Ny trio på plass (f.v.): Steve Round, David Moyes og Jimmy Lumsden.

Moyes-staben er klar

OPPDATERT 12.30 Den nye United-manageren har nå navngitt sine nærmeste medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge ManUtd.com har Moyes utpekt følgende tre som sine nøkkelpersoner:

  • Steve Round, assisterende manager

Round er 42 år gammel, og har jobbet sammen med Moyes på Goodison Park siden juli 2008.
Tidligere Derby-back, som 25 år gammel ble tvunget til å legge opp etter bare ni opptredener.
Siden ble han Derby-trener under Steve McLaren, som han senere også jobbet sammen med, både i Middlesbrough og for England.
I 2007 ble han førstelagstrener i Newcastle, før han året etter fikk jobb som assisterende manager i Everton.

  • Chris Woods, keepertrener

Woods, tidligere landslagskeeper for England, er 53 år gammel. Han har vært Evertons keepertrener siden 1998. Siden 2011 har han også vært keepertrener for USAs landslag.
Har en lang spillerkarriere bak seg, fra Rangers, Nottingham Forest, QPR, Norwich, Sheffield Wednesday og Southampton. Woods fikk 42 landskamper for England.
Tidligere United- og nå Everton-keeper Tim Howard om Woods:
– Han har vært fantastisk for min karriere; en av de beste på sitt felt i verden, og det er ikke bare noe jeg sier. Han har et fantastisk godt rykte.

  • Jimmy Lumsden, førstelagstrener

65 år gamle Lumsden ble med Moyes til Everton fra Preston North End i 2001. I likhet med sin sjef er også Lumsden fra Glasgow.
Han kan vise til en kort spillerkarriere med fire ligakamper for Leeds. Derfra returnerte han til hjemlandet, hvor karrieren tok ham til en rekke klubber.  Han la opp i 1977.
Siden ble Lumsden assisterende manager i gamleklubben Leeds. Der fikk både han og manager Eddie Gray sparken i 1985. Mellom 1990 og 1992 ledet han Bristol City som manager, og deretter utnevnt til førstelagstrener da David Moyes tok over Preston i 1998. Og siden den gang har de to altså jobbet ved siden av hverandre.

I en kommentar til utnevnelsene, sier sjefen sjøl, David Moyes, dette:

– Jeg har jobbet sammen med Steve, Chris og Jimmy i mange år, og er veldig glad for at de har bestemt seg for å bli med meg til denne fantastiske klubben. De tar med seg kvaliteter på hver sine felt, og jeg vet at de – i likhet med meg – ser på dette som en stor utfordring. Jeg har stor tro på at vi, sammen, kan bygge videre på suksessen klubben har hatt over så mange år.

Ed Woodward, som i dag har tiltrådt offisielt som Uniteds administrerende direktør:

– Sammen med David, hans nye mannskap og vårt eksisterende støtteapparat, er jeg sikker på at vi nå er klare til å starte forberedelsene til sesongen som ligger foran oss. Dette er spennende og utfordrende tider for klubben, og jeg har tro på at David og medarbeiderne hans har all den energi og de egenskaper som må til for å hjelpe klubben til fortsatt suksess i tråd med dens lange tradisjoner.

 

Powered by Labrador CMS