United – City er større enn alt

Chris Smalling er sikker i sin sak: Ingenting slår et ekte Manchester-derby.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds 21 år gamle forsvarsspiller kom riktignok til Manchester fra Fulham, men London-gutten Smalling røper at han vokste opp som Arsenal-supporter.

På den tiden var selvsagt kampene mot Tottenham det han først lette opp så snart terminlisten for kommende sesong ble offentliggjort.
Nå derimot, etter å ha opplevd United mot City på nært hold ved flere anledninger i sin første sesong på Old Trafford, og etter Community Shield-møtet i august, er han ikke lenger i tvil om hvilket oppgjør som er størst i klubb-England.

– Det må være dette, siteres han på av Sky Sports News. – Dette er oppgjøret jeg ønsker å vinne mer enn noe annet.

Har vokst stort

– City har vist fantastisk form denne sesongen. De har brukt mye penger på angrepsspillere, så nå har de plutselig to sterke enheter – angrep og forsvar. De har vokst stort, konstaterer han.

– Jeg merket med det samme jeg kom hit til byen at Manchester-derbyet er det alle prater om.

– Joda, jeg var Arsenal-fan, innrømmer han. – Jeg elsket derbyene mot Tottenham, anledningen og den dype lidenskapen. Nå er jeg imidlertid svært mye en United-mann, og for meg har dette derbyet tatt helt over for det som skjer i Nord-London.

Nøkkelen ligger i forsvarsarbeidet

Når det gjelder kampen på søndag tror Smalling at de to lags forsvar vil kunne få avgjørende betydning.

– Ja, jeg tror nøkkelen ligger der. Ettersom begge lag har eksepsjonelt talent offensivt, kan det hele fort bli avgjort til fordel for laget som opptrer mest solid bakover.

– Jeg elsker å bli satt på prøve i kamper som dette. Det er nettopp slik jeg ønsker å ha det. Det er en herlig følelse når man etterpå kan si at man har spilt mot noen av de beste spillerne i bransjen, og matchet dem hele veien – og vel så det.

– Det er fantastisk å ha slike utfordringer liggende på egen dørstokk. Fansen elsker rivaliseringen, men det gjør jaggu meg spillerne også, sier en oppglødd Smalling.

Powered by Labrador CMS