Holder nervene i sjakk

Chris Smalling lar seg ikke skremme av presset som medfører å spille i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Karrieren har mildt sagt skutt fart for forsvareren. Så sent som i 2008 spilte han for non league-laget Maidstone United, og bare to år senere har han altså tatt flyttelasset med til Carrington.

Men 20-åringen, som fyller år i november, lar seg ikke skremme av tanken på å nå skulle spille i en av verdens største klubber. Han ser imidlertid bare frem til utfordringene som venter ham.

– Manageren har fortalt meg at jeg er en del av førstelaget, så for meg gjelder det bare å være klar når jeg får sjansen, sier Smalling i et intervju med Sky Sports. Unggutten har fått spilletid i begge Uniteds pre-season-kamper.

– Ja, jeg er glad for å ha fått sjansen, og alt pre-season handler om er å bli klar til sesongen, legger han til.

Smalling fikk bare et knippe med kamper under Roy Hodgson i Fulham, men midtstopperen sier han har forberedt seg godt siden £10 millionershandelen ble gjort i januar.

– Jeg har hatt siden januar å forberede meg, og fikk noen flere kamper for Fulham. Jeg er utrolig fokusert på hva som venter fremover, sier han målrettet.

Sammen med blant andre Federico Macheda og Da Silva-brødrene, er Smalling bare en av mange unggutter Ferguson håper kan ta steget opp denne sesongen.

– Ja, og det er spennende. Jeg er blant de unge, og har som mål å spille meg inn i laget. Forhåpentligvis kan vi gripe mulighetene vi får, og personlig håper jeg at jeg får så mye spilletid som mulig videre i pre-season.

– Det er bare til å se på Jonny Evans. Han er ung, men har fått mange kamper for United over de siste årene. Det er noe å strekke seg etter, avslutter londoneren.

Powered by Labrador CMS