Rooney-dobbel sørget for seier

Wayne Rooney tok nye skritt mot den engelske målrekorden da England slo Skottland 3-1.

– Atmosfæren kan bli høy og intens. Jeg har snakket med noen av de unge spillerne, fordi atmosfæren kan overraske dem, uttalte Wayne Rooney på en pressekonferanse mandag kveld.

Samtidig bygde han opp publikums forventninger. En drøy time før avspark ble United-supporternes forventninger også bygd opp, da beskjeden om at både Chris SmallingLuke Shaw og Wayne Rooney starter for England.

Det var imidlertid bare en vennskapskamp.

Darren Fletcher spilte siste omgang av oppgjøret, men det var landsmann Andrew Robertson som sto for hjemmelagets scoring.

Oppgjøret mellom de to lagene startet svært rolig, og undertegnede fikk ikke notert stort mer enn et par halvsjanser før det dukket opp et lite stykke Arsenal-magi – i det 31. spilleminutt – som United bør se opp for førstkommende lørdag.

Jack Wilshere slo en perfekt vektlagt pasning inn i bakrom hvor Alex Oxlande-Chamberlain kom stormende inn for å heade ballen bak David Marshall.

Lite skjedde resten av andreomgangen, og et noe endret England-mannskap gikk ut i hundre fra startblokkene etter sidebyttet.

Det tok ikke mer enn to minutter før «Three Lions» økte ledelsen til 2-0. Wilshere fyrte av en kanon langs bakken fra like utenfor 16-meteren, og ballen spratt via en England- og en Skottland-spiller opp på hodet til Rooney som styrte ballen i mål med pannebrasken fra fem-seks meter.

Kanskje burde Chris Smalling ha økt til ytterligere 3-0 ti minutter senere. United-stopperen fikk stå nærmest helt umarkert på en innoverskrudd corner, men 24-åringen fikk ikke ordentlig treff på ballen, og ballen gikk ut til utspark for hjemmelaget.

Scotland v England - International Friendly
SMALLING: Her i duell med Skottlands Chris Martin.

Idet kampuret viste 65 minutter valgte Hodgson, til lettelse for United-fansen, å ta av Luke Shaw til fordel for Kieran Gibbs. Unggutten kom med andre ord helskinnet ut av oppgjøret mot rivalen.

15 minutt før slutt kunne United-dødaren Shaun Maloney (ref. våren 2012) ha redusert for hjemmelaget, men headingen hans fra 12 meter gikk like utenfor.

Et par minutter senere kom Wilshere til skuddmulighet igjen. Et innlegg fra venstre spratt via en Skottland-fot og ned til Arsenal-spilleren som kom stormende inn i 16-meteren og sendte ballen like utenfor mål langs bakken.

Åtte minutter før full tid kom reduseringen for hjemmelaget, signert Andrew Robertson. Skotten spilte på én touch med innbytter Johnny Russell før han mottok ballen på ni meter – fra delvis skrått hold – og sendte ballen bak Frasier Forster i nærmeste – høyre – hjørne.

To minutter senere svarte imidlertid England. Lallanas 45-graders pasning fra dødlinjen gikk rett til Rooney som kom på et stormende løp. United-spilleren gjorde alt rett fra ti meter, satte ballen enkelt bak Marshall og scoret med det sitt 46. landslagsmål.

Nå er han bare to mål bak nummer to på toppscorerlisten – Gary Lineker (48) – og tre mål bak éneren Sir Bobby Charlton (49).

– Ja! Kom igjen nå, bare fire igjen nå, Wayne Rooney. Det suger å være på andreplass uansett, tweetet Gary Lineker om Rooney-prestasjonen, og fulgte opp med:

– Jeg kjenner Rooney puste meg i nakken.

Så etter at United-spissen har tatt veldig store skritt i retning målrekorden, med tre mål på to kamper, kan scouseren ta med seg Shaw, Smalling og Fletcher med tilbake til Old Trafford for å lade opp til lørdagens oppgjør mot Arsenal.