Bør Chelsea mislykkes?

Manchester United-fans har kanskje grunn til å håpe at Chelsea mislykkes tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det er grunn til å forvente at United blir nummer to i Champions League-gruppa si. United skal ta minst ett poeng borte mot Basel. Samtidig skal Benfica også vinne hjemme mot Otelul Galati.

I så fall blir United nummer to. I så fall trekkes Sir Alex og co. mot en gruppevinner fra de andre gruppene i 8. delsfinalene. Det eneste forbeholdet er at lag fra samme nasjon ikke kan møtes i 8. delsfinalene.

Derfor er kampene tirsdag kveld ekstra viktige.

Faktum er nemlig som følger: Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Inter og Arsenal er allerede videre som gruppevinnere i årets Champions League.

Samtidig kjemper Chelsea, Bayer Leverkusen og Valencia om gruppeseieren og avansement fra gruppe E, mens APOEL Nicosia, Zenit St. Petersburg og FC Porto kjemper om det samme fra gruppe G.

På papiret vil man derfor enkelt fastslå at Chelsea ikke bør gå seirende ut av sin gruppe. Skulle Chelsea vinne sin gruppe er United nødt til å få Bayern, Real, Barcelona, Inter eller vinneren av gruppe G i 8. delsfinalen. Da er det ganske så stor sjanse for at 8. delsfinalen blir veldig, veldig tøff..

Mislykkes Chelsea (2. eller 3. plass) vil United også kunne trekkes mot Leverkusen eller Valencia. Da øker Uniteds sjanser til en enklere trekning.

Hvem som avanserer fra gruppa til APOEL, Zenit og Porto skal ikke bety altfor mye. United skal slå alle tre hvis det er en av dem som blir motstander i 8. delsfinalen.

Så enkelt er det.

Men så spennende.

Hvis United klarer å gjøre jobben i Sveits, da.

Uenig? Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS