Kina neste?

Louis van Gaal blir kanskje ikke helt fornøyd neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

– En suksess.

Slik har Louis van Gaal oppsummert årets sommerturné.

Det ble mindre reising i USA denne sommeren enn forrige sommer, og United har i større grad brukt mye tid på få steder. Unntaket er Chicago, som United ankom dagen før kampen mot Paris St. Germain, og som laget forlater etter kampslutt. Mesteparten av tiden er også blitt brukt på det sportslige oppleget.

Det er fjerde gang på seks år United har besøkt USA.

Neste år kan det imidlertid bli en mye lengre reise enn hva Van Gaal egentlig ønsker. Mark Ogden i The Telegraph og Jamie Jackson i The Guardian skriver at Uniteds største sponsorer, Chevrolet og Aon, presser på for å utnytte det asiatiske markedet enda mer.

Det kan bety at sommerturneen 2016 legges til Kina og landene rundt.

United reiste til Thailand, Australia, Japan og Hong-Kong med David Moyes i 2013, men har ikke vært i Kina siden 2009. Nå skal Chevrolet ha utpekt markedet som svært viktig for sin utvikling, og dermed lukter det sterkt av en United-retur dit.

Så er spørsmålet om man klarer å kombinere mye reising med perfekte sportslige rammevilkår. Van Gaal fikk redusert utenomsportslige aktivitet fra 184 gjøremål sommeren 2014 til 71 i USA i år.

Neste sommers fotball-EM gjør ikke saken noe enklere. Finalen der spilles 10. juli, kvartfinaler og semifinaler i løpet av uka før, og spillerne skal ha noe ferie, normalt i alle fall tre uker. Det kan også bety at mange av Uniteds stjerner mangler på en rundtur i Asia – noe som selvsagt ikke vil være heldig i møtet med fans og sponsorer.

Powered by Labrador CMS