Pique og Rossi blir

Sir Alex viser til negative erfaringene man gjorde forrige sesong når han i dg forklarer hvorfor han kommer til å beholde Pique og Rossi – og ikke lar spillere som Jonny Evans og Chris Eagles gå på nye utlån.

Publisert Sist oppdatert

Det kan virke som at klubben denne sesongen legger opp til en helt annen taktikk enn foran forrige sesong da man sendte flest mulig av de førstelagtroppsaktuelle på lange, låste utlån. Det har i sommer dessuten svirret rykter om at Giuseppe Rossi og Gerard Pique var i ferd med å bli solgt til sine utlånsklubber sist sesong – men disse ryktene tilbakevises i dag av manager Ferguson.

– Guttene som spilte ute forrige sesong beviste for oss at de er gode nok. Giuseppe scoret ni mål på seksten kamper for Parma og alle sier at det var dette som holdt laget unna nedrykk til Serie B. Gerard spilte på sin side 24 kamper for Zaragoza og gjorde det eksepsjonelt bra. Vi har alt de gjorde på video, inkludert hvordan de så ut på trening. De vil garantert komme tilbake til oss.

Pique og Rossi har sammen med Jonny Evans, Danny Simpson, Phil Bardsley og Chris Eagles alle lagt bak seg en sesong der de har fått prøve seg på et nivå som tenderer til det de vil møte i Manchester United, og Sir Alex mener at de med dette har fått tilstrekkelig erfaring og at de neste stegene nå må tas på Carrington.

– Forhåpentligvis har vi nå etablert en sterk gruppe spillere. Og dette ønsket om å ha en sterk tropp er hovedårsaken til at jeg ønsker å beholde alle de som var utlånt forrige sesong her i Manchester. De vil utvikle seg bedre her hos oss. De ville nok spilt flere kamper om de går på nye utlånsperioder, men det å nå få trene med oss igjen og være en del av førstelagsstallen vil ta dem ytterligere videre.

Sir Alex viser til alle skadene klubben hadde mot slutten av forrige sesong som en av årsakene til at man ikke klarte å kjempe reelt om enda flere titler. Og at dette ikke skal få lov til å gjenta seg denne sesongen.

– Den virkelig store testen forrige sesong fikk vi da vi pådro oss alle skadene i mars. Da vi kom til kampen mot AC Milan hadde vi ikke den friskheten i laget som man må og skal ha når man spiller semifinale i Champions League. Det var et hardt slag for oss. Vi håper nå at om vi får de samme skadeproblemene igjen så vil vi ha mye bedre backup.

Kilde: manutd.com

Powered by Labrador CMS