut hvis han ikke lykkes med et rent salg. (Les saken her)

08.30: United og Borussia Dortmund skal være to av klubbene som jakter på Benficas Nemanja Matic. Den 25 år gamle tidligere Chelsea-spilleren kommer til å koste om lag 20 millioner pund hvis han vil ha ham, skriver Daily Mirror. (Les saken her)

Onsdag 4. desember:

13.40: Fulham-fansen går inn i sin siste tid med Berba-show. I alle fall hevder agenten hans overfor The Guardian at ex-Red Dimitar Berbatov har fått nok og ønsker seg bort fra Craven Cottage allerede i januar.

10.25: Barcelona-vingen Pedro sies å ønske seg bort fra Camp Nou; en melding som ifølge The Mirror har alarmert blant andre Manchester United og Liverpool.
Riktignok skal Barςa-ledelsen være lite lystne på å selge allerede i januar, men det kan fort bli aktuelt til sommeren.
I videoen under kan du se litt av hva Pedro – eller mer presist: Pedro Elizer Rodriguez Ledesma, er god for:

09.15: Ryktene vedrørende en mulig januarovergang for Wesley Sneijder begynner igjen å ta form. I dag skriver Daily Express at David Moyes ønsker å friste den 29 år gamle midtbanemannen til Old Trafford. Og det kan så vel være. Antydningen om at United-manageren skal være villig til å tilby både Nani og Antonio Valencia i bytte, bidrar imidlertid ikke til å styrke troverdigheten.

Tirsdag 3. desember:

15.30: Porto-stopperen Eliaquim Mangala vil etter all sannsynlighet skrive under på en toårs kontraktsforlengelse, noe som antakeligvis vil sette en effektiv stopper for alle rykter som har linket ham både til Manchester United og Chelsea. Det er talkSport som skriver dette etter såkalte «rapporter» i Portugal.

14.45: Om vi skal tro GiveMeSport er Aston Villa på utkikk etter en erstatter for Christian Benteke. Grunnen skal være at Manchester United viser interesse og ser belgieren som et mål for sin planlagte handlerunde like over nyttår.
23-åringen (han fyller faktisk år i dag) har, siden han ankom Villa Park fra Genk for 15 måneder siden, vært Villas i særklasse farligste angriper. Han avsluttet sin første sesong med 23 scoringer på samvittigheten, hvorav 19 i Premier League.

14.00: MUFCLatest viser til spanske El Confidencial og hevder at Real Madrid-vingen Angel di Maria være beredt til å vrake all interesse fra Manchester United og Arsenal, til fordel for en lukrativ overgang til AS Monaco.
Den 25 år gamle argentineren har fått begrenset med spilletid etter Gareth Bales ankomst til Santiago Bernabeu, og har lenge vært ansett som et aktuelt januarmål for David Moyes.

10.15: Sir Alex Fergusons tidligere høyrehånd, Mike Phelan, er sammen med tidligere Crystal Palace-manager Ian Holloway, nevnt som en av kandidatene til den ledige jobben etter den sparkede Wigan-manageren Owen Coyle. The Guardian er blant kildene her.

09.55: Ikke direkte United-relatert, men i det minste inneholder ryktet en spiller med tilknytning til Old Trafford. Det gjelder Giuseppe Rossi, USA/italieneren som etter tre år som ung og lovende spiss ble solgt til spanske Villarreal.
Nå for tiden holder 26-åringen til i Serie A-klubben Fiorentina,  hvor han har kjempet seg tilbake etter langvarige skadeproblemer. Det er noe Tottenham har merket seg, og manager Andre Villas-Boas skal ifølge flere kilder, deriblant OffThePost være lysten på å hente den tidligere United-spilleren til White Hart Lane. Rossi sies å være verdsatt til rundt £30 millioner.

 

Powered by Labrador CMS