PÅ ØNSKELISTEN: Arturo Vidal har lenge vært linket til United.

Ryktesaker, uke 25

Arturo Vidal eller Nigel de Jong? Potato, potato?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. juni:

19.35: Gazzetto dello Sport melder at Manchester United må ut med 45 millioner euro dersom de skal få fingrene i Arturo Vidal. Tidligere har en prislapp på 30 millioner euro blitt nevnt, en pris som virker mer enn rimelig for en spiller av Vidals kaliber, men nå melder altså den italienske avisen om en pris som virker mer sannsynlig. Chileneren har også blitt koblet til Barcelona og Real Madrid, og den anslåtte prislappen har tidvis vært så høy som 60 millioner euro.

12.22: Sport Witness kommer med mer utfyllende info om det vi skrev om Büttner i går her. I tillegg har siden skrevet om Miranda-ryktene i spansk presse, og det kan du lese her.

08.10: Søndag er en stor dag for rykter, spesielt om en ikke er så opptatt av påliteligheten til ryktene… Steve Bates i Sunday People, ikke en mann som er kjent for de store transferscoopene rundt United, melder i dag at Louis van Gaal ønsker seg Nigel de Jong til United.

De Jong kan bidra med tøffhet til midtbanen, som hos Nederland, men vil ikke nødvendigvis være en populær overgang (om dette skulle stemme) med tanke på hans fortid i Manchester City, der han blant annet flørtet med City-fansen ved å snakke om den store andelen City-fans i Manchester, både i media og også privat til Nederland-lagkamerat Robin van Persie – som etter å ha vunnet bussparaden med United etter 2012/13-sesongen sa at De Jong tok feil.

Prislappen Sunday People nevner er £6 millioner, altså et langt billigere alternativ enn de som vanligvis blir diskutert.

Lørdag 21. juni:

21.55: Ifølge Mundo Deportivo er Louis van Gaal interessert i Barcelonas Pedro. Arsene Wenger skal også være interessert i å sikre seg navnetrekket til spanjolen. Liverpool har tidligere blitt koblet til kantspilleren, men skal være mer interesserte i Alexis Sánchez nå, og det har blitt snakket om en avtale som innebærer at han går inn i en avtale der Suárez går den andre veien.

Van Gaal skal se på Pedro som ideell for sitt system. Les mer hos GiveMeSport, som gjengir Mundo Deportivos sak.

16.16: Büttner skal være klar for Dinamo Moskva. Gennady Solovyov, visepresident i klubben, har visstnok bekreftet det til russisk media. Vår kilde på denne informasjonen er twitterkontoen @DynamoBold.

15.35: Gianluca di Marzio hevder at Manchester Uniteds 19 år gamle italienske keeper Pierluigi Gollini har gjennomført den medisinske testen i Hellas Verona.

13.20: Manchester United har vært på utkikk etter en ny midtbanespiller, deriblant Benficas Enzo Perez. Nå skriver imidlertid den spanske avisen Supertdeporte at Valencia skal være enig med midtbanespilleren om en overgang. Argentineren skal være enig med Valencia om de personlige betingelsene, men enighet om overgangssummen gjenstår. Sannsynligvis vil det koste Valencia om lag 25 millioner euro.

09.25: Wilfried Zaha skal være ønsket av Tony Pulis, skriver Daily Mail. Den tekniske kantspilleren ble hentet fra nettopp Crystal Palace i januar 2013, men har så langt ikke slått til i Manchester United. Zaha tilbrakte andre halvdel av forrige sesong på lån i Cardiff City, og fremtiden til den lovende 21-åringen skal være usikker. Det forventes stor aktivitet på overgangsmarkedet, så det gjenstår det å se hva Louis van Gaal, som liker å jobbe med unge spillere, velger å gjøre med Wilfried Zaha.

09.00: Kun formaliteter skal gjenstå før Alexander Büttner offisielt er klar for Dinamo Moskva. Lørdag kveld la venstrebackens bror ut flere bilder av de to sammen på et hotell i Mosvka. Büttner skal ha gjennomført den medisinske testen på onsdag.

Fredag 20. juni:

19.00: Det er liten tvil om at Manchester United er på jakt etter en ny midtstopper etter at både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic forlot klubben i sommer. En rekke spillere har blitt koblet til United allerede, og nå hevder talkSPORT at Van Gaal skal være interessert i meksikanske Hector Moreno. 26-åringen spiller i øyeblikket for Espanyol, etter å ha blitt hentet fra Van Gaals gamle klubb, AZ Alkmaar, i 2011.

10.10: Vi har blitt koblet en del til Thomas Vermaelen i det siste, og nå har hovedpersonen selv uttalt seg.

– Jeg vet det har vært mye snakk, og mange rykter, men det eneste jeg kan si er at det ikke er sant. Alle forstår min situasjon i Arsenal og at jeg har bare ett år igjen [av kontrakten]. Jeg forstår at folk kommer til å snakke, men jeg er her i Brasil, og jeg koser meg og fokuserer på hva jeg gjør [her], sa Vermaelen til Sky Sports News.

Den belgiske midtstopperen ville ikke si stort om eventuelle samtaler han har hatt med Wenger om fremtiden sin i Arsenal.

– Vi snakker mye når jeg er i Arsenal, men det er ikke hva jeg vil diskutere her, det er noe du må spørre ham om.

Ikke mye interessant i de uttalelsene, altså, siden det er naturlig at han ikke vil flytte fokuset bort fra hva som skjer i Brasil akkurat nå.

09.58: Dagens merkeligste rykte er kanskje Metro sitt rykte om at Liverpool vurderer et sjokkbud på Antonio Valencia. Høyrevingen har hatt noen skuffende sesonger i United, og Brendan Rodgers vurderer ifølge gratisavisen å få flere muligheter på høyrekanten ved å hente den allsidige 28-åringen.

Det må sies at Metro ikke akkurat er spesielt treffsikre med sine ryktesaker, og at de sjeldent er først ute med ting som viser seg å bli sant. Det som derimot er verdt å merke seg er at Valencias kontrakt går ut i 2015, og at en snart altså trenger å ta en bestemmelse rundt ecuadorianerens fremtid.

08.47: Rykter om Wesley Sneijder nå høres i utgangspunktet veldig rart ut, så dette er vel ikke akkurat så overraskende:

08.33: Nani blir koblet til italienske klubber oftere enn han skifter sokker, og det er forventet at United vil selge unna noen spillere siden manglende spill i Europa reduserer behovet for en stor tropp.

Nani ser uansett ikke ut til å være en av spillerne som må gå, i alle fall om vi skal tro The Sun, noe vi egentlig sjelden gjør, i alle fall ikke når det ikke er Neil Custis som har skrevet saken, en av journalistene United.no-redaktør Dag Langerød stoler på. Denne saken er skrevet av Phil Thomas, som ikke er på den listen, men han melder i alle fall at Van Gaal er en fan av Nani, og at nederlenderens ankomst kan gi Nani en ny sjanse i United.

Juventus er klubben som blir trukket frem at var mest interesserte i portugiseren, som selv før Van Gaal-ansettelsen skal ha vært åpen for å flytte på seg på grunn av manglende spilletid. Les saken her, men The Sun krever innlogging.

Torsdag 19. juni:

17.47: Er Luiz Gustavo mannen av Van Gaals interesse? Ifølge Daily Express må United ut med £26 millioner for å lande brassen. Les om det her.

15.45: Så dukker Monaco og Colombias James Rodriguez opp igjen i ryktespaltene. 22-åringen, som i ettermiddag skal i aksjon mot Elfenbenskysten, har gitt beskjed om at han er lysten på en overgang til Premier League. Der ryktes det at United og Tottenham står klar til å slå kloen i ham. Les mer  her.

11.25: Sky Sports melder at Fulham, Ipswich og Birmingham alle er ute etter å hente Uniteds 21 år gamle keeper Sam Johnstone på lån for kommende sesong. Forrige sesong overbeviste Johstone stort på utlån i henholdsvis Yeovil og Doncaster. I januar skrev han under på en ny 3½-årskontrakt med United. Les mer her.

09.45: Chile- og Barcelona-ving Alexis Sanchez skal være desillusjonert med livet på Camp Nou. Han øyner nå muligheten for en overgang til Premier League, skriver The Express, og viser til «rapporter» i spillerens hjemland. Sanchez har i lengre tid vært koblet opp mot interesse fra blant annet Old Trafford. Les mer her.

08.15: Spanske Mundo Deportivo melder torsdag morgen at Barcelona er ute etter en spiss og derfor har satt opp en liste over aktuelle spillere. En av dem som angivelig står på denne listen, heter kommer fra Nederland og heter Robin van Persie. Ifølge kilden kan katalanerne tenke seg å betale inntil €50 (£40 millioner) millioner for 30-åringen(!!!).
Les mer her.

Onsdag 18. juni:

14.30: De fleste spillere ser ut til å like Louis van Gaal, i alle fall Wesley Sneijder.
https://twitter.com/PeterMcVitie/status/479238749088661504

14.20: Thomas Vermaelen skal ha fortalt nære venner at han VIL gjennomføre overgangen fra Arsenal til United. Det skriver Daily Mail. Les saken hos Daily Mail her.

12.00: Tuttosport skriver at United, Barcelona og Chelsea er interessert i Napolis Gonzalo Higuain.
https://twitter.com/RobDawsonMEN/status/479201851708301313/photo/1

11.00: Den spanske avisa AS skriver at United «nesten er i boks med et kjøp av Miranda«. Sport Witness mener de kanskje tar litt i med ordlyden «nesten i boks» og påpeker at Atletico ønsker 30 millioner euro, men at United nok ønsker å betale mindre enn det.

09.40: Alexander Büttner ser ut til å forlate United i sommer, skriver Daily Express. De siterer den nederlandske avisa De Telegraaf, som skal ha skrevet at en treårskontrakt med Dynamo Moskva er på trappene. Büttners agent har også snakket positivt om den russiske klubben og ambisjonene deres. Les saken i Express her.

08.50: United skal ha forklart Real Madrid – eller pressen – at Adnan Januzaj ikke er til salgs. Uansett størrelse på bud. Det skriver Daily Mail. Les saken i Daily Mail her.

08.00: Nicolas Gaitan. Husker du ham? Han har vel vært innom ryktespalten i mer eller mindre to år nå, og nå er han tilbake på Uniteds radar. I alle fall ifølge avisa A Bola. Avisa skriver at United og Benfica har forhandlet om spilleren i et par uker allerede, og at Bebe trolig blir en del av avtalen. Gaitan er forøvrig 26 år gammel, spiller for Benfica, men er argentiner.

Tirsdag 17. juni:

09.50: Liverpool og Borussia Dortmund har kastet seg inn i kampen om Ajax’ Daley Blind. Det skriver Off The Post og viser til «rapporter» i Nederland. I så fall har United fått to konkurrenter til 24-åringens underskrift.
Storavisen De Telegraaf, som skal ha tette bånd til Louis van Gaal, skrev i går at United er meget interessert i den 24 år gamle venstrebacken/defensive midtbanespilleren.

09.15: Here Is The City viser til spanske AS, som hevder at Manchester United på ny viser interesse for Atletics Ander Herrera. I den forbindelse anbefaler spanjolene Ed Woodward & co. om å reagere kjapt. Utkjøpsklausulen i den  24 år gamle midtbanespillerens kontrakt lyder på €36 millioner (£28.7 mill.), men den utløper allerede om 13 dager. Deretter vil prisen trolig øke betydelig. Les mer.

08.25: Apropos Tom Cleverley og en eventuell byttehandel med Arsenal (se 06.45), så er londonerne også interessert i Chris Smalling. Det skriver Daily Mail.

07.35: Sport Witness skriver i dag at Real Madrid har begynt å røre på seg igjen. De ønsker seg Adnan Januzaj og skal være villige til å betale €42 millioner (£33.5 mill.).

07.00: The Express påstår at United – sammen med Chelsea, Arsenal og Barcelona, er ute etter Napoli-spissen Gonzalo Higuain. Den tidligere Real Madrid-spilleren skal ha hintet frempå om at han kan komme til å forlate Rafael Benitez’ klubb allerede etter en sesong.

06.45: Ifølge stadig sterkere rykter er som kjent Arsenals Thomas Vermaelen på vei til Old Trafford. Nå skriver The Mirror at Tom Cleverley kan komme til å inngå i en byttehandel og dermed være på vei i motsatt retning. Det kan du lese mer om her.

Mandag 16. juni:

22.15: Daily Mail hevder at Manchester United kan komme til å gå for Arjen Robben i sommer. Nederlenderen dannet et fryktinngytende partnerskap med Robin van Persie i den utrolige 5-1-seieren mot Spania, noe som skal ha gitt Louis van Gaal mersmak. Avisen tror at den nederlandske manageren kan komme til å fortsette å spille 3-5-2 i United, med Wayne Rooney i Wesley Sneijders rolle, bak Robin van Persie og Arjen Robben.

Den nederlandske Bayern München-spilleren har rukket å fylle 30 år, og kan komme til å koste United mye både i overgangssum og lønnskostnader. Hvor mye troverdighet det er disse i ryktene vites ikke.

22.05: Tottenham skal være favoritter til å sikre seg Jávier Hernández, ifølge Daily Star. Meksikaneren skal ha blitt sitert på følgende vis:

– Jeg har aldri sett på meg selv som en innbytter, jeg liker ikke å være en, og tro meg, jeg er lei av at folk ser på meg som en superinnbytter.

16.58: Det har handlet mye om Thomas Vermaelen i dag – men en liten oppfølging på Vidal-ryktet (se 11.100): Daily Express hevder å vite at Chiles midtbanesjef kan gå fra Juventus for om lag £24 millioner i sommer. Van Gaal skal også ved en tidligere anledning ha kommentert Vidal-ryktene, da han uttalte at han «lenge forsøkte å hente ham da han spilte for Bayer Leverkusen». Les mer om det her.

14.55: Fiorentinas ving, Juan Cuadrado, kobles plutselig til United via Tuttosport. Avisen hevder ifølge Sport Witness at United, Barcelona og Bayern München alle er klare til å by, og at den italienske klubben vil selge for 40 millioner euro. Cuadrado scoret 15 mål forrige sesong.

14.30: En journalist i den belgiske avisen som har vært ledende på Uniteds interesse i Thomas Vermaelen skriver at United vil kontakte Arsenal om spilleren så fort VM er over.

14.00: Thomas Vermaelens agent, Kees Vos, har sagt til BBC at «ingen avtale er på plass med Manchester United eller andre klubber». Dette ifølge BBC-journalist David Ornstein.

11.00: Italienske Gazzetta dello Sport skal mandag ha skrevet at United undersøker mulighetene for å signere Juventus’ Arturo Vidal etter fotball-VM.

09.40: Og ellers da. Her er noen andre navn som kobles til United mandag i ulike aviser: Nederlandske De Telegraaf skriver at hvis Daley Blind fortsetter å imponere så kan han fort ende hos United. Calciomercato legger til at de ser United som AC Milans største rival for Blind, mens El Confidencial mener at United ikke har gitt opp Toni Kroos. AS nevner United og Jonathan De Guzman, mens United også nevnes i sammenheng med Alexis Sanchez i italienske aviser.

09.30: Sport Witness har sett på hvordan ryktene om at Thomas Vermaelen skal være enig med United startet. Les saken her.

09.10: Kan ikke se at dette ble nevnt i helga, heller, men Daley Blind ble koblet til United etter Nederlands oppvisning mot Spania. 24-åringen la pasningen til de to første målene, og ble akkurat kåret til årets spiller i Nederland. Han er anvendelig, kan brukes både som venstreback, venstre midtbane og har også spilt sentral midtbanespiller tidligere. Prisen skal ligge på om lag 15 millioner pund, men det er verdt å merke seg at det er veldig vanlig at spillere som har gjort gode kamper – og spesielt nå for Van Gaal – kobles til United i dagene etter.

09.00: Sport Witness mener at Telegraphs sak om Thomas Vermaelen stammer fra belgisk presse, noe som i så fall ikke minsker sjansene for at dette faktisk skjer.

08.30: Thomas Vermaelen skal langt på vei være klar for United. Det skriver Matt Lawton i Daily Telegraph. Han skriver at spilleren er enig med United, men at det nå er opp til klubbene å bli enige. 28-åringen, som er Arsenals kaptein, har ett år igjen av kontrakten sin med London-laget. Han får ifølge avisa om lag 110.000 pund i ukelønn i United, mens han nå har 70.000 i Arsenal. Det blir hevdet at overgangssummen maksimalt blir på 10 millioner pund. En av årsakene til at dette skjer er at Vermaelen har samme agent som Robin van Persie – en agent som altså har hjulpet United før. Les saken her. Denne saken kommer altså bare et par dager etter at Sky Sports erfarte at United gikk for den belgiske midtstopperen.

 

 

Powered by Labrador CMS