Ønsker ikke Rooney

Men Chelseas norske supporterleder ønsker uavgjort søndag.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United mot Chelsea.

Det er storkampen i kvartfinalene av FA-cupen.

Men én av dem må ut i denne runden.

– Vi har et godt lag, og jeg tror det blir en jevn og spennende kamp. United har en bra egenskap ved at de vinner mange jevne kamper, og Chelsea spilte sin 50. kamp for sesongen i Romania. Derfor vil uavgjort være et bra resultat for oss. Jeg tror også vi kan klare det, sier Even Strete, lederen for Chelseas norske supportere, til united.no.

Les også: – Torres og Terry benkes

– Overraskende bra

Da United reiste til Stamford Bridge i oktober stod London-laget med 22 av 24 mulige poeng så langt og var serieledere. Da var Strete klar i sin spådom for sesongen.

– Dette blir kanskje litt kjedelig, men Chelsea tar gullet foran City, United og tja, la meg si Everton på 4. plass. For å variere litt, sa han da.

Nå har pipa fått en litt annen lyd.

– Det har overrasket meg at United dominerer så mye, og jeg er også overrasket over at Van Persie har vært så god. Jeg må innrømme det. Chelsea og City har jo like gode tropper som United, men får ikke ut potensialet.

Situasjonen er imidlertid en ganske annen i Chelsea nå enn den var i oktober. Roberto di Matteo er ute, mens Rafael Benitez er inne.

– Unntakstilstand

At sistnevnte fortsatt leder laget er nesten uvirkelig, i Stretes øyne.

– Man kan si at det er en unntakstilstand i Chelsea nå. Vi har en manager som ingen vil ha. Det er spesielt, og det er veldig sjelden man opplever noe sånt innen fotballen. Det er greit om man er misfornøyd med en manager som gjør en dårlig jobb, men her kommer det inn en manager som fra dag 1 møter motbør. I tillegg har han ikke klart å håndtere situasjonen.

– Det er én ting at han gikk ut mot fansen etter FA-cupkampen mot Middlesbrough i forrige runde, men en annen ting at han samtidig gikk ut mot styret. Jeg trodde han var ferdig dagen etter, sier Strete.

(Saken fortsetter under bildet)

Benitez er imidlertid fortsatt i klubben, selv om Strete er ærlig på at de aller fleste heller hadde sett andre i managerstolen.

– Det er mange som foreslår at John Terry kan lede laget, eller at Steve Holland fra trenerteamet kunne blitt en midlertidig løsning for den midlertidige manageren. Bare for å få en positiv giv inn i klubben. Det er jo utrolig viktig at det ikke rakner nå. Vi kjemper fortsatt i FA-cupen og Europa League, og det viktigste er selvsagt at vi klarer Champions League-spill i serien.

Nei takk

Uansett hvordan det går i serien og uavhengig av hvem som erstatter Benitez som Chelsea-manager i sommer, ønsker Strete faktisk ikke å se Wayne Rooney i blått neste sesong.

I den grad det skulle være noen sjanse for det.

– Hen er selvsagt en veldig god spiller, men etter min mening blir sånt feil. Jeg synes egentlig det burde være en pakt mellom storklubbene, at man ikke solgte spillere eller byttet managere seg imellom, sier han.

Her kan du sjekke ut Chelsea-supporternes nettside.

Powered by Labrador CMS