United-keeper hylles på sosiale medier

Var Shrewsburys beste spiller i play-off-finalen.

Det har vær en begivenhetsrik helg med fotball.

På lørdag kveld var det duket for Champions League-finale, en finale hvor United-fans var avhengige av Ronaldo og resten av Real Madrid-mannskapet for å unngå ubehagelige samtaler med Liverpool-venner den neste tiden.

Mer relevant for United var det at utlånte Sam Johnstone spilte play off-finale, men formsterke Fulham ble ett nummer for store for Steve Bruce’ mannskap – og dermed er det de hvitkledde United møter i Premier League neste sesong.

Søndag var det duket for nok en play off-finale, denne gangen ett nivå lavere.

Dean Henderson, United-keeper på utlån til Shrewsbury Town, har hatt en meget sterk sesong mellom stengene for League one-klubben, og ble tidligere denne måneden kåret til årets målvakt i divisjonen.

Holdt Shrewsbury i kampen

Søndag startet han på finalen på Wembley, i kampen om opprykk til Championship.

Og den talentfulle keeperen brukte ikke mer enn åtte minutter på å markere seg på Wembley-matta. Rotherham fikk tildelt et straffespark, bare for å se Henderson redde forsøket på mesterlig vis.

Etter en drøy halvtime fikk Rotherhams Richard Wood gå opp umarkert på et hjørnespark, og headingen ble satt kontant ned i hjørnet, ikke noe Henderson kan klandres for.

Shrewsbury utlignet ikke lenge etter hvilen, og etter en jevnspilt omgang ble Henderson satt på prøve ved flere anledninger, prøver sisteskansen besto med glans! Én mot én, ut i full strekk eller ubehagelige corner-situasjoner; Henderson var høyt og lavt.

Rotherham kunne juble til slutt – og spiller neste sesong i Championship.

Fem minutter, fortsatt på stillingen 1-1, var Shrewsbury igjen avhengige av mesterlige Henderson-takter, da unggutten fikk dyttet avgårde en farlig avslutning – og sikret ekstraomganger på Wembley.

Holdt ikke helt inn

Også i ekstraomgangene var Shrewsbury under tidvis tungt press, og Henderson måtte ut i aksjon ved flere anledninger. Det gjorde sisteskansen også bra, men det er en gang slik at hvis du gir motstanderen nok muligheter til å score – så gjør de ofte det.

Det skjedde også på Wembley søndag, og igjen var det Rotherhams Richard Wood som sto umarkert på bakerste stolpe og sendte laget sitt i føringen – igjen.

Flere mål skulle det ikke bli denne ettermiddagen på Wembley, og til tross for tidvis heroisk spill fra Dean Henderson, blir altså Shrewsbury værende i League one også neste sesong.

Dermed er United-keeperens opphold i Shrewsbury over, noe han markerte med en emosjonell melding på Twitter.

Flere Shewsbury-fans viste sin takknemlighet ved å hylle 21-åringens prestasjoner for klubben.