Andreplass for England

Målløst England mot Slovakia, og det endte med andreplass i gruppe B. Vi fulgte kveldens kamper.

Publisert Sist oppdatert

Det var meldt på forhånd, og det stemte bra: Wayne Rooney og flere andre England-spillere ble hvilt fra start i kampen mot Slovakia.

Chris Smalling var vår eneste mann fra start.

England-seier hadde betydd gruppeseier, og England var også det beste laget i oppgjøret mot slovakene. De skapte en del brukbare sjanser, men klarte aldri å få ballen i mål. Rooney kom inn i det 56. minutt, og var tydeligvis svært lysten på et mål, men hans viktigste bidrag var egentlig å gjøre hjørnesparkene litt farligere. Noe som ikke skulle så mye til.

royh
GAMBLET: Hodgson gjorde mange endringer, og det hele endte med at England fort kan få en tøffere vei videre. Om de kommer seg til kvartfinale, så er det sannsynlig at Frankrike venter der.

I den andre enden levde Chris Smalling farlig da han ikke visste at det kom en slovak i rakettfart rett bak ham da han brystet ballen ned til Joe Hart, men det gikk bra, og utenom det skapte ikke Slovakia spesielt mye. Dermed endte det 0-0. Kanskje var det Rashford som manglet?

Wales vant sin kamp 3-0, og vant dermed gruppa, med England på andreplass. Slovakia endte på tredjeplass, og har med sine fire poeng svært gode avansementsmuligheter. England skal spille åttendedelsfinale mot laget som kommer på andreplass i gruppe F (Ungarn, Island, Portugal, Østerrike).

Englands startellever: Hart; Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand; Henderson, Dier, Wilshere; Lallana, Vardy, Sturridge.

LIVE

SLUTT. Slovakia 0-0 England. England er på andreplass i gruppa.

93: Det er slutt i Toulouse. Wales har slått Russland 3-0, og avanserer som gruppevinner om ikke England scorer her. To minutter igjen i St. Étienne.

87: England ser egentlig ikke ut som om de kommer til å score, men det er ingen tvil om at de dominerer kampen.

85: Slovakisk spiller skadet, og de har brukt opp byttene sine. Kan bli en fordel for England.

83: Rooney med en fin vending, og skyter med venstre, men skuddet går utenfor.

82: Kaos i Slovakia-straffefeltet, og Rooney er med på å skape det. Ender til slutt i corner, som ikke blir noe av.

80: Smalling med et løp fremover, men pasningen hans blir for dårlig, og går ut til innkast. Fortsatt bedre defensivt enn offensivt.

79: Henderson kløner, men det sørger for at det blir corner. Rooney slår den halvfarlig inn, men det blir ikke noe denne gangen heller. Litt over ti minutter igjen.

78: En slovakisk spiller deiser inn i Smalling, som får frispark.

76: Blir litt farlig på denne corneren også, men det blir ikke mål av det. Verdt å nevne at et England-mål ville vært til god hjelp for en del treerlag også, f.eks. kunne det vært veldig nyttig for Paddy McNair og Nord-Irland, siden det gjør at de vil kunne avansere med ettmålstap mot Tyskland.

76: BYTTE: Harry Kane inn for Daniel Sturridge. Ingen Rashford i dag, altså.

75: Rooney skyter via en spiller, og det blir corner. Den tar han selv, og Cahill kommer nesten på den, og det ender med en ny corner.

74: Går tilsynelatende bra med Dier: Slo nettopp en veldig fin pasning i bakrom til Sturridge, som ikke treffer skikkelig. Om han hadde gjort det ville det blitt veldig farlig. Kort tid etterpå er Slovakia gjennom, men Smalling & co holder linja bra. Offside.

72: Dier lå nettopp nede. Og Harry Kane gjør seg klar.

71: Ikke så mye futt i England nå. Kunne trengt Rashford på banen!

68: Bale har gitt Wales en 3-0-ledelse mot Russland nå!

67: Rooney snytes tilsynelatende for frispark på Rooney-hold. Rett etterpå fyrer Dier av, og Rooney strekker seg etter den for å skifte retning på den, men rekker ikke frem. Synd at han ikke hadde klovnesko på seg.

65: Rooney kommer seg nesten til avslutning, men det var veldig trangt der han fikk ballen, så det gikk ikke.

61: Alli er nære ved å score nesten med en gang. Blir corner. Den slår Rooney, og den er bedre enn tidligere England-hjørnespark, men det ble ikke noe av denne heller. Slovakia prøver å kontre, men Rooney er tilbake og får brutt, før han gir ballen til Hart.

60: Dele Alli erstatter Adam Lallana. Da blir vel dette mer en slags diamantformasjon nå.

57: Rooney starter med en fin (men ikke så veldig utfordrende) pasning. Forhåpentligvis kan han få England til å kontrollere dette igjen.

56: BYTTE: Wayne Rooney får kapteinsbindet, og erstatter Jack Wilshere.

54: Rooney skal innpå, blir det meldt.

53: Oioi! Der klønet Smalling det til. Skal bare bryste ballen kaldt tilbake til Hart, men er ikke klar over at det kommer en slovakisk spiller i Vardy-aktig tempo rett bak. Heldigvis gikk det bra.

52: Ryan Bertrand, som jo er backen på Smallings side, har pådratt seg et gult kort. Slovakia ser litt hvassere ut offensivt i denne omgangen hittil.

49: Wilshere har gjort en del rart i denne kampen etter en god start. Blir ikke veldig overrasket om han blir byttet ut etter hvert, og i så fall er kanskje Rooney et alternativ om ikke Hodgson vil hvile ham helt.

48: England kan ende opp med å få en enklere vei til kvartfinalen ved å komme på andreplass i gruppa heller enn førsteplassen, men samtidig blir kanskje veien til semifinalen vanskeligere.

46: Kampene er i gang igjen. Ingen bytter for England.

PAUSE i både Slovakia-England og Russland-Wales. 0-0 og 0-2, altså.

43: England klarer ikke å utnytte dødballene. Smalling, Cahill, Dier… om de fikk noen gode innlegg kunne det nok blitt ganske farlig.

33: Stor Lallana-sjanse! Clyne slår inn, og Lallana burde kanskje satt den. Kommer seg uansett i gode posisjoner hittil.

29: England skaper en del nesten-sjanser etter fint spill. Har vært vesentlig bedre enn Slovakia. Smalling vinner dueller, midtbanen kontrollerer kampen OK, og Vardy er ivrig på topp.

23: Nå er begge lag fulltallige igjen i England-kampen, og Slovakia kommer seg til en nesten-sjanse. Smalling klarer ikke å hindre innlegg (måtte ut for å gjøre Bertrand-jobben fordi angrepet kom litt plutselig etter et balltap), men Cahill er heldigvis fremfor Slovakia-spilleren i feltet.

20: 2-0 til Wales! Da går nok de videre. Det som er spennende er hvilken plassering det blir for de ulike lagene som går videre…

19: Flere som er skadet nå. En slovakisk spiller blør etter en Bertrand-albue, mens Gary Cahill sliter litt også. Ser ut til at han kan fortsette.

17: Vardy er gjennom, men keeper er våken ute, og gjør det vanskelig for ham. Fortsatt 0-0.

16: Lallana og Henderson kombinerer, men sistnevntes skudd går via en slovak til en corner. Den tas kort, slås videre inn til Smalling som vinner duellen, men Slovakia plukker opp andreballen.

14: Hamsik snurrer rundt med Cahill, men innlegget hans går utenfor heller enn til et Slovakia-hode.

13: Lallana skyter fra 18 meter, men ballen triller til side for målet.

11: Wales har tatt ledelsen i Toulouse! Det går mot avansement for waliserne, altså. De topper i øyeblikket gruppa foran England.

9: England vinner dueller i sekstenmeteren til Slovakia, og Sturridge får en sjanse, men en forsvarsspiller får blokkert.

8: Smalling og Bertrand rydder opp det som potensielt kunne blitt en farlig situasjon.

7: Slovakia skyter fra distanse, og vi kan gratulere en av tilskuerne med ny ball.

5: Plutselig setter Clyne fart på høyre, og han slår inn til Jamie Vardy, som fra en vanskelig vinkel får skutt. Treffer ikke mål, men lovende England-angrep likevel.

4: Cahill og Smalling peker og dirigerer. Med ball så spiller de seg ut av trøbbel hittil. Cahill mer involvert enn vår mann hittil.

2: God stemning på tribunen, og England holder en del på ballen hittil.

1: Kampen er i gang.

20.59: Spansk dommer i kveld. Carballo dømmer England-Slovakia. Gary Cahill er Englands visekaptein, og leder England i dag siden Rooney sitter på benken.

20.53: Spillerne står i spillertunellen, klar til å gå ut på gressmatta i St. Étienne.

Powered by Labrador CMS