Engelsk snuoperasjon i Berlin

Tyskland ledet 2-0 på Olympiastadion, men Chris Smalling og England slo grusomt tilbake.

Chris Smalling, som var eneste United-spiller i troppen denne gangen, spilte hele oppgjøret på Olympiastadion. Det er imidlertid ikke han praten kommer til å dreie seg om etter en kamp som til slutt endte med en flott 3-2-seier til et engelsk lag som scoret samtlige mål i løpet av den siste halvtimen.

Den praten vil sannsynligvis i det store og det hele dreie seg om Harry Kane, som i det 61. minutt reduserte til 2-1 etter en herlig Cruyff-finte og et lavt skudd forbi Manuel Neuer; debutant Jamie Vardy, som bare trengte tre minutter etter innhoppet på å tegne seg på scoringslisten med en elegant hælflikk etter 74 minutter (se Vine under); og til sist Eric Dier, mannen som fullførte snuoperasjonen ved å heade inn 3-2-målet på overtid.

Uansett en strålende prestasjon av Roy Hodgsons menn, som med dette resultatet må ha skaffet seg et voldsomt løft foran sommerens EM-sluttspill.

Spilletid for Borthwick-Jackson…

Annetsteds, nærmere bestemt i Spania, fulgte Englands U19-landslag opp torsdagens 2-1-seier over Georgia med 1-1 mot Hellas. Begge disse kampene spilles i den såkalte Elitekvalifiseringsrunden til U19-EM.
I torsdagens kamp ble Cameron Borthwick-Jackson sittende på benken gjennom hele oppgjøret, mens han mot grekerne var på plass fra start og spilte de første 67 minuttene.

…benken for Wilson

Også Englands U21-landslag var i aksjon på lørdagskvelden, på bortebane mot Sveits i Thun. Også denne kampen endte 1-1, et resultat som styrket lagets lederposisjon i EM-kvalifiseringsgruppe 9.
Sveits ligger fortsatt tre poeng bak med sine 8 poeng, mens Norge følger på tredjeplass med 7. Norge har imidlertid bare spilt fire kamper, og har dermed en kamp til gode på de to tetlagene.
Brighton-utlånte James Wilson var i kveldens engelske tropp, men fikk ikke spilletid. Dermed er debutkampen hans mot USA i september, hvor han ble matchvinner, fortsatt Wilsons eneste for England U21.