Trebackslinje med Bruno som 10er?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-spillerne er akkurat nå på Marbella, der de omsider får litt ordentlig trening etter en periode på to måneder hvor det meste egentlig kun har vært kamp og restitusjon.

For litt over ett år siden hadde Ole Gunnar Solskjærs United også noen dager i varmen før bortekampen mot Tottenham 13. januar, og da la nordmannen og trenerteamet planene som skulle gi en imponerende 1-0-seier på Wembley noen dager senere.

Men hva kan de nå finne på, før bortekampen mot Chelsea mandag om en uke?

VURDERTE: Mike Phelan og Ole Gunnar Solskjær så på mandagens United-trening.

Skadesituasjonen til kampen neste mandag er ventet å være uforandret. I alle fall hvis man ser på de aller beste.

Marcus Rashford er fortsatt et godt stykke unna comeback.

Paul Pogba er ikke med til Marbella og har noe lengre tid igjen før han kan returnere til spill, men Scott McTominay ble med til Marbella.

Han har, sammen med Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah, startet treningsleiren med fysisk trening for seg selv. Håpet er at han kanskje kan delta litt sammen med de andre mot slutten av treningsleiren denne uka.

LES OGSÅ: Trente fortsatt for seg selv

Etter cirka seks uker på sidelinjen virker det imidlertid utenkelig at han går rett fra egentrening til et par treninger med laget og så rett inn på førstelaget mandag kveld.

Nye Odion Ighalo er ikke en gang med til Marbella, og dermed virker det i alle fall også tvilsomt om han starter på Stamford Bridge.

Den store fordelen, fra 0-0-kampen mot Wolverhampton, er at Nemanja Matic er tilbake. Det gir trenerteamet noen fordeler, og første tanke er at det frigjør Bruno Fernandes mer offensivt i banen.

BONDING: Diogo Dalot og Bruno Fernandes er sammen på de fleste bilder, og her har de fått selskap av Juan Mata på ergometersykkelen.

Kanskje handler en del av den taktiske treningen denne uka også om å drille trebackssystemet, som kom godt ut av bortekampene mot Liverpool (2-0-tap) og Manchester City (1-0-seier) nylig.

United slo nemlig Chelsea borte i ligacupen for drøye tre måneder siden nettopp med en trebackslinje.

Den gangen var Marcos Rojo tredje midtstopper, mens Jesse Lingard var lengst framme på midtbanen med Marcus Rashford og Daniel James som brede spisser foran seg igjen.

Med Matic tilbake, Bruno Fernandes på plass, skadesituasjonen, form og den klare tanken på hvordan vi slo Chelsea borte sist og ikke minst to meget ok kamper mot Liverpool og City friskt i minne så virker 3-4-1-2 som en meget mulig formasjon.

Fra oktoberkampen mot Chelsea kan Solskjær erstatte Rojo med Luke Shaw, McTominay med Matic og Lingard med Bruno Fernandes og Rashford med en uthvilt Martial.

Dermed er dette et mulig lag:

David de Gea – Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw – Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams – Fred, Nemanja Matic – Bruno Fernandes – Daniel James, Anthony Martial

Skulle United forsøke å ta Chelsea i den mer klassiske 4-2-3-1-formasjonen blir det hele noe «vanskeligere».

Da må Solskjær vrake enten Luke Shaw eller Brandon Williams, og i tillegg gi tillit til Juan Mata, Andreas Pereira, Jesse Lingard eller Mason Greenwood.

Unge Greenwood har til nå sjelden blitt brukt i de viktigste ligakampene, og i alle fall ikke på bortebane. Pereira og Lingard har slitt med formen, mens Juan Mata har variert. Nå for tiden virker det også som om han sjelden vurderes fra start av i tøffe bortekamper som denne.

Et tredje alternativ, siden Marcus Rashford er ute og Anthony Martial var i dårlig form rett før vinterpausen, er selvsagt at man i et 4-2-3-1-system bruker Greenwood som spydspiss (fordi han er den mest naturlige spydspissen), Martial og James på kantene og Bruno Fernandes i midten.

Samtidig har Martial vært Solskjærs klare førstevalg som spiss denne sesongen, og det mest logiske er nok at han fortsetter med å vise tillit til franskmannen, med håp om at vinterpausen har gitt man fornyet energi før de neste månedene. Spesielt siden Odion Ighalo nå kan avlaste ham i for tøffe kampperioder.

Powered by Labrador CMS