– Var glad Van Persie dro til United

Lampard og Terry mangler mot United, men Chelsea-fansen tror likevel på seier – og seriegull. Les hva de tenker før United-kampen her.

Publisert Sist oppdatert

Chelsea måtte nøye seg 6. plass i Premier League forrige sesong.

Men denne sesongen tror de det er United-fansen som blir mest skuffet i Premier League.

De tror også søndagens oppgjør på Stamford Bridge ender med nok et United-tap på bortebane mot Chelsea.

Det er faktisk ti år siden sist United vant bortemot Chelsea i serien, og den gangen var det Paul Scholes, Ole Gunnar Solskjær og Ruud van Nistelrooy som scoret Uniteds mål. United-fansen kan drømme om en reprise av det, men Chelsea-fansen tror det blir med drømmen.

– Det blir en jevn kamp. United har en utrolig egenskap til å få med seg poeng selv om spillet ikke alltid er like bra, men jeg tror det blir 2-1 til Chelsea, sier Even Strete, Chelseas norske supporterleder, til united.no.

– Og du er en bra tipper.

– Jeg vinner av og til på oddsen, ja.

Nytt Chelsea

United kommer søndag ifølge Strete til å møte et Chelsea-lag som skiller seg fra det de har møtt de siste årene, og grunnen er åpenbar. Borte er spillere som Didier Drogba og Michael Essien, mens John Terry er suspendert og Frank Lampard nå for tiden også må finne seg i å sitte en del på benken, og uansett er ute med skade mot United (bekreftet fredag).

Inn har det kommet teknisk briljante spillere som Eden Hazard (bildet) og Oscar, og med de to i kombinasjon med spanske Juan Mata samt brassene Ramires og David Luiz så sier det seg selv at det blir en annen type fotball.

– Ja, Chelsea spiller mer brasiliansk. Spillerne er mindre og det er mindre kraft, men det går veldig bra når det lykkes. Samtidig kan vi være litt sårbare. Vi kan bli tatt på fysikken, og selv om det ikke har skjedd hittil i Premier League så tror jeg at det kommer til å skje i Premier League i løpet av sesongen, sier Strete.

– Jeg er faktisk litt overrasket over at vi har fått en så god start. Ja, vi har møtt en del enkel motstand, men vi har også slått Arsenal og Tottenham på bortebane. Før sesongen tippet jeg Chelsea som gullvinner, men da var det kanskje litt fordi man nærmest må det. Nå har jeg imidlertid troen på at det kan gå hele veien. Derfor blir dette en veldig viktig kamp. Vinner vi mot United vil vi ligge sju poeng foran allerede. Det er tidlig, men sju poeng…

– En av hovedgrunnene er selvsagt at Eden Hazard og Oscar har tatt Premier League fortere enn man kunne tro.

Kvalitet overalt

John Terry er altså suspendert mot United og Frank Lampard er ute med skade, men på papiret virker ikke Chelsea spesielt svekket. Backrekka vil nemlig bestå av Gary Cahill, Luiz, Ashley Cole og Branislav Ivanovic. Foran dem igjen vil altså spillere som Hazard, Mata, Oscar og Fernando Torres forsøke å påføre United baklengsmålene.

– Hva tenker du om United i år?

– United er alltid farlige, men jeg jeg synes faktisk det var bra da dere kjøpte Robin van Persie. Jeg tenkte at han var litt hausset opp. I Arsenal var han konge, men da hadde han frie tøyler og alle pasninger endte hos ham. Derfor er jeg nesten overrasket at han har startet så bra som han har gjort, sier Strete.

– Men igjen, det blir jevnt.

– Hvordan tror du det går til slutt denne sesongen?

– Dette blir kanskje litt kjedelig, men Chelsea tar gullet foran City, United og tja, la meg si Everton på 4. plass. For å variere litt, sier han.

United-fans bør imidlertid vite at han tippet samme topp-3 i fjor, og da endte det altså langt i fra slik.

Mot medlemsrekord

Nye Chelsea kan også gi Chelseas norske supporterklubb ny medlemsrekord.

– Jeg tror nok at vi kommer til å sette rekord denne sesongen, ja, og da snakker vi om lag 2.500 medlemmer. Vi er ikke så store som dere. Vi har ingen heltidsansatte, men vi gir ut blader med høy kvalitet, arrangerer julebord og også turer av og til, sier Strete.

Du kan sjekke nettsidene til Chelseas norske supportere her.

Powered by Labrador CMS