Øker avstanden til alle andre enn City

Liverpool, Chelsea og Arsenal klarer ikke å holde følge med United.

Publisert Sist oppdatert

Du kan mene hva du vil om årets United-sesong.

Men det er andre som har større problemer. Mye større problemer.

For selv om sesongen endte uten et eneste trofé så økte United faktisk avstanden til alle andre rivaler enn Manchester City denne sesongen.

Sjekk bare følgende:

Liverpool endte til slutt 37 poeng bak United i årets sesong. De to foregående sesongene har avstanden til Liverpool vært på 22 poeng, men denne gangen økte det altså med 15 poeng til Anfield-laget.

Champions League-vinner Chelsea endte til slutt 25 poeng bak United. Det økte med 16 poeng fra sesongen før da Chelsea endte ni poeng bak United.

Samtidig har egentlig ikke Arsenal vært en utfordrer for United de siste årene. Denne sesongen endte de 19 poeng bak United, men legg merke til at Arsenal har vært 10 eller flere poeng bak United i alle de fire siste sesongene. Poengavstanden har nemlig vært henholdsvis 19, 12, 10 og 18 i Uniteds favør.

Manchester City er altså den eneste utfordreren per nå. De har sakte, men sikkert kuttet Uniteds forsprang. For fire år siden endte United 40 poeng foran City. Sesongen etter var tallet nede i 18, forrige sesong var det ni poeng og i år ble det altså målforskjellen som skilte United fra de lyseblå rivalene.

PS. Uniteds gamle rival fra Leeds endte til slutt på 14. plass i Championship, etter å ha tapt flere kamper enn de vant….

Powered by Labrador CMS