Skal spille en nøkkelrolle

OPPDATERT: Slik gikk det med de utlånte denne helga.

Her er oversikten over de utlånte United-spillerne som har vært i aksjon denne helgen.

Aston Villa 3-2 Burton

Axel Tuanzbe kom innpå 23 minutter før slutt, på stillingen 2-0, da Birmingham-laget slo Burton i Championship.

De første tilbakemeldingene var også positive, da Villa tok sin sjette strake seier og jager direkte opprykk til Premier League. Nå ligger de ett poeng bak Derby på 2. plass.

United-keeper Sam Johnstone voktet som vanlig buret til Villa.

Birmingham Mail gir Johnstone karakteren 6 for innsatsen, og skriver at med Johnstones høye standarder, vil han kanskje føle at han kunne gjort det bedre på det andre Burton-målet. Vi har sett på reprisen av det målet, og det kan umulig karakteriseres som noen tabbe, og det er nok som avisa sier: Det er noe de trekker for fordi standarden Johnstone har satt er så høy.

Tuanzebe får karakteren 7 for innhoppet av samme avis, og de omtaler det som en kort, men effektiv debut, og trekker også frem at han bidro sterkt i oppbyggingen til Villas tredje mål – som ble avgjørende. Der var han tredje sist på ballen.

Søndag har Birmingham Mail også en egen artikkel om Tuanzebe. Informasjonen derfra oppsummert:

• Tuanzebe måtte vente lenge på sidelinjen før han fikk komme innpå. Det var altså meningen at han skulle komme inn før.
  • Han spilte høyreback. Bruce flyttet derfor Elmohamady, som scoret et absurd selvmål tidligere i kampen, frem som høyreving.
  • Avisa mener at Tuanzebe så ganske solid ut, og at han ser ut til å ha mye av det Villa trenger. Han så atletisk ut, og klarte å håndtere raske Lloyd Dyer bedre enn det Elmohamady hadde gjort før Tuanzebe kom på.
  • Han viste gode ferdigheter med ball, men gjorde også ting enkelt siden Villa skulle holde på en ledelse.
  • Bruce har sagt at Tuanzebe kommer for å spille en «ledende rolle», og ikke bare en statistrolle.
  • Calderwood uttalte etter kampen at han på sin korte tid på banen måtte jobbe med relasjonen med sine forsvarskolleger og spillerne foran seg på banen, og at han nå ville dra nytte av en midtuke uten kamper slik at en kan jobbe videre med disse relasjonene på trening.

Dette høres lovende ut.

STEVE BRUCE: Kan nok lære Tuanzebe et og annet om å spille i forsvar.

Hearts 1-0 St. Johnstone

Demetri Mitchell og Matty Willock startet for hvert sitt lag i skotske Premier League lørdag, men det var Mitchell som til slutt kunne juble.

Uniteds utlånte venstreback spilte hele kampen, og pådro seg et gult kort, mens Willock ble byttet ut etter 75 minutter i debuten sin for St. Johnstone.

Hearts er nummer fem mens St. Johnstone er nummer åtte i ligaen.

Demetri Mitchell.

Aberdeen 3-0 Hamilton

Charlie Scott ble sittende på benken kampen gjennom for Hamilton, som ligger nest sist i skotsk Premier League.

Northampton 0-1 Rochdale

Regan Poole startet på benken, men kom innpå etter bare 36 minutter av lørdagens kamp, uten at det utgjorde en forskjell på resultatet. Poole pådro seg også et gult kort for Northampton, som ligger på plassen over nedrykk i League One.

Regan Poole fikk karakteren 5 av lokalavisa Northampton Chronicle.

Bristol Rovers 1-2 Shrewsbury

Dean Henderson spilte ikke da Shrewsbury vant borte, en svært viktig seier siden Blackburn tapte.

Det betyr at Shrewsbury ligger på 2. plass, direkte opprykk til Championship og også har én kamp til gode på Blackburn på plassen bak.

Grunnen til at Henderson ikke spilte, er at han for tiden soner en tre kampers utestengelse på grunn av en hendelse mot nettopp Blackburn. Rovers-supporterne kastet noe mot Henderson, og United-keeperen mistet hodet og kastet noe tilbake.

Wolverhampton 3-0 Sheffield United

James Wilson spilte fra start for Sheffield i den vanskelige bortekampen mot ligalederen, men det ble en vanskelig kamp. De tapte klart, og Wilson ble byttet ut kvarteret før slutt.

Wilson fikk karakteren 6 av Sheffield Star for innsatsen. De skriver at han droppet dypt for å få en innflytelse på kampen, og at han hadde Sheffields Uniteds eneste skikkelige skudd i denne kampen – et langskudd.

Crystal Palace 1-1 Newcastle

Timothy Fosu-Mensah spilte hele kampen for Crystal Palace da det ble 1-1 hjemme mot Newcastle.

Markeringen glapp for hjemmelaget på et hjørnespark i den første omgangen, og det ser ut som om Fosu-Mensah ble straffet hardest på spillerbørsen for det – selv om det egentlig ikke så åpenbart ut at det var nederlenderen som skulle passe på Diamé.

Siden han spilte seg opp, så gir Croydon Advertiser han likevel karakteren 5, og han spilte seg nok kanskje ikke ut av laget med dette siden det ikke skiller seg noe ut i Palace-forsvaret.