– Ligaen har blitt tøffere

Sir Alex Ferguson mener at Tottenham og Manchester Citys ankomst i toppen av tabellen har gjort Premier League enda tøffere.

Publisert Sist oppdatert
Skotten er vant til å ta i mot nye utfordringer. I løpet av Manchester Uniteds to tiår på topp har han opplevd intens rivalisering først med Arsenal og deretter Chelsea. Nå virker det som om Tottenham og City er de argeste konkurrentene. Selv om United møter Chelsea på Stamford Bridge på søndag, en kamp de ikke har vunnet på ti sesonger i ligaen, forteller Ferguson til The Guardian at kampen mot Spurs en måned senere vil bli tøffere.

– Tøff periode

United-manageren skryter av hva Tottenham har oppnådd denne sesongen, og han tror perioden United går inn i nå kan være avgjørende. – Vi kommer virkelig til å være glade når de to storkampene er unnagjort. Chelsea og Tottenham borte er to tøffe kamper, om vi kommer gjennom dem og fortsatt ligger bra an, da er vi fornøyde. – Ligatabellen viser at kampen mot Tottenham kan bli litt vanskeligere, ettersom de også har spilt bra fotball hele sesongen, i tillegg til at de er med i tittelkampen, sier han til avisen.

– Holder ikke følge

Klubber som Arsenal og Chelsea har slitt med å holde seg helt i toppen de siste årene, samtidig som United bare har fortsatt å bite seg fast i tittelracet, år etter år. Det har også Ferguson lagt merke til. – Arsenal hadde noen utrolig gode lag og man visste at det ville bli tøffe, fysiske møter. Det har riktignok forandret seg med årene. – Chelsea fikk ofte fantastiske starter på sesongen under José Mourinho. De tok oss på senga i begynnelsen, men så begynte vi å gjøre det samme. De siste syv årene har kampene mot Chelsea vært jevne, men man kan se at den nye manageren prøver å introdusere en ny stil i klubben, fortsetter Sir Alex.

– Ikke lengre topp fire

Med Tottenham og City som nye tittelkandidater har den øverste divisjonen i England blitt enda vanskeligere. 70 år gamle Ferguson tror det kan få konsekvenser for de gamle storlagene. – Landskapet i Premier League har forandret seg denne sesongen. Plutselig kommer klubber som Spurs og City opp som seriøse tittelutfordrere. Men det er det som gjør denne ligaen så spesiell. – I de andre europeiske ligaene er det som oftest en kamp mellom to lag om å ta ligagull. – Det pleide å bli kalt de fire store, og noen mente at det var altfor forutsigbart at en av oss kom til å vinne, men slik er det ikke lengre. United, Arsenal, Chelsea og Liverpool kvalifiserte seg alltid til Champions League, men sånn som det ser ut nå kan to av de klubbene miste sin plass i Europas gjeveste turnering, avslutter skotten til The Guardian.
Powered by Labrador CMS