– Vi har hatt en del flaks

Men Chelseas norske supportertleder tror ikke United vinner søndag.

Publisert Sist oppdatert

 Søndag klokka 17 er det storkamp på Stamford Bridge – Mourinho mot Moyes – Chelsea mot United.

Før det har vi stilt Chelseas norske supporterleder, Vidar Helseth, noen spørsmål.

– Du sa før kampen i august at du ikke helt kunne se hvem som skulle stoppe Chelsea denne sesongen. Hvem tror du kan hindre Chelsea i å vinne ligatittelen?

– Konkurrenten er åpenbart Man City. Mange vil nok også si Arsenal, men etter å i mange sesonger ha sett Arsenal tidvis HERJE i store deler av sesongen, for så å svinne hen mot slutten, så klarer jeg ikke se at de holder hele veien inn. Liverpool er (var) et blass og faller tidsnok tilbake der de hører hjemme – sånn ca. 4-5 plass.

– Hva er bra, og hva er mindre bra, med måten Chelsea har fremstått hittil denne sesongen?

– Det som er bra er den åpenbare evnen til å få med seg poeng på bedritne arbeidsdager. Vi har vunnet kamper hvor vi har vært underlegne og vi har enda tilgode å finne tilbake til det Chelsea var under Mourinho forrige gang, uten at jeg tror vi vil kunne klare det. Chelsea har hvilt på individuelle øyeblikk og flaks i en god del av sesongens kamper så langt.

– Tror du United har gode muligheter til å stoppe Mourinhos gode Chelsea-hjemmebanestatistikk?

Sunderland v Chelsea - Capital One Cup Quarter-Final
GODE TALL: Chelsea er uhyre vanskelige å slå i London med Mourinho som sjef.

– Hva skal man si? Jeg tror ikke det, utelukkende fordi Chelsea vanligvis har grei kontroll på United og har hatt det i mange år. I tillegg er det åpenbart endel som skurrer i United sitt lag denne sesongen, uten at jeg vil hive meg på hylekoret som skylder på Moyes for dette. Når det er sagt så er det åpenbart at United har enkeltspillere som fort kan bli for mye for et variabelt Chelsea-forsvar.

– Moyes har aldri noensinne vunnet over Mourinho – jeg tror den statistikken vil fortsette å leve ut sesongen.

– Hvor svekket tror du United er uten Rooney (sannsynligvis) og Van Persie? Hvem frykter du mest nå?

– De er betydelig svekket, Van Persie sitt fravær har man jo sett konsekvensen allerede denne sesongen, og Rooney er åpenbart et stort savn. Det er vel ingen spillere som utmerker seg som jeg ser med frykt på, United har potensielle matchvinnere i alle ledd, men det er vanskelig å se for seg at ikke Chicharito kan komme og kødde det til for oss…

– Hva er sannsynlig Chelsea-lagoppstilling? 

Det er nesten slutt på de tidene hvor man kan spå en Chelsea-lagoppstilling… Cech er åpenbar, Terry er åpenbar, så gjetter jeg på Cahill, Cole og Azpilicueta. Mikel, Ramires, Willian på midtbanen + Oscar, Hazard og Torres på topp

Jeg tror ikke Matic får starte, men gjerne kommer innpå i det 75. min. – sannsynligvis for Mikel, om ikke kampbildet tilsier noe annet.

(red.anm: Mourinho sa fredag, etter at intervjuet ble gjort at Matic ikke kom til å starte)

– Hvordan tror du kamputviklingen blir, og har du et resultattips til oss?

Her kan du ta en titt på Chelsea-supporternes norske nettside.

Powered by Labrador CMS