– Moyes vil avgjøre fremtiden deres for England

Eric Harrison tror Chris Smalling og Phil Jones må etablere seg som Uniteds stopperpar før landslagssjef Roy Hodgson tør å gi dem den samme rollen for England.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere ungdomstrener i Manchester United, Eric Harrison, er først og fremst kjent for å være mannen som ga verden «Class of 92», trolig engelsk fotballs beste ungdomskull noensinne. Få om noen vet bedre enn Harrison hva som trengs hos en ung spiller for å nå toppen både nasjonalt og internasjonalt.

Chris Smalling og Phil Jones har begge fått en skadepreget start på United-karrieren. Selv om duoen av mange blir sett på som naturlige arvtakere til Rio Ferdinand og Nemanja Vidic har de to fått svært få sjanser sammen i Uniteds midtforsvar.  Likevel har de to ofte vært å finne i Hodgsons landslagstropp.

– Gi dem enda et år

Harrison tror det vil ta tid før Smalling og Jones kan regne med å danne stopperpar både for United og England.

FREMTIDEN: Phil Jones og Chris Smalling blir av mange spådd å bli både Uniteds og Englands stopperduo.
FREMTIDEN: Phil Jones og Chris Smalling blir av mange spådd å bli både Uniteds og Englands stopperduo.

– Det er for tidlig for dem. Jeg mener ikke å kritisere dem, for de er begge herlige gutter, men Rio Ferdinand, Nemanja Vidic og ikke minst Jonny Evans holder fremdeles et høyt nivå. Det er mange som glemmer Jonny, men han har vært strålende de siste to sesongene for United, sier Harrison til Manchester Evening News.

Arkitekten bak «Class of 92», mener Smalling og Jones må etablere seg på United før de kan gjøre det samme for England.

– Jones og Smalling har vært solide, men de har begge hatt mange skader. Nå handler det om utvikling. De er begge unge og kan trenge nye 12 måneder før de virkelig har funnet seg til rette på United-laget og funnet sin beste posisjon, sier Harrison.

Den tidligere ungdomstreneren mener både Smalling og Jones må ha tålmodighet, men han tror duoen, sammen med Jonny Evans, er Uniteds fremtid i midtforsvaret.

– Det kan godt hende at Phil Jones sin beste posisjon i nærmeste fremtid vil være på midten. Han hadde noen fantastiske kamper der forrige sesong da han nøytraliserte spillere som Gareth Bale og Cristiano Ronaldo. Og han kommer bare til å bli bedre og bedre. Han er tøff, beslutsom og modig. Han dukker aldri unna ansvaret og er som et utslett du ikke blir kvitt. Han er over deg hele tiden, sier Harrison.

Begge er VM-aktuelle

Roy Hodgson har fått en langt tøffere jobb med å komponere midtforsvaret enn det hans forgjengere i managerstolen hadde. Både John Terry og Rio Ferdinand har trukket seg fra landslaget, og i jakten på nye stopperprofiler er både Smalling og Jones med i Hodgsons landslagsplaner for VM i Brasil.

Om England kommer dit da.

Hvilken rolle de to vil få der, vil trolig avhenge av hvor stor tillit duoen vil nyte hos David Moyes i Manchester United.

Powered by Labrador CMS