Ryktesaker, uke 32

Stille dag på ryktefronten.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 12. august:

12.09: En usedvanlig rolig ryktedag hittil – kanskje ikke så overraskende noen dager etter at overgangsvinduet stengte – men Manchester Evening News rapporterer at James Wilson prøver å fikse seg et lån til en Championship-klubb i løpet av måneden.

Mourinho tok med seg unggutter i stedet for Wilson til USA, og det er ingenting som tyder på at 22-åringen har noen fremtid i United. Derfor er det nok også lite fristende å bli værende på U23-laget frem til det er mulig med en permanent overgang i januar.

Lørdag 11. august:

09.22: Paul Pogba har bestemt seg for å bli i Manchester United, skriver franske RMC. Pogba ønsker å bevise at han har modnet, og kan bli en United-leder.

09.19: denne saken hevder Daily Mirror at United nå går for en ny strategi på overgangsmarkedet, der United i større grad vil tenke langsiktig. Det hevdes også at United kom med en Kylian Mbappe-forespørsel i sommer, men at den ble umiddelbart avslått av PSG. Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

Fredag 10. august:

09.50: James Wilson kan bli lånt ut til Sunderland den kommende sesongen. Sunderland-manager Jack Ross skal være interessert i å styrke angrepet med den skadeutsatte United-spissen som ikke er i nærheten av førstelaget, melder lokalavisen Sunderland Echo.

09.30: Overgangsvinduet for Premier League-klubbene stengte torsdag kveld, men det gjelder bare kjøp. Premier League-klubber kan fremdeles selge eller leie ut spillere, naturligvis så lenge det ikke skjer til en annen Premier League-klubb.

Fredag morgen melder Mirror (basert på den spanske avisen El Mundo) at Barcelona ikke har gitt opp jakten på Paul Pogba og håper at franskmannens kontroversielle agent Mino Raiola kan presse frem en overgang.

Torsdag 9. august:


12.20: Sky Sports melder at Manchester United nå har kontaktet Atlético Madrid med tanke på et mulig kjøp av klubbens erfarne kaptein og midtstopper Diego Godin.

09.55: L’Equipe melder at United har henvendt seg til PSG med henblikk på et eventuelt kjøp av venstreback Layvin Kurzawa. Den 25 år gamle franskmannen har også tidligere blitt linket til United.

09.00: Paris United [via Football.London] melder at United – og Monaco – har lagt inn bud på PSGs 16 år gamle U19-spiller Arthur Zagre.
Den unge franskmannen, som også interesserer Tottenham, spiller til daglig venstreback.

08.55: Ta det helt med ro – gårsdagens melding om at Manchester United har blinket seg ut Chelsea-stopper Kurt Zouma, tilbakevises.
West London Sport melder at United nekter for enhver interesse i den 23 år gamle franskmannen.

07.45: Ja, så har dagen kommet, selveste «Deadline Day» og siste frist for registrering av nye spillere i og til klubbene i Premier League.
Og det store spørsmålet er selvsagt om Manchester United rekker å hente inn noen før klokken slår 18.00. Hvis ikke, må hele høstsesongen gjennomføres med spillerne som allerede er i klubben.

Onsdag 8. august:

22.05: Ikke helt United-relatert, men vi tar med oss at Chelseas Thibaut Courtois er klar for Real Madrid. Sisteskansen skal ha signert en kontrakt som strekker seg over seks år, og i retur får London-klubben Matteo Kovacic på lån ut sesongen.

Begge spillere må fullføre medisinsk test – og bli enige om de personlige betingelsene før overgangene blir offentliggjort.

21.30: Vanligvis treffsikre L’Équipe skriver at United har kontaktet Chelsea om deres stopper Kurt Zouma. Everton skal være klare for å hente 23-åringen på lån, men United er interessert i en permanent overgang.

Zouma var på utlån til Stoke forrige sesong.

20.00: Matteo Darmian har bekreftet at han ønsker å forlate United i sommer, men skadene på Diogo Dalot og Antonio Valencia kan hindre en overgang tilbake til Italia, skriver Di Marzio.

19.10: Det drar seg til rundt Jerome Boateng nå. Flere hevder det samme som BBCs Simon Stone gjør her:

Stone skriver at han har fått vite at Boateng er interessert i en overgang, hvis han får inntrykket av at United virkelig ønsker han. Mourinho tror at overgangen kan la seg gjøre, skriver Stone.
18.20: Simon Peach mener å vite at United i all hovedsak ønsker Jerome Boateng på lån ut neste sesong, men dette skal ikke være interessant for Bayern München.

Journalisten gjentar også at Leicester har sagt at det er totalt uaktuelt å la Harry Maguire forlate klubben i sommer.

18.00: Axel Witsel hadde et svært godt mesterskap i sommer for Belgia, og ble nylig annonsert klar for Borussia Dortmund. Den sentrale midtbanespilleren hadde da allerede takket nei til et tilbud fra Manchester United, hevder spillerens agent:

16.00: Sky Sports Jim White følger opp med at hans informasjon er at José Mourinhos foretrukne valg på stopperplass er Jerome Boateng. Spilleren selv skal også være interessert i en overgang til Manchester United.

15.35: Og hva så med Toby Alderweireld? Ifølge den belgiske journalisten Kristof Terreur, er Manchester United midtstopperens eneste sjanse for en overgang innen torsdag ettermiddag.

15.30: Idet det gjenstår 26,5 timer til overgangsvinduet stenger, og Leicesters offisielle standpunkt er at de ikke har noen planer om å selge, har Harry Maguire fortsatt forhåpninger om en overgang til United. Det er Sky Sports som melder dette.

14.25: The Sun hevdet i går at Paul Pogba [via agent Mino Raiola] har krevd en lønnsøkning på £200.000 i uken for å bli værende på Old Trafford. Dette imøtegås i dag av Sky Sports, som hevder de har kilder på at så ikke er tilfelle.

Hvorfor Raiola ivrer så voldsomt for en overgang bort fra Old Trafford? Vel, ikke vet vi – annet enn at han angivelig tjente over £40 millioner på handelen som førte franskmannen til United fra Juventus for to år siden …

14.00: 21 år gamle Demetri Mitchell skal være ønsket av en rekke klubber, både i England og Skottland. Her er egen sak.

08.35: I den pågående sagaen rundt Paul Pogba, hevder italienske Tuttosport [via The Mirror] at Juventus vil tilby United Miralem Pjanic + cash i bytte for franskmannen.

08.00: Ved å ha siktet seg inn på to midtstoppere, Dinamo Zagreb Filip Benkovic og Freiburgs Caglar Soyuncu, har Leicester gitt Manchester United nytt  håp i jakten på Harry Maguire. Det skriver The Mirror, og legger til at begge de to ovennevnte er svært nære en overgang til The Foxes.

07.55: United påstås å ha lagt inn et bud på £35 millioner for Barcelona-stopper Yerry Mina, og ønsker svar i løpet av dagen i dag.
The Sun hevder at Mina har blitt tilbudt en femårskontrakt verdt rundt £6 millioner.

00.05: Greit å ha i mente nå som veldig mye skrives om Paul Pogba – og som sagt: Tenk litt på hvem som eventuelt forer journalistene, hvem som kan tjene på at ulike vinklinger kommer ut. (og ja, Mino Raiola dukker opp i våre tanker…)

00.00: Det stopper selvsagt ikke opp med Paul Pogba. Franskmannenskal ha fortalt lagkamerater og Ed Woodward at han er desperat etter å komme seg til Barcelona. Det skriver Chris Wheeler i Daily Mail. Ifølge avisen er Pogba allerede enig med Barcelona om en femårskontrakt som vil gi ham 90 millioner pund i lønn i løpet av perioden.

Det skal imidlertid sies at saken også sier at United fullstendig benekter at Pogba har fortalt Woodward at han vil dra – og det gjentas at United overhodet ikke vil selge. Mino Raiola, agenten, vil ikke kommentere saken, men henviser til United i saken. Chris Wheeler er en av journalistene som har fulgt United i en årrekke, blant annet på ulike turneer, og han var mannen som tirsdag skrev at Mino Raiola jobbet for å få til en overgang. Så er spørsmålet om han fores fra Raiola-siden eller om han har fått velinformert informasjon fra noen av Uniteds andre spillere.

Tirsdag 7. august

23.10: Bild hevder at José Mourinho og Jerome Boateng har snakket sammen på telefon, og at stopperen har fortalt at han vil bli i Bayern. Det er Sport Witness som gjengir fra saken i Bild – og årsaken er at Bayern-manager Niko Kovac har fortalt stopperen at han gjerne vil ha ham i troppen kommende sesong.

20.55: I den grad noen trenger mer trygghet rundt Paul Pogba. Sam Wallace i The Telegraph skriver tirsdag kveld det samme som andre – at det er helt uaktuelt for United å selge franskmannen.

19.10: United skal kun ha tilbudt 25 millioner pund for Jerome Boateng, melder Bild. Det er Sport Witness som melder dette, da Bild-artikkelen kun er for abonnenter. Bayern ønsker egentlig minst det dobbelte for stopperen sin. United skal først ha forespurt om et lån.

17.50: Dette har vi ikke hørt før, men det rapporteres over hele linja at Yerry Mina nå kan velge mellom United og Everton, da begge klubber skal ha tilbudt Barcelona drøyt 30 millioner euro for den colombianske stopperen.

16.10: Press Association skriver at Tottenham enda ikke har mottatt et eneste bud på Toby Alderweireld, noe som betyr at en eventuell ferdigforhandlet avtale er langt unna.

16.05: Journalist Kevin Palmer over Alderweireld-sagaen.

16.00: Nyttig oppsummering fra United-journalist Rob Dawson i ESPN:

  • United nekter å selge Paul Pogba og Anthony Martial i dette overgangsvinduet. Førstnevnte har vært ønsket av Juventus og Barcelona, mens sistnevnte ønsker seg bort. José Mourinho ønsker ikke å ha en spiller som ikke vil spille for klubben i garderoben, men Ed Woodward er ikke innstilt på å selge.
  • Mourinho ønsker seg to spillere før vinduet stenger, men midtstopperplassen prioriteres.
  • Leicester har avslått å gå i forhandlinger med United om Harry Maguire, mens Tottenham og Bayern München skal være åpne for salg av henholdsvis Toby Alderweireld og Jerome Boateng. Rapportene om at en avtale er gjort for Alderweireld (se nedenfor) er ikke sanne, skriver ESPN.
  • Klubben er villig til å lytte til bud på Matteo Darmian og Marcos Rojo.
  • Timothy Fosu-Mensah er på vei til et utlån hos Hertha Berlin.

11.55: Den Barcelona-baserte avisen Mundo Deportivo [via The Mirror] skriver at Manchester United skal ha kastet seg inn i kampen om Barcelonas 21 år gamle angriper Ousmane Dembélé.

Franskmannen ble hentet til Katalonia for £100 millioner så sent som i august i fjor, men skadeproblemer har hindret ham i å kjempe seg til fast plass på laget. Fra før av er det kjent at også Arsenal er ute etter den tidligere Borussia Dortmund-spilleren. Den nye manageren Unai Emery skal være svært lysten på Dembélé, og sies å være villig til å betale £10 millioner for et sesonglangt lån.

10.05: Vi har skrevet en egen sak om Pogba-ryktene:

09.20: Er United og Tottenham omsider enige om en avtale for Toby Alderweireld? Det hevder i alle fall Goal.com. Nettstedet er ikke blant dem med best treffsikkerhet, men artikkelen er skrevet av United-journalist Kris Voakes, noe som gjør det mer interessant. Årsaken til at overgangen drar ut skal være at Tottenham vil få på plass en erstatter før de gir grønt lys. Samtidig skal United ha undersøkt andre potensielle kandidater for å være på den sikre siden dersom Tottenham ikke skulle få tak i sin mann, som Jerome Boateng og Yerry Mina.

Ifølge journalisten skal dette være beskjeden Ed Woodward ga til José Mourinho i løpet av deres korte møte på Hard Rock Stadium i Miami.

I går meldte belgiske Het Nieuwsblad på sin side at «harde forhandlinger pågår», og at Alderweireld har uttrykt sitt ønske om å forlate klubben.

09.05: Italienske Di Marzio melder at Manchester United har tilbudt Inter muligheten til å hente Juan Mata. Den italienske klubben håper først og fremst på å hente Luka Modric før vinduet stenger, mens også Keita Balde av Di Marzio vurderes som en større prioritet enn Mata.

09.00: United har gitt Tottenham et «take it, or leave it»–bud på deres førstevalg Toby Alderweireld, ifølge Daily Mirror. United skal ikke være villig å betale mer enn 40 millioner pund, mens London-klubben skal kreve 55. Det er ikke avisens United-journalist som har skrevet saken.

08.00: Vi begynner der vi slapp i går kveld, med Paul Pogba. I likhet med Di Marzio, skriver Daily Mails United-journalist Chris Wheeler at Mino Raiola forsøker å regissere en ny gigantovergang for franskmannen. Agenten skal ha vært i kontakt med Barcelona, og Pogba selv skal være åpen for å flytte på seg, ifølge avisen. United skal mandag ha insistert på at spilleren ikke er til salgs og har altså avslått et bud fra Barcelona på 50 millioner euro pluss Andre Gomes og Yerry Mina. «Pogba-campen» skal erkjenne at det kan bli vanskelig å flytte på spilleren i sommer, og uten et salg vil Raiola sannsynligvis kontakte United med krav om en ny kontrakt, noe de skal ha vært bestemt på siden Alexis Sánchez kom til klubben på en lukrativ kontrakt i januar.

Mandag 6. august

22.00: Overgangsguruen Di Marzio har nå kastet seg på Pogba-ryktene, og det virker mer enn sannsynlig at det har vært reell interesse fra Barcelona.

Di Marzio skriver at katalanerne ønsket å gi 50 millioner euro + Andre Gomes og Yerry Mina til United for Pogbas tjenester, men dette var aldri aktuelt for United.

Pogba blir værende i sommer, og klubben anser han som en viktig brikke videre.

Takk og lov for det.

20.55: Chelseas Willian har allerede gjort det klart at han akter å bli værende i London også i sommer, men det står tydeligvis ikke på forsøk fra Mourinho:

– Jeg vet ikke om det var et offisielt bud, men noe skjedde. Alt kommer jo ut på internett i dag. Mourinho snakker med agenten min hele tiden, han sier «få han hit, få han hit»! Han har aldri ringt meg, men han sender tekstmeldinger, sa Willian til ESPN.

20.25: The Mirror har vært tett på Alderweireld-overgangen hele veien nå, og mandag kveld leser vi at United skal ha kommet med et siste bud på stopperen.

David Levy er som kjent ingen enkel herremann å forhandle med, og United skal plent nekte å betale mer enn 40 millioner pund for den 29 år gamle midtstopperen.

Dette er langt mindre enn hva Tottenham forventer å få for Alderweireld.

I saken står det også at United ikke helt har gitt opp Harry Maguire, men at spilleren selv har akseptert at fremtiden hans er i Leicester også neste sesong.

19.30: The Independent skriver det vi har følt oss trygge på en stund nå; at United ikke har noen planer om å selge Paul Pogba. Journalisten som har saken, Miguel Delaney, legger til at United også snuser på Atlético Madrids Jose Gimenez, hvis ingen av de andre alternativene lar seg hente.

17.25: Det er få som er bedre på United enn Simon Stone, og BBC-journalisten har to viktige oppdateringer mandag kveld:

  • Manchester United ønsker seg en midtstopper. Klubben er interessert i Jerome Boateng, men klubbene er langt unna hverandre hva gjelder pris. United skal føle at markedet fortsatt lider etter Neymar-overgangen.
  • Det ser stadig mer sannsynlig ut at Anthony Martial blir værende også neste sesong. United skal ikke være interessert i å selge en spiller bare dager før overgangsvinduet stenger.

15.20: Belgiske Het Laatste Nieuws [via MEN] hevder at Toby Alderweireld er trygg på at United og Tottenham kan komme til en løsning før torsdagens deadline. Det heter videre at Spurs-stopperen håper at det vil bli mulig for ham å dra til Old Trafford før sesongen sparkes igang på fredag.

13.30: Spanske Mundo Deportivo [via Goal.com] mener at agent Mino Raiola prøver å tvinge frem en overgang for Paul Pogba. Både Barcelona og spillerens forrige klubb, Juventus, skal være interessert i den 25 år gamle VM-vinneren, og Raiola påstås å være i England med formål om å komme til enighet med United. United har imidlertid ikke noen planer om å selge sin midtbanestjerne, og i alle fall ikke uten å ha noen fullgod erstatter på plass.

08.35: Og når vi først er inne på Jerome Boateng, så melder The Mirror at Arsenal vil gi United kamp om den tidligere City-spilleren.

08.25: – Det er ingenting nytt å melde. Det sa Bayern München-manager Niko Kovac da han etter søndagens kamp på Allianz Arena ble spurt om samtaler med United om midtstopper Jerome Boateng.
Ifølge Daily Mail skal tyskerne være villige til å la Boateng gå for £45 millioner, mens United vil forsøke å presse denne summen ned.

08.05: Apropos Everton, skal de ha gitt Manchester United beskjed om at de vil ha Chris Smalling eller Victor Lindelöf om det ikke blir en avtale om Marcos Rojo.
Hvorvidt dette gjelder også om Mina-handelen går i boks, er dog mer usikkert.

08.00: Colombianske Yerry Mina, en spiller som i det siste har blitt linket til United, rapporteres isteden å være på vei til Everton.
Spanske Sport melder at det er enighet om en 5-årsavtale for en overgangssum på £28.5 millioner.

07.50: Football.London siterer Willian på at han aldri har hatt planer om å forlate Chelsea. Tvert imot ga han etter søndagens Community Shield på Wembley [der Chelsea røk 0-2 for City] uttrykk for lyst til å jobbe under klubbens nyansatte manager Maurizio Sarri.

– Jeg har hele tiden fortalt ham at jeg stortrives i Chelsea, og jeg har aldri snakket om å dra herfra, sa Willian, ifølge kilden.
Dermed ser det ut til at både Manchester United og Barcelona må skrinlegge alle planer om å sikre seg den snart 30 år gamle brasilianeren.

Powered by Labrador CMS