De Gea tapte keeperduellen

Italia og Darmian sjokkerte spanjolene, da høyrebacken noterte seg for målgivende.

Publisert Sist oppdatert

Seks åttedelsfinaler er allerede ferdigspilt, og dermed gjenstod det bare to før alt var klart for kvartfinalene senere denne uken.

Først på menyen var oppgjøret mellom Matteo Darmians Italia og Spanias David de Gea, en kamp Darmian så mesteparten av fra benkeplass.

Det var imidlertid likevel Darmian som lo sist, da glitrende italienere sjokkerte Spania.

Darmian la like etter kampslutt ut et bilde på Twitter, som viste akkurat hvor fornøyde italienerne var med kveldens triumf.

Italia vs de Gea

I kampens første 50 minutter handlet det meste om Italia vs de Gea. Allerede etter 10 minutter hadde italienerne fått to kjempesjanser.

På den første var det Pellé som klistret ballen nede i hjørnet med hodet etter en dødball, men de Gea reddet mesterlig helt nede ved stolpen.

Deretter var det Giaccherini som forsøkte seg med brasse, også denne gangen helt nede i hjørnet, men nok en gang vartet de Gea opp med en kjemperedning.

Senere, etter at Italienerne hadde scoret ledermålet, fikk samme mann nok en mulighet da han vendte opp inne i Spanias 16 og klistret ballen i krysset, men nok en gang var de Gea der med en reddende hånd.

Italienerne fortsatte presset mot de Gea, og etter en halvtime fikk de også uttelling: Eder moste et frispark i retning keeperhjørnet, ballen spratt ekkelt foran målvakten som forsøkte å ta ballen i fast grep men isteden ga en svak retur.

Der hogde Giaccherini til og rakk returen først, og fikk sparket ballen videre til Chiellini som sparket ballen inn i det åpne målet.

Spansk trykk – italiensk scoring

Etter de første 50 snudde kampen brått karakter, plutselig var det Spania vs Gianluigi Buffon i en kamp som på mange måter var keepernes aften.

Men da hverken Piqué, Aduriz eller noen av de andre greide å sette sine kjempesjanser forbi en strålende italiensk målvakt, smalt det heller i motsatt ende på overtid.

GettyImages-543305286

Matteo Darmian, som fikk spille de siste 9 minuttene dersom man tar med overtiden, mottok en flott crosser ute til høyre, og slo inn via et spansk bein.

GettyImages-543305868

Resultatet betyr at det blir Schweinsteiger vs Darmian i kvartfinalen, mens David de Gea og hans Spania ikke får muligheten til å forsvare EM-trofeet fra 2008.

Italias lagoppstilling:

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, de Sciglio; Pellé, Eder.

Spania:

De Gea; Juanfran, Pique, Ramos, Alba; Cesc, Busquets, Iniesta; Silva, Nolito; Morata.

Powered by Labrador CMS