RvP: Målscorer.
RvP: Målscorer.

Ryktesaker, uke 15

Manchester United kan være villige til å betale penger for å bli kvitt Robin van Persie.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 12. april:

08.05: Manchester United har åpnet forhandlinger med Edinson Cavani, ifølge såkalte «reports«. Fremtiden til uruguayaneren er usikker, spesielt etter at han hadde en disputt med Laurent Blanc under kampen mot Marseille. Samtidig skriver The Express at United er på jakt etter en spiss etter at Falcao ikke har lyktes i United.

Heller ikke Robin van Persie har hatt noen stor sesong for Manchester United, og nå ryktes det at nederlenderen vil bli tilbudt fem millioner pund for å forlate klubben. 31-åringen sitter i øyeblikket på en enorm kontrakt hvor han får 250 000 pund i uken. Juventus skal være interesserte, men United må kanskje ut med et mellomlegg for at nederlenderen skal være villig til å flytte på seg med 14 måneder igjen av kontrakten. Det er Daily Mail som skriver dette.

Lørdag 11. april:

17.38: Klopp har uttalt seg om Mats Hummels. Se sitatet på originalspråket, og med en engelsk oversettelse, her. Hummels tenker over ting, ifølge manageren sin, og det blir også bekreftet av Dortmund ønsker å beholde stopperen (ikke at han kunne si noe annet).

17.18: denne saken skriver Sport Witness om David de Gea-situasjonen. Kort oppsummert: Det virker som om det er mer usikkerhet rundt Real Madrid-overgangen, og De Gea kommer visstnok ikke overens med Casillas, og ønsker derfor at hovedstadsklubben skal kvitte seg med førstekeeperen sin om han skal gå dit.

14.39: I går meldte vi om en uruguyaner på prøvespill, og han er visst ikke den eneste søramerikaneren som er det:

12.43: Supporterklubbmedlemmer kan lese litt om mulig Dani Alves-interesse i denne saken.

11.05: United og City møtes denne helgen på Old Trafford, og U18-lagene møtes på Moss Lane i Altrincham også. Kanskje skal klubbene i tillegg duellere om Paul PogbaTuttomercatoweb påstår at Juventus har bestemt seg for å selge Pogba i sommer, og Daily Express omtaler saken, og skriver at Van Gaal er villig til å by £54 millioner og Robin van Persie for å sikre seg franskmannen.

Det må selvsagt nevnes at Daily Express’ journalister sjeldent fremstår som sannhetens riddere, og Tuttomercatoweb har vel heller ikke det mest solide ryktet (uten å være på Express-nivå), så oppfordringen om en klype salt gjelder definitivt for denne saken også. Ja, kanskje doseringen bør økes litt? Et trillebårlass med salt anbefales.

Daily Star, som jo er mye det samme som Daily Express, skriver at byrival City er villige til å tilby Juventus Dzeko og Nasri i håp om å få Pogba.

10.52: Siden Mats Hummels har blitt nevnt her igjen i dag, så vil vi også bare minne om medlem+-saken Andy Mitten leverte oss i går. Den er her.

10.38: Ryktene om Gündogan blir nevnt av flere enn bare Daily Mail. Tyske Bild omtaler også saken, og melder ifølge Sport Witness at United er ganske nær en avtale:

09.35: Daily Mail skriver at United er klare til å hente to spillere fra Borussia Dortmund i sommer: Mats Hummels og Ilkay Gündogan. Hummels-ryktene har pågått en stund, og Dortmund skal ifølge flere rapporter ønske å ha Hummels med videre (noe som backes opp med et nytt kontraktstilbud), men ryktene vil ikke forsvinne.

Nå blir altså midtbanespilleren Gündogan slengt med også, for avisen skriver at Gündogan fort kan bli United-spiller for rundt £15 millioner (pga kontraktssituasjonen), og at United med det går for et dobbeltraid som vil koste klubben i overkant av £50 millioner for de to tyske landslagsspillerne.

Det er John Edwards som har skrevet saken, og han er ikke den Daily Mail-journalisten vi har aller mest tillit til (det er nok Ian Ladyman), så en klype salt anbefales.

Fredag 10. april:

15.35: Everton skal være klare til å teste Uniteds vilje til å holde på Adnan Januzaj, og komme tilbake med et nytt og bedre tilbud til sommeren. Roberto Martinez er stor fan av 20-åringen, og ønsket å hente ham på lån i januarvinduet. Les hele MEN-saken her.

15.20: Southampton-manager Ronald Koeman har, ifølge Manchester Evening News innrømmet at Manchester United-målet Nathaniel Clyne kan komme til å forlate klubben i sommer.
– Vi prøver fortsatt å beholde Clyne her, men siden det kanskje er litt interesse for ham, vet vi også at det ikke vil bli lett.

08.10: Franske Le10Sport hevder at Manchester United vurderer å hente tre Serie A-spillere til Old Trafford i sommer. Spillerne som nevnes er Napoli-duoen Gonzalo Higuain og Lucas Biglia og Lazios Felipe Anderson. United skal ha hatt speidere til stede da de to klubbene møttes til semifinale i Coppa Italia onsdag kveld. Det er International Business Times (IBT) som viderebringer meldingen.

08.00: Aston Villa-utlånte Tom Cleverley vil, ifølge The Guardian, stå øverst på Evertons handleliste for sommeren.

Torsdag 9. april:

19.30: – Det er en stor sjanse for at han drar. Noen av Europas største klubber har henvendt seg om ham, sier PSV-direktør Marcel Brands om interessen rundt United-aktuelle Memphis Depay.

17.20: Dani Alves, som United er blitt koblet til, skal ha avslått Barcelonas siste kontraktstilbud, og ifølge agenten har han tilbud fra to klubber om en treårskontrakt. Dette ifølge La Liga-eksperten Petter Veland på twitter. 31-åringen ønsker minimum en garanti om en toårskontrakt hos sin nye klubb.

15.05: Javier Hernandez har fått beskjed fra Louis van Gaal om at han ikke har noen fremtid på Old Trafford. Mexicaneren har fått tilbud fra MLS-klubben Orlando City, der han kunne blitt lagkamerat med brasilianske Kaka. Chicharito har imidlertid gjort det klart at han ikke ønsker seg til MLS og United vil fortsette å lete etter en klubb som vil være villige til å hente 26-åringen, skriver Telegraph. Chicharito sin kontrakt med United går ut i 2016.

12.45: Valencias Andre Gomes nekter for at han er på vei til Chelsea slik enkelte medier har hevde,t skal vi tro Daily Express. Det kan være gode nyheter for United som visstnok skal være interessert i Valencia-spilleren.

08.10: The Guardian melder at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Morgan Schneiderlin. Southampton-spilleren har lenge vært linket til Arsenal og PSG, men nå skal altså United ha meldt seg på i gruppen av interesserte klubber skal vi tro Guardian.

08.00: Manchester United er en av flere europeiske toppklubber som vurderer å signere Dani Alves i sommer. Alves sin kontrakt ed Barcelona går ut i sommer og United vurderer, skal vi tro Mirrorå hente Alves til tross for at Southamptons Nathaniel Clyne skal stå øverst på Louis van Gaals ønskeliste over høyrebacker. United kan imidlertid vente seg kamp fra Chelsea om Clynes underskrift.

Onsdag 8. april:

17.35: I går ble Javier Hernandez linket til MLS-klubben Orlando City, men allerede i dag kommer det forlydender om at Uniteds Real-utlånte meksikaner ønsker å bli i Europa. Selv om amerikanerne kan lokke med £2.8 millioner i året pluss inntekter fra kommersielle aktiviteter, kan han ifølge Daily Mail tjene dobbelt så mye om han holder seg på denne siden av Atlanteren. Tyske Wolfsburg, AC Milan, Southampton, Stoke, Everton og West Ham, skal alle være interessert i å sikre seg 26-åringens tjenester.

17.00: Daily Mail melder at Ander Herreras form ikke har gått upåaktet hen i Barcelona. Ifølge avisen vurderer katalanerne den 25 år gamle midtbanespiller som aktuell for rollen som erstatter for den aldrende Xavi. Men, Barças kjøpsforbud hindrer dem i å foreta seg noe til sommeren. Et eventuelt fremstøt mot Uniteds lille, geniale basker må derfor under alle omstendigheter legges på hyllen frem til januar 2016.
Daily Mail legger til at United neppe har grunn til bekymring, og viser til Herreras egne uttalelser om at han er overbevist om at United er det beste stedet å være for videreutvikling av karrieren.

09.30: Det kan bli kamp om godbitene…The Telegraph siterer i dag «rapporter» på at Chelsea tror de kan slå United i kampen om Mats Hummels, og at hvis de ikke får ham så kommer de til å gå etter Real Madrid-stopper Raphael Varane.

08.00: Lite nytt onsdag morgen, men Daily Star fortsetter med saken The Telegraph skrev om tirsdag. De skriver at United vil betale 60 millioner pund for Paris St. Germains Edinson Cavani i sommer, og også gi ham 300.000 pund i ukelønn. Den gode lønna er mulig siden United vil spare 460.000 pund i uka når Falcao og også Robin van Persie kommer til å forsvinne fra United i sommer – alt selvsagt ifølge Daily Star, så ta det med en STOR klype salt.

Tirsdag 7. april:

12.00: Metro viser som vanlig til «rapporter i Spania» når de hevder at Tottenham vil prøve å lokke Juan Mata til White Hart Lane. Det skal være snakk om et bud på £18.3 millioner.

08.30: United skal ifølge Daily Mail ha forelagt Andreas Pereira et nytt og forbedret avtaleutkast. Unggutten takket som kjent nei til det  forrige utspillet fra klubbledelsen. Pereira har følere ute fra PSV Eindhoven og PSG.

08.25: Daily Mail skriver a MLS-klubben Orlando City er den foreløpig siste som har uttrykt interesse for Javier Hernandez. Klubben, som har en stor latinamerikansk fanbase, tok i forrige uke kontakt for å forhøre seg om muligheten til å hente meksikaneren til Florida. Orlando har for øvrig brasilianske Kaka i stallen og trenes av den tidligere Everton-spilleren Adrian Heath.

07.55: Robin van Persie ut, Edinson Cavani inn. Det er essensen i morgenens ryktesak i The Telegraph. Avisen viser til «rapporter» som hevder at RvP ikke er med i Louis van Gaals langtidsplaner og derfor vil bli gjort tilgjengelig for høyeste budgiver. Det vil i så fall rydde veien for kjøp av PSG-spiss Cavani, et av Van Gaals hovedmål for sommeren.

Mandag 6. april:

10.05: For å understreke troverdigheten på ryktene som dukker opp i Metro, eller rettere sagt mangel på sådan, kan vi slenge med at Metro mener United vil prøve seg på PSG-stopper Marquinhos i sommer. Det er mindre enn to uker siden brasilianeren skrev ny kontrakt med PSG som binder ham til klubben til 2019…

10.00: Om United skulle miste Falcao til Liverpool, mener Metro at United vil prøve å få Raheem Sterling til å gå motsatt vei. Sammen med Memphis Depay og Mats Hummels er han øverst på Van Gaals ønskeliste.

10.00: Det florerer ikke akkurat med interessante rykter i dag, og de fleste av dem vi finner har sitt utspring i gratisavisen Metro. Avisen melder at Falcaos representanter skal ha innledet samtaler med Liverpool om en låneavtale for colombianeren neste sesong lik den United har hatt denne sesongen.

Powered by Labrador CMS