– Kan ikke se hvem som skal stoppe oss

Chelsea-fansen er proppfulle av selvtillit før årets gullkamp.

Publisert Sist oppdatert

Du har akkurat hatt en manager som mange av supporterne direkte mislikte.

Så henter du hjem frelseren.

Deretter forsterkes et allerede godt lag med litt snacks fra resten av Europa.

Du tillater deg også å tro at du kan hente en av de beste spillerne fra rivalen din.

Og starter sesongen med full pott og litt marginer på din side i de to første kampene.

Der har du Chelsea akkurat nå.

Rafael Benitez-perioden er over. Jose Mourinho er kommet tilbake, spillere som André Schürrle, Romelu Lukaku og Marco van Ginkel er kommet inn i troppen denne sesongen og seriestarten har gitt seks poeng etter hjemmekamper mot Hull og Aston Villa.

Chelsea har fortsatt heller ikke gitt opp håpet om å hente Wayne Rooney fra United.

inni_sak_jose_mourinho– Stor optimisme

Da er det kanskje ikke så rart Vidar Helseth, daglig leder i Chelseas norske supporterklubb, er optimist for kommende sesong.

– Det er gull det handler om, ja. Vi er forferdelig sultne på gull, sier han til united.no.

– Og optimismen er nesten enda større nå, etter seieren mot Aston Villa. Da var marginene på vår side, det var flaks at vi vant og det blir optimisme ved å vinne kamper man egentlig kanskje ikke hadde fortjent å vinne, legger han til.

– Jeg kan faktisk ikke helt se hvem som skal stå i veien for oss denne sesongen. United har mistet Sir Alex Ferguson, som har vært verdens beste manager i lang tid. Dermed svekkes United. Og City? Vel, jeg tar de faktisk ikke helt på alvor. Jeg synes ikke de virker like bra som for to år siden, sa han – før City så tapte mot Swansea søndag.

– Fabregas hjelper ikke…

Helseth mener langt på vei at det blir umulig for David Moyes å kopiere Sir Alex.

– Overgangsvinduet er ikke stengt. United kan fortsatt hente en spiller i Fabregas-klassen, han er en utmerket spiller forresten, men han alene kan ikke hjelpe United til å hente så mange poeng som Ferguson gjorde. Jeg, som supporter av et annet lag enn United, er veldig glad for at Sir Alex er borte, selv om man kan si at man har mistet en fenomenal maskot for engelsk fotball.

Når det gjelder mandagens kamp er Helseth imidlertid klar på at det blir helt åpent.

Supporterlederen sammenlikner det med følelsen før Champions League-finalen i Moskva, da det også så helt jevnt ut mellom klubbene.

– Det blir nok forferdelig jevnt. Vi har møtt hverandre to ganger tidligere i år, begge kampene har vært jevne, og gjerne også preget av kontroversielle dommeravgjørelser. Jeg tror på det samme nå, og blir ikke overrasket om det blir en dommertabbe som avgjør i en eller annen retning. Mitt tips blir 1-0 – til ett av lagene.

– Hva med Wayne Rooney? Ønsker du ham?

– Rent sportslig vil det være en bra dag for oss i London om han kommer, men det er ikke så viktig her. Det er ikke det jeg ønsker. Jeg får helt fnatt av folk som hele tiden ønsker at laget sitt skal kjøpe store stjerner. Jeg ønsker at man klarer å utvikle egne spillere. Nå må for eksempel en spiller som Romelu Lukaku få spilletid slik at han kan bevise hvor god han er, sier Chelsea-lederen.

2.200 medlemmer

Chelseas norske supporterklubb hadde 2.200 medlemmer per 31. mai. Som medlem der får man en velkomstpakke som inneholder medlemsblad samt ymse effekter. Supporterklubben sender ut fire blader til medlemmene i løpet av sesongen, og står også for organisering av turer og formidling av billetter til Chelsea-kamper.

Hvis du ønsker det, kan du ta en titt på nettsiden deres her.

Powered by Labrador CMS