Kampen om ligagullet

United leder for øyeblikket Premier League med ett poeng, og er favoritter til å vinne for tredje sesong på rad. Dette skjer midlertid neppe uten kamp fra naborival Liverpool og formlaget Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har hanket inn 71 poeng på sine 31 kamper denne sesongen. Dette er i øyeblikket godt nok til en 1. plass foran Liverpool med sine 70 poeng, og Chelsea med sine 67. Det som skiller United fra de to utfordrerne – i tillegg til poengsummen – er antall spilte kamper. Både Liverpool og Chelsea har èn kamp mer spilt. Uniteds hengekamp er hjemme mot Portsmouth, og blir spilt førstkommende onsdag klokken 21 norsk tid.

1. MANCHESTER UNITED – 71 poeng – 31 kamper

United er som kjent fortsatt med i både Fa-cupen og Champions League. Med syv kamper igjen i Premier League i tillegg sier det seg selv at kampprogrammet er tøft. Det passer dermed fint at United sin skadesituasjon ser såpass lys ut som den gjør. Bare Brown, Rafael og Hargreaves er på skadelisten for øyeblikket. Hver uke resten av sesongen har United to avgjørende kamper, og det første hinderet mot den mest suksessfulle sesongen i klubbens historie er Everton i semifinalen i Fa-cupen på søndag.

I ligaen er neste hinder som nevnt Portsmouth. I tillegg til sørkystlaget har United hjemmekamper igjen mot Tottenham, Manchester City og Arsenal. Borte skal United gjeste Middelsbrough på Riverside-, Wigan på JJB- og til slutt nyopprykkede Hull på KC Stadium. Med seier i seks av disse kampene er United sikret ligagull.

Nøkkelspiller

United sitt varemerke denne sesongen har vært solid defensiv organisering, og ytterst få innslupne mål. Gårsdagens kamp mot Porto viste hvor viktig det var for United at forsvarsfireren er inntakt og på tå og hev hele kampen. Den som likevel utgjør den store forskjellen for United er Cristiano Ronaldo. Den omstridte portugiseren leverer ofte det lille ekstra, noe han beviste i går med målet fra 34 meter. Ronaldo er også delt toppskårer i Premier League sammen med Anelka med deres 15 mål.

Dato

Motstander

22.04.2009

Portsmouth (H)

25.04.2009

Tottenham (H)

02.05.2009

Middelsbrough (B)

10.05.2009

Manchester City (H)

13.05.2009

Wigan (B)

16.05.2009

Arsenal (H)

24.05.2009

Hull (B)

2. LIVERPOOL – 70 poeng – 32 kamper

Liverpool har vist forrykende form den siste tiden, noe vi fikk erfare på Old Trafford da United gikk på et usannsynlig bittert 1-4-tap. Til tross for storformen, kan det hele ende med nok en trofèløs sesong på Anfield. Liverpool er ute av Champions League og ute av Fa-cupen. De kan med andre ord fokusere fullt og helt på å sikre seg trofeet de ikke har vunnet siden 1990.

Av viktige spillere er det kun Steven Gerrard som for øyeblikket sliter med skade. Han sto over returoppgjøret i Champions League mot Chelsea, men kan blir klar til tirsdagens ligaoppgjør mot Arsenal. Utenom Arsenal har Liverpool hjemmeoppgjør mot Newcastle og Tottenham igjen. Borte har laget fra Merseyside, Hull, West Ham og West Bromwich igjen. Et overkommelig kampprogram, der hjemmeoppgjøret mot Arsenal er den tøffeste matchen.

Nøkkelspiller

Få kan argumentere mot at Fernando Torres ser ut til å være et fantastisk kjøp av Rafael Benitez. Spanjolen er blant verdens aller beste angripere, og er sammen med Steven Gerrard den viktigste spilleren Liverpool har. Spissen har slitt litt med skader denne sesongen, men har likevel skåret 11 ligamål på sine 15+4 kamper denne sesongen.

Dato

Motstander

21.04.2009

Arsenal (H)

25.04.2009

Hull (B)

03.05.2009

Newcastle (H)

09.05.2009

West Ham (B)

17.05.2009

WBA (B)

24.05.2009

Tottenham (H)

3. CHELSEA – 67 poeng – 32 kamper

Chelsea er outsideren i racet om ligagull. Hiddink førte laget i midtuken videre til en Champions League-semifinale mot Barcelona, og i Fa-cupen skal Arsenal og Chelsea på lørdag kjempe om finaleplass. Om United vinner hengekampen mot Portsmouth er det 7 poeng som skiller United og Chelsea, noe som kan bli i tøffeste laget for formlaget fra Londons vestkant. På skadefronten ser det lyst ut. Bare langtidsskadde Joe Cole og Paolo Ferreira er ute for de blå.

Tre av de siste seks ligakampene for Chelsea er hjemme. De er mot henholdsvis Blackburn, Fulham og Everton. Borte skal de nyrike gjeste West Ham og Arsenal, før de i siste ligarunde reiser til Stadium of Light for å møte Ricky Sbragia sitt Sunderland.

Nøkkelspiller

Chelsea har verdensklassespillere i alle ledd. Essien og Lampard er uvurderlige på midtbanen, mens John Terry er en bauta i midtforsvaret. Petr Cech er til tross for svak form også blant verdens aller ypperste målvakter. Den som likevel er mest ekstrem er angriper Didier Drogba. I form er han kanskje verdens beste spiss, og kan stelle i stand trøbbel for et hvert forsvar.

Dato

Motstander

22.04.2009

Everton (H)

25.04.2009

West Ham (B)

02.05.2009

Fulham (H)

10.05.2009

Arsenal (B)

17.05.2009

Blackburn (H)

24.05.2009

Sunderland (B)

_________________________________________

Målforskjell

Når det gjelder målforskjell er det i øyeblikket Liverpool som ligger best ann. Med flere solide ligaseirer er de nå totalt oppe i 59 skårede mål, mot 21 innslupne. Det vil si at at Benitez sitt mannskap har 38 plussmål. United har også 21 baklengsmål, men har bare skåret 54. Det gir 33 plussmål. Chelsea er det laget i Premier League med færrest baklengsmål – 20. Anelka og co. har skåret 55 mål, noe som gir en differanse på 35 plussmål.

*Det bør være unødvendig, men som et apropos kan det nevnes at Liverpool med sine 18 ligatrofèer har ett mer enn Manchester United per dags dato. Det betyr at United kan innhente det som for 20 år siden så ut som et altfor stort forsprang. Historieløse Chelsea er uinteressante i denne sammenheng med sine usle tre ligatitler.

Kilder: Liverpool.no, BBC, SkySports, Physioroom, Db.no

Powered by Labrador CMS