– Ingen ideell sesongoppkjøring

UTFORDRERNE: Chelsea-supporternes leder, Øystein Vinje, tror likevel at klubben hans vil gjøre det tøft for City å forsvare ligatroféet.

Publisert Sist oppdatert

Sesongstarten nærmer seg med stormskritt, og vi har benyttet anledningen til å lodde stemningen hos våre tradisjonelt tøffeste rivaler før det hele braker løs.

Vi innleder runden med klubben som endte på femteplass sist, Chelsea, og stiller følgende spørsmål til leder og arrangementsansvarlig i Chelsea Supporters Norway, Øystein Vinje:

Hvordan står det til i klubben din; er den rustet og klar for det som venter?

– Vi er ikke i mål med stallen, da vi mangler en spiss og en sentral midtbanespiller til. Dette jobbes det visstnok iherdig med i Italia. Det mest positive er at det kan virke som vi klarer å beholde Hazard, Willian og Kante. Dette er utrolig viktige spillere for oss, så da trenger vi egentlig ikke så mye mer.

Hvordan vurderer du sesongoppkjøringen; har den styrket deg i troen foran 2018/19?

– Sesongoppkjøringen har nok ikke vært ideell. Dette skyldes to grunner. 1. at det har vært VM som tar mye tid for de beste spillerne der ute, og 2. at vi ikke fikk på plass [den nye manageren, Maurizio] Sarri før treningene hadde startet opp igjen. Det er heller ikke ideelt at de fleste spillerne kommer tilbake fra ferie kun 1-3 uker før seriestart. Men spillet i våre to treningskamper har vært oppløftende. Gutta virker å ta filosofien til Sarri ganske raskt, så troen på en bedre sesong enn 17/18 er der.

MAURIZIO SARRI, Chelseas nyansatte manager.

Hvor fornøyd er du med sommerens handlerunde? Er den avsluttet, eller har du forventninger om ytterligere aktiviteter før vinduet stenger?

– Vi er veldig fornøyde med Jorginho. Han har vært enorm i de to kampene til nå, og vil styrke oss kraftig på midten. Det jobbes ifølge media med flere spillere, men det er også unggutter i klubben som banker hardt på A-lagsdøra nå. Hudson-Odoi og Ampadu (begge 17) har spilt fra start i begge kampene til nå.

Hva ser du på som ditt lags største fordel og største utfordring?

– Vår største utfordring er at spillere er kommet sent i gang etter VM. Dette forsterkes med at vi har ny trener med en helt annen filosofi enn Conte hadde, så her ligger utfordringene våre. Vår største fordel er at vi ser ut til å beholde de fleste av våre viktigste spillere, og har en stall som er godt innkjørt. Erfaring med å “slå tilbake” etter svake sesonger kan også virke i vår favør.

Vil vi få se Manchester City skru på turboen igjen, og er det i det hele tatt mulig å hindre dem i å ta et nytt ligamesterskap?

«Vår tro ligger i at Sarri ønsker mer offensiv fotball, med høyere press og mer possession. Dette er ikke ulikt Pep sin filosofi. Så spørs det om City også er like heldige med skader som de var i fjor.»

– City har ikke gjort annet enn å hente inn Mahrez, så de er ikke skremmende forsterket. I England er det fryktelig vanskelig å forsvare en ligatittel, så de vil få det tøffere enn i fjor. Klubbene bak dem er forsterket, har lært hvordan City spiller og vil nok gi de mer kamp.

Hva gir deg troen på at akkurat ditt lag kan hamle opp med dem?

– Vår tro ligger i at Sarri ønsker mer offensiv fotball, med høyere press og mer possession. Dette er ikke ulikt Pep sin filosofi. Så spørs det om City også er like heldige med skader som de var i fjor.

Foruten gjengangerne United, City, Arsenal, Tottenham, Chelsea og Liverpool – ser du tendenser i noen av de øvrige klubbene som tyder på at noen av dem kan blande seg inn i toppen? I så fall hvem, og hvorfor?

– Det vil nok med stor sannsynlighet bli de vante topp 6 i en eller annen rekkefølge. Et lag som virker å satse hardt på en god sesong er West Ham. De har kjøpt inn mange, og gode, spillere. De vil nok bli vesentlig bedre enn i fjor, men avstanden fra topp 6 til de andre er nok for stor til at noen andre kan blande seg inn.

Trekk frem én nøkkelspiller og én unggutt du har spesielt tro på denne sesongen.

– I den fotballen Sarri spiller, der raske pasninger og possession er viktig, så blir Jorginho en meget viktig brikke. Han kjenner Sarri sin stil fra Napoli. Av unggutta har vi stor tro på at [Callum] Hudson-Odoi kan slå igjennom. Han har fysikken og teknikken til å lykkes, og har vært meget god i de to kampene vi har spilt mot Perth og Inter.

Den italienske landslagsspilleren JORGINHO har fulgt tidligere Napoli-manager Sarri til Stamford Bridge.

Hva tror du om Manchester United i sesongen som kommer?

– Det kan virke som det “murrer” litt i United. Dette er ikke uvanlig med Mourinho som manager. Det er ikke skremmende det United har kjøpt til nå, og de har også mistet et par. Dersom ikke humøret til Mourinho snur (noe det erfaringsmessig sjelden gjør) så kan det bli tøft for United i år.

Status i mai:

Hvordan vil PL-tabellens Topp 4 se ut ved sesongslutt,  hvilke tre klubber rykker ned og hvem blir Premier Leagues toppscorer?

Premier League-toppen: 1. Chelsea, 2. City, 3. Liverpool

Nedrykk: Huddersfield, Brighton og Cardiff

Toppscorer: Harry Kane

Powered by Labrador CMS