– United er hans beste alternativ

Hva skjer med Wayne Rooney? Og hvem andre kan komme til å forlate Manchester United i sommer?

Publisert Sist oppdatert

Det skrives side opp og side ned om hvilke spillere Manchester United får napp hos denne sommeren. Victor Lindelöf har allerede satt sitt navn på sin kontrakt, mens Nemanja Matic og Álvaro Morata også kan bli United-spillere i nær fremtid.

Spillerne som ikke nødvendigvis har en fremtid på Old Trafford, blir imidlertid ikke viet samme oppmerksomhet.

Likevel er det ikke til å legge under en stol at flere enn Zlatan Ibrahimovic (frigitt) og Josh Harrop (Preston) er nødt til å forlate Old Trafford denne sommeren, selv om Ibrahimovic fysisk sett faktisk vil være fysisk til stede på Carrington også i høst.

Så hvem av de 32 spillerne som fikk minst ett minutt på banen av José Mourinho forrige sesong skal ut? Vi tar for oss kandidatene som går en usikker sommer i møte.

David de Gea

Ryktene rundt en overgang for den spanske sisteskansen blusset opp tidligere i sommer, bare for å forsvinne igjen – til mange United-supporteres store glede.

Dersom vi holder fast ved troen om at Real Madrid foreløpig ser seg fornøyd med Keylor Navas, er det ingen grunn til å tro at De Gea ikke er førstekeeper også neste sesong, med Sergio Romero som sin avløser.

Likevel er det ingen som må bli overrasket dersom Florentino Pérez tar opp kampen for sin gullfugl nok en gang.

Wayne Rooney

Tilbake i mai virket en Rooney-exit nærmest uunngåelig.

– Jeg skal bare diskutere litt med familien og tenke over et par ting. Men jeg vet mer eller mindre hva jeg vil, sa 31-åringen i Stockholm.

Siden har det vært stille.

Mark Ogden (ESPN) og Mike Keegan (Daily Mail), begge journalister med tette bånd til Manchester United, skriver at Rooneys beste alternativ er å bli værende på Old Trafford.

Og spørsmålet er betimelig.

For hvis du var Wayne Rooney – hva ville du gjort hvis du tjente 300.000 pund i uka og var etablert i Manchester med kone og barn uten de helt store tilbudene fra andre klubber?

Everton kunne vært en fornuftig og romantisk løsning for både Rooney og familien hans, men gamleklubben vil ikke kunne tilby mer enn halvparten av det han tjener i United i dag, skriver Ogden. I tillegg vet naturligvis Rooney hvilken risiko det vil innebære å returnere til Goodison Park med tanke på om han er i stand til å forsvare sitt eget rykte. Samtidig glir ikke akkurat Rooney inn i Evertons nye filosofi som hånd i hanske. Med nye eiere har klubben siktet seg inn på fremtidsrettede signeringer som Jordan Pickford (23) og Davy Klaasen (24).

Stoke skal også ha vært interessert i Rooney, men for hovedpersonen selv er kun Everton og United aktuelle innenfor Premier League, noe han selv uttrykte etter Europa League-finalen.

USA var lenge regnet som den mest sannsynlige endestasjonen, Rooneys stjernestatus tatt i betraktning. Det siste året har imidlertid situasjonen i MLS endret seg, og amerikanske klubber skal være ferdig med å ta imot mette veteraner som Steven Gerrard og Frank Lampard på store kontrakter.

Da står vi igjen med Kina, der flere klubber vil kunne matche og overgå Rooneys United-lønn. Ifølge Ogden er imidlertid ikke Rooney villig til å flytte østover, selv om han er klar over interessen.

Chris Smalling

Med nysignerte Lindelöf, kan Mourinho per dags dato velge mellom åtte forskjellige midtstoppere, dersom vi inkluderer anvendelige Daley Blind og ungguttene Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah.

Her er det med andre ord tøff konkurranse, høyst sannsynlig for tøff for noen.

Ifølge britiske medier er Chris Smalling den første som ofres, samtidig som vi merker oss at ingenting har skjedd siden ryktene dukket opp i kjølvannet av Lindelöf-overgangen. West Ham, West Bromwich og Everton skulle være interessert.

Vi nevner også at Daley Blind har vært aktuell for en Ajax-retur.

Matteo Darmian

Italienerens United-karriere har vært en berg-og-dalbane. Darmian har svingt fra solide forestillinger i det ene øyeblikket til uheldige involveringer i det neste.

Etter noen uker med mye skriverier, melder italienske Sky Sports onsdag at Inter har tatt kontakt med Manchester United angående en potensiell overgang for backen. Juventus skal også være interessert.

Anthony Martial

– Ryktene er falske, skrev Martial på Twitter tirsdag.

Det er ikke første gang franskmannen tyr til sosiale medier for å avfeie rykter om seg selv, men den sindige 21-åringen må nok uansett erkjenne at han er nødt til å finne tilbake til tendensene han viste i sin første sesong på Old Trafford, dersom han ønsker å bli værende.

Både Arsenal og Lyon har vært koblet til Martial, uten at det har vært rapporter av nevneverdig troverdighet.

Ashley Young

Kun åtte kamper fikk Young starte i Premier League forrige sesong. Riktignok leverte han stort sett solide opptredener da han fikk muligheten, som i bortekampen mot Liverpool på Anfield.

Likevel nærmer nok United-karrieren seg en ubønnhørlig slutt for 31-åringen, som også virket å være på vei bort fra klubben i januar. Kontrakten går ut neste sommer.

Adnan Januzaj

Strålende under David Moyes, men etter det har belgieren slitt med å innfri forventningene. Et variabelt utlån hos den skotske manageren i Sunderland i fjor var antageligvis det siste Januzaj foretok seg som United-spiller.

Artig nok kan Januzaj følge fotsporene til Moyes videre til Real Sociedad.

Andreas Pereira, som på sin side var på utlån hos spanske Granada forrige sesong, skal visstnok få muligheten til å vise seg fram på førstelagets sommerturné.

Powered by Labrador CMS