Vant 4-0 – Smalling ble hyllet av Roma-sjefen

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med de utlånte denne helga.

Publisert Sist oppdatert

AS Roma 4-0 Lecce

Chris Smalling spilte som vanlig hele kampen da Roma vant overbevisende 4-0 mot Lecce (som hadde vunnet tre ligakamper på rad før dette) søndag kveld, Romas første ligaseier på over en måned.

Smalling skal ha spilt bra – han var en av fem spillere som ble plukket ut til banens beste-avstemmingen til Roma-nettstedet Chiesa Di Totti etter kampen, den eneste av de fem som ikke hadde vært involvert i noen av scoringene. I skrivende stund har han fått 6% av stemmene – mer enn tre av fire av stemmene har gått til ex-red Henrikh Mkhitaryan, som imponerte stort med både mål og målgivende.

Etter kampen fikk Smalling ros av manager Paulo Fonseca, som gjerne vil beholde stopperen i Roma også etter at utlånsavtalen går ut etter sesongen.

– Hans tilpasning [til italiensk fotball] har vært veldig enkelt for ham. Han er en gutt som alle i klubben elsker på grunn av hans profesjonalitet, sa han til Sky Sports News.

– Jeg vil gjerne at Chris skal bli værende. Vi er i samtaler. Jeg vet ikke om det er mulig på grunn av Manchester Uniteds situasjon, men jeg vil veldig gjerne at Chris blir her med oss siden han er veldig viktig. Han er en stor spiller, og en herlig med mann med en god innstilling hver dag, og av alle disse grunnene ville jeg blitt veldig glad om Chris ble værende.

Sheffield United 1-1 Brighton Hove Albion

Dean Henderson startet som vanlig for Sheffield United, men holdt ikke nullen denne lørdagen.

I det 26. minutt scoret Sheffield Uniteds Enda Stevens det første målet i kampen etter en vakker halv volley i krysset.

Fem minutter senere fikk Brighton frispark like rundt midtstreken. På den påfølgende dødballen vant Brighton-forsvarer Harry Webster en duell i den ene enden av sekstenmeteren og headet i retning mot målet til Henderson og Sheffield United.

Der var Neal Maupay først på ballen med hodet og puttet enkelt inn utligningen. Man kan først og fremst legge skylden på den defensive markeringen til Sheffield-forsvaret, men det er også mulig Henderson kunne grepet inn i situasjonen selv, og må derfor ta noe av skylden for Brighton-scoringen.

Henderson hadde ellers relativt lite å gjøre på jobben lørdag ettermiddag og fikk en børsnotering på 7 av Sheffield Star. Kampen endte til slutt 1-1 og Sheffield United tapte derfor to dyrebare poeng i kampen om Champions League-plass til neste sesong.

LES OGSÅ: (+) Slik avgjøres topp fire (fem)-kampen

1-1: Dean Henderson og Sheffield United spilte 1-1 på Bramall Lane.
1-1: Dean Henderson og Sheffield United spilte 1-1 på Bramall Lane.

 

Milton Keynes Dons 1-0 Bolton Wanderers

Ethan Hamilton og Bolton ligger på siste plass i League One med stusselige 11 poeng på 30 kamper. Mot MK Dons så det en stund ut til at det kunne bli målløst, men hjemmelaget vant 1-0 etter scoring av Rhys Healey.

Hamilton spilte fra start for Bolton, og ble senere byttet ut i det 78. minutt. Ifølge rapporter om lagoppstilling startet Hamilton på sentral midtbane.

Hamilton fikk en femmer på børsen av lokalavisa.

Southend United 2-3 Burton Albion

Southend tok i mot Kieran O’Hara og Burton lørdag ettermiddag, og det viste seg at det skulle bli en målrik kamp på Roots Hall.

Kieran O’Hara sto mellom stengene for bortelaget, og det ble en fartsfylt kamp for keeperen. Southend hadde fem skudd på mål, og ti skudd utenfor. 23-åringen slapp inn to mål, hvorav det ene var et selvmål fra medspilleren John-Joe O’Toole etter 90 minutter spilt.

O’Hara gjorde en kjempebrøler på Southends første mål, men hadde også flere meget gode redninger i denne kampen. Han skal ha taklet latterliggjøringen fra Southend-fansen på en god måte.

O’Hara: 23-åringen hadde en travel dag på jobben mot Southend.
O’Hara: 23-åringen hadde en travel dag på jobben mot Southend.

Andre:

  • Marcos Rojo flyttet til Argentina i januar og er nå på lån i Estudiantes. Han fikk sin debut sist uke, og pådro seg da et gult kort (typisk nok), men han var ikke i troppen da Estudiantes natt til mandag tapte mot River.
  • Alexis Sànchez og Inter endte opp med spillefri denne helga siden kampen mot Sampdoria ble utsatt.
  • Joel Pereira og Hearts var ikke i aksjon denne helga siden bunnkampen mot St. Mirren regnet bort. Pereira har den siste tida mistet plassen på laget, og ville nok fort vært på benken uansett.
  • Cameron Borthwick-Jackson satt på benken under hele kampen da Oldham spilte 2-2 borte mot Leyton Orient lørdag ettermiddag.
  • George Tanner var ikke å finne i kamptroppen til Salford City lørdag ettermiddag.
  • Alex Fojticek og Max Taylor er utlånt til Stalybridge Celtic, men de fikk lørdagens kamp (mot Witton Albion) utsatt pga det dårlige været. De spiller (hvis været tillater det) på tirsdag mot Morpeth Town. Også Jacob Carneys Stocksbridge Park Steels fikk kampen utsatt på grunn av de dårlige baneforholdene.
Powered by Labrador CMS