– Selvtilliten stiger …

… og det gjør den, ifølge Chris Smalling, for hver eneste treningsøkt med Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Foran møtet med Nemanja Vidics Internazionale er den 24 år gamle forsvarsspilleren klar på at han og lagkameratene går til oppgjøret med store forventninger og humøret på topp. Det skyldes, som han sier, først og fremst nøye og godt gjennomførte forberedelser under den nye manageren.

– Det første vi gjør er å studere motstanderne nøye ved hjelp av videoteknologi, forklarer han i et intervju med ManUtd.com.

– Deretter, når vi spiller 11 mot 11 på trening, blir det ene laget satt opp etter motstanderens formasjoner og karakteristika. Da må alle holde seg til rollen de har blitt bedt om å spille. På den måten vil hele laget få bedre forståelse av hva som venter på kampdag.

Forberedelser er altså nøkkelordet, men det har også hjulpet godt på selvtilliten at laget har vunnet sine to første kamper på USA-turen.

– Hver eneste forestilling styrker den indre troen, og da spesielt nå som vi i tillegg trener inn en ny formasjon. Å vinne betyr ikke all verden på dette tidspunkt av året, men det hjelper godt på i en tid der selvtilliten må bygges opp.

– Vi har alle sett Inter Milan opp gjennom årene, også måten de spilte på forrige sesong. De spiller i en formasjon som ligger temmelig nært opp til hvordan vi kommer til å fremstå fremover. Derfor blir dette litt av test for oss, sier Smalling.

– Vil gjerne overliste Vida

På spørsmål om hvordan det vil bli å møte Nemanja Vidic igjen, svarer han at han regner med en tøff utfordring. Men Smalling gleder seg til å møte sin gamle lagkamerat, ikke minst ved dødballsituasjoner der de fort vil kunne få nærkontakt.

– Det blir rart å se ham i motstandernes drakt, men jeg ser frem til det. Jeg har nemlig lyst til å overliste ham, sier Smalling, som imidlertid ikke utelukkende  tenker på Inter-kampen. Han røper nemlig at han også har lørdagens møte med Real Madrid i tankene.

Sikter mot finale

– Det kommer til å bli veldig morsomt. Jeg hører at vi skal spille foran 110.000 tilskuere fans, så det kommer til å ble en fantastisk anledning. De hadde en strålende sesong sist, og det er moro å teste seg mot de beste lagene i sesongoppkjøringen. Vi  har fått en god start, og et par seire til vil gi oss utvidet opphold i Miami. Det ville gjort sesongsorberedelsene perfekt, sier Smalling og tenker på finalen i International Champions Cup. Den skal spilles i Miami natt til tirsdag 5. august.

Powered by Labrador CMS