Preview: Viktig kamp på brua

United har ikke klart å tatt en ligaseier på Stamford Bridge siden 2002. Søndagens oppgjør kan vise seg å være viktig for tittelracet.

Publisert Sist oppdatert
Manchester United imponerte tidvis da de slo Arsenal på Emirates for to serierunder siden. De viste også fint spill i FA-cupkampen mot Liverpool sist helg. Nå skal de til London for å møte nok et storlag. Denne gangen er det Chelsea som ønsker United velkommen til Stamford Bridge. United vant overbevisende 3-1 i det forrige møtet mellom lagene. Søndagens kamp vil definitivt bli en tøff batalje for begge lag.
Chelsea har slitt en del denne sesongen med spisser som ikke finner nettmaskene. Formen til London-laget har gått opp og ned. De er riktignok fortsatt med i kampen om en plass i Europa, og håper å sikre seg den viktige fjerdeplassen. De har også slått Manchester Uniteds gullrival, Manchester City, på Stamford Bridge tidligere denne sesongen. De ønsker nok å gjøre det samme når de røde fra Manchester kommer på besøk på søndag.

Chelsea

De ligger for tiden på en betryggende fjerdeplass, men blir tett fulgt av lag som Liverpool, Arsenal og Newcastle. På mandag er det faktisk ett år siden Chelsea sist ikke klarte å score på sin hjemmebane. London-klubben har bare klart uavgjort de to siste kampene, mot henholdsvis Norwich og Swansea.

Utrolig nok er det hele 3577 dager siden sist Chelsea tapte mot Manchester United i Premier League på Stamford Bridge. Lagene har møttes 69 ganger på Stamford Bridge i ligasammenheng. Chelsea har vunnet 22 oppgjør, mens United har gått ut seirende 29 ganger, samtidig som 18 kamper har endt uavgjort.

John Terry kommer ikke til å være med i helgas oppgjør på grunn av en kneskade som også holdt han utenfor banen i tirsdagens oppgjør mot Swansea. En som derimot kan være klar for sin debut er Gary Cahill. Frank Lampard er også aktuell igjen etter å ha vært ute med skade de to siste kampene, men Ashley Cole er suspendert, samtidig som Ramires og John Obi Mikel fortsatt ikke er klar til kamp.

Manchester United

United har tidvis begynte å vise sin gode gamle form de siste kampene. Midtukas kamper vist seg også å gå Manchester Uniteds vei. De røde djevlene tok en viktig seier hjemme mot Stoke, samtidig som Everton slo Manchester City borte på Goodison. Dermed har begge Manchester-klubbene like mange poeng på toppen av tabellen. Det betyr at søndagens toppoppgjør kan vise seg å være svært viktig i tittelracet. United har klart å holde nullen i 12 av 23 kamper denne sesongen, som er flest i Premier League. Newcastle er den eneste klubben som har hindret United i score mål denne sesongen i Premier League. Sir Alex Fergusons menn er også laget som har den beste bortestatistikken denne sesongen. De har tatt 26 av 33 mulige poeng på bortebane i år. Ferguson sa på fredagens pressekonferanse at flere spillere er ventet å returnere før kampen mot Chelsea. Blant dem er Ashley Young, Tom Cleverley. Wayne Rooney og Nani skal også være tilbake fra skader, samtidig som David de Gea mest sannsynlig blir å se mellom stengene på søndag.

Dommeren

Det er den rutinerte dommeren Howard Webb som skal dømme søndagens oppgjør i London. Den tidligere politimannen kan i helga dele ut sitt hundrede gule kort denne sesongen. Sist gang Webb dømte United endte det med 3-0 tap på Sport Direct Arena.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS