Marcus Rashford og England til VM

Vi fulgte kveldens landskamper.

Publisert Sist oppdatert

Landskampperioden er her, til glede for noen, og frustrasjon for andre.

England sikret seg VM-plass, og Armenia fikk en skikkelig smell, og ellers ble det brukbare resultater for våre i ungdomslandskampene.

Nederst i denne saken er vår liveoppdatering fra kveldens kamper, der vi spesielt fulgte med på Marcus Rashford.

Armenia 1-6 Polen (Mkhitaryan)

En nesten helsvart dag på jobb for Armenia, som ble smadret av Polen før de ble pepet ut av egne fans.

Henrikh Mkhitaryan spilte hele kampen, og hadde en dypere midtbanerolle enn han pleier å ha i United, og han slet med å finne rom til å briljere. Han endte opp med en målgivende pasning likevel etter et godt slått hjørnespark. Han imponerte lite med forsvarsspillet sitt på 1-5-målet, men det var ingen andre armenere som imponerte heller.

Stygge sifre for HENRIKH MKHITARYAN og hans Armenia.

 

England 1-0 Slovenia (Rashford, Lingard, Smalling)

England trengte en seier for å garantere VM-sluttspill, men slik det gikk i de andre kampene ville uansett uavgjort vært nok også.

Harry Kanes overtidsmål var slik sett ikke avgjørende for annet enn følelsen etter kamp. England var nemlig ikke spesielt gode, og så ikke ut til å ha noen særlig plan utenom å håpe på at Marcus Rashford skulle fikse ting. Rashford gjorde veldig mye bra, og kunne lett endt kampen med flere målgivende pasninger – i tillegg til at han fort kunne scoret selv også da han alene med Oblak lobbet over målvakten, men måtte se en forsvarsspiller beine ballen unna.

Chris Smalling måtte se hele oppgjøret fra benken, og fikk heller ikke komme inn da England la om til trebackslinje, og er nok et stykke bak i køen nå siden Phil Jones også nok er fremfor Smalling.

Jesse Lingard fikk derimot komme inn, og selv om han ikke utrettet stort, fikk han mye ros for bevegelsene sine av kommentatorene til ITV, og tempoet økte betraktelig etter at han kom inn i det 64. minutt.

Ungdomslandskamper

Kieran O’Hara og Irland U21 spilte 0-0 mot Norge i kveld, og O’Hara (som skal ha blitt rost opp i skyene av John O’Shea etter å ha vært med på trening med A-landslaget, ifølge Keith Andrews på irsk TV) holdt dermed nullen.

Tidligere på kvelden vant Wales U21 3-1 borte mot Liechtenstein, i en kamp der Regan Poole spilte hele oppgjøret.

I tillegg til det kom Indy Boonen på scoringslista for Belgias U19-landslag i dag:

Ecuador (Antonio Valencia) og Argentina (Sergio Romero) spiller natt til fredag, og kommer ikke til å bli fulgt her.

Powered by Labrador CMS