Opprykksfinale for Henderson

DE UTLÅNTE: Gode dager for Sam Johnstone og Dean Henderson, mens Charlie Scott endelig fikk sjansen fra start.

Publisert Sist oppdatert

Tre av våre utlånte har vært i aksjon denne helgen.

Motherwell 3-0 Hamilton Academical

Endelig fikk Charlie Scott sjansen fra start for Hamilton, etter at han i slutten av april fikk sitt første kvarter for Accies.

Den fikk han attpåtil mot Lanarkshire-rival Motherwell, og det gikk ikke så bra, selv om Motherwell stilte ganske svekket. Motherwell vant nemlig 3-0.

Scott ble byttet ut i det 57. minutt mens det bare var 1-0 – tilsynelatende fordi Hamilton skulle satse mer offensivt, og ikke nødvendigvis fordi han gjorde en dårlig jobb.

Nå er sesongen over, og Hamilton slipper (til tross for tapet) å spille play-off for å beholde plassen i den skotske toppdivisjonen.

Middlesbrough 0-1 Aston Villa

Endelig play-off. Over to kamper skal Middlesbrough og Villa kjempe om en opprykksfinale mot enten Derby eller Fulham.

Axel Tuanzebe er fortsatt ute med skade, mens Sam Johnstone spilte fra start.

Johnstone ble pappa fredag, og møtte sine lagkamerater før kamp en god del senere enn han ellers ville gjort, men klarte å holde nullen uten at for mange av tankene var hjemme.

Fokusert, pålitelig, komfortabel og i kontroll. Det er beskrivelsene Birmingham Mail gir ham, før de deler ut spillerbørskarakteren 7. Villas 1-0-seier gjør at sjansene er gode for at de vil kvalifisere seg til opprykksfinale på Wembley – returkampen spilles tirsdag kveld.

PAPPA SAM: Hadde kontroll i den viktige play-off-kampen.

Shrewsbury Town 1-0 Charlton Athletic

Dean Henderson og Shrewsbury Town fikk søndag kveld besøk av Charlton Athletic på New Meadow.

Shrewsbury vant 1-0 på The Valley, og hadde altså et godt utgangspunkt før det nå skulle avgjøres hvem som skulle til opprykksfinalen.

Henderson virker litt usikker på innlegg (noe han har gjort i perioder denne våren), men fikk også vist frem at han er en god målvakt – og siden han holdt nullen så hadde jo egentlig ikke Shrewsbury trengt å score heller! 27. mai venter nå enten Rotherham United eller Scunthorpe United på Wembley.

Henderson var for øvrig ikke den eneste keeperen fra United-akademiet i aksjon her. Ben Amos stod i mål for Charlton, og gjorde en god jobb – og hadde blant annet en fantomredning mot slutten av oppgjøret.

WEMBLEY: Dette bildet ble tatt forrige gang Henderson var på Wembley, i EFL Trophy-finalen Shrewsbury tapte i april. Nå håper Shrewsbury at de unngår et nytt finaletap.

Andre:

  • Matty Willock var ikke i St. Johnstones tropp hjemme mot Ross County.
  • Andreas Pereira var ikke i Valencias tropp da de vant borte mot Girona.
  • Demetri Mitchell var ikke med da Hearts spilte sesongens siste kamp borte mot Kilmarnock søndag.
  • Timothy Fosu-Mensah og Crystal Palace avslutter søndag sesongen mot nedrykksklare WBA – nederlenderen er ikke ventet å være involvert.
  • Dean Hendersons Shrewsbury får besøk av Charlton søndag kveld. Der blir det avgjort om Shrewsbury skal til Wembley senere i mai – Shropshire-laget har et godt utgangspunkt etter å ha vunnet 1-0 på The Valley. Hvis de ryker ut, så er sesongen over for Henderson og Shrewsbury.
  • Sesongen er over for James Wilson og Regan Poole, som har vært utlånt til henholdsvis Sheffield United og Northampton Town.

 

Powered by Labrador CMS