– Han fortjener mer ros

Chris Smalling om stoppermakker Daley Blind.

Publisert Sist oppdatert

Ingen har startet flere kamper for United i ligaen denne sesongen.

Ingen har spilt flere minutter totalt.

Samtidig har han også vært på banen for Nederland i samtlige landslagspauser.

I en sesong hvor de fleste United-spillerne har slitt med skader i kortere eller lengre perioder har Blind vært et av få sikre kort.

Uten at det nødvendigvis har vanket ros av den grunn.

“Det er mye mer ved spillet hans enn vi først trodde.”

Chris Smalling

United er i ferd med å levere en av klubbens beste defensive prestasjoner på Old Trafford noensinne, men Blind er bare på 20. plass av 30 mann som har fått karakter på sesongens spillerbørs. Snittet? 5,84 – på en skala der 6 regnes som middels.

– Gir oss mye

Nå har Chris Smalling forsvart partneren sin.

– Han gir mye til backrekka, spesielt med tanke på å få ballen fremover i banen, og å åpne opp motstanderne. Det er fantastisk å tenke på at han egentlig er en midtbanespiller siden han er såpass god defensivt.

blind456

– Partnerskapet med ham er bra. Vi vet at vi kan stole på hverandre, og om noe skjer så vet man at man ikke alltid må løpe over for å dekke bare fordi vi ikke stoler på hverandre. Jeg synes vi får det beste ut av hverandre.

– Med hver eneste prestasjon så forsvinner noen av kritikerne. Han har vært en av de beste midtstopperne denne sesongen, sier Smalling ifølge The Guardian (og flere andre engelske aviser onsdag).

Blind fikk to dagers fri av Van Gaal etter smellen mot Everton sist. Forhåpentligvis gjør det ham klar igjen til søndagens kamp borte mot Tottenham.

Powered by Labrador CMS