cl

Våre drømme- og marerittgrupper: – Jeg vil ha hevn!

Publisert Sist oppdatert

Torsdag klokken 18.00 trekkes gruppespillet i Champions League.

Manchester United er plassert i seedingspulje to, noe som betyr at kanoner som Bayern München eller Atlético Madrid kan bli en del av høstmenyen på Old Trafford. United kan også få muligheten til å revansjere finaletapet for Villarreal og reise til Moldova for første gang.

Supporterklubbens redaksjon er relativt samstemte om hvilke lag Ole Gunnar Solskjær bør håpe på og hvem han bør unngå i trekningen.

Lille og Malmö er populære, mens ingen vil ha Atlético Madrid, Shakhtar eller Milan.

LES OGSÅ:

UEFA Champions League and UEFA Europa League - Q1 and Q2 Qualifying Round Draw
TREKNING: Gruppene i Champions League trekkes torsdag klokken 18.00.

Dag Langerød

Jeg gleder meg til trekningen. Ser egentlig kun store muligheter og ikke altfor mange begrensninger.

Jeg unngår helst Atlético Madrid og Bayern München fra nivå 1, men tar villig imot alle de fire andre – både Villarreal, Inter, Sporting CP og Lille.

Så husker jeg godt hvor ødeleggende det ble med RB Leipzig fra nivå 3 forrige sesong, men jeg lever fortsatt med en slags forestilling om at vi ble merkbart mye bedre og stabile utover forrige sesong, og min forventning er også at det fortsetter nå.

Samtidig skal vi ut i en del svært tøffe og viktige Premier League-kamper samtidig som disse Champions League-kampene spilles denne høsten så det viktigste med Champions League-trekningen er egentlig å få helst to lag vi vet vi slår – slik at ikke de beste tvinges til å spille hver kamp hele tiden.

Drømmegruppe: Lille, RB Salzburg, Club Brugge.

Kort reisevei, Lille og Salzburg har byttet trenere og det er generelt en del utskiftninger, og Brugge er vi bedre enn.

AFC Ajax v Lille OSC - UEFA Europa League Round Of 32 Leg Two
LILLE: Sven Botman i aksjon mot Ajax. Nederlenderen er dog koblet bort fra Lille.

Marerittgruppe: Atlético Madrid, Atalanta, Wolfsburg.

Alternativt vil lang reisevei heller ikke være kult, men Atlético er Atlético, fortsatt med Diego Simeone. Atalanta kan være ubehagelige for de fleste på en god med sin mangeårige trener Gasperini og fra fjerde nivå er det vel Milan (kan ikke få dem hvis vi har fått Atalanta) og Wolfsburg som peker seg ut som de verste. Tyskerne har også kommet godt i gang i Bundesliga med to seirer på to kamper der.

Håkon Aaberge

Drømmegruppe:

Fra første seedingsnivå hadde Sporting vært veldig gøy, og kanskje spesielt for Bruno Fernandes, men samtidig hadde jeg ikke absolutt ikke klaget om det ble Lille heller. Likevel går jeg for Villarreal. Jeg vil ha hevn.

Fra tredje seedingsnivå er det egentlig Benfica som frister meg mest. Igjen gøy for Fernandes, og da spesielt om han senker sin gamle rival!

Malmö er den åpenbare kandidaten fra fjerde seedingsnivå, men samtidig så høres det jo litt gøy ut med Sheriff Tiraspol også. Jeg går likevel for svenskene. Villarreal, Benfica, Malmö.

PSV Eindhoven v SL Benfica - UEFA Champions League: Play-Offs Leg Two
BENFICA: Portugiserne feirer avansement til gruppespillet mot PSV Eindhoven.

Marerittgruppe:

Bayern München fra første seedingsnivå. Jeg har en følelse av at Solskjærs møte med Bayern som manager ikke nødvendigvis ville blitt like trivelig som det første. Egentlig tror jeg Atlético Madrid er en motstander som passer United enda dårligere, men de er det så lenge siden vi har møtt at det hjelper en del – og dessuten er det en mulighet til å slå Luis Suárez. Så jeg går for Bayern som marerittmotstanderen.

Fra tredje seedingsnivå er Atalanta en veldig god motstander, men samtidig så vil Atalanta innebære at United ikke kan møte AC Milan fra nivå fire. RB Leipzig er en motstander jeg virkelig ikke liker, og vi har dårlige minner fra fjorårssesongen, men det er også en hevnmulighet. Derfor blir marerittmotstanderen heller Shakhtar Donetsk. Kombinasjon av reisevei og antatt kvalitet.

Fra fjerde seedingsnivå er AC Milan rett og slett den tøffeste motstanderen. Det er ikke en motstander jeg frykter veldig, men jeg frykter kampbelastningen utover høsten, og da er det greit med en del kamper hvor en kan vinne selv om en del spillere spares. Derfor frister Milan meg desidert minst når en ser på helheten.

UC Sampdoria vs AC Milan - Serie A
MILAN: United møtte Milan i Europa League forrige sesong og i høst kan lagene møtes igjen.

Lars Morten Olsen

Drømmegruppe:

Det må jo være Lille fra «pot 1» eller hva, dere? Laget som sensasjonelt slo PSG i kampen om den franske ligatittelen sist sesong er faktisk seedet så lavt som 74 på UEFA-rankingen. Denne sesongen har de startet med to poeng på tre seriekamper. Rent personlig har jeg dessuten en høne å plukke med Lille. Jeg var på Stade de France 2. november 2005 og så United overraskende tape 0-1 og dermed ryke ut av Champions League. På tribunen var det dommedagsprofetier og «Fergie out», men det er en historie for en annen dag.

Atalanta tok en imponerende sterk tredjeplass i Serie A i fjor, foran lag som Juventus, Napoli, Lazio og Roma med Amad Diallo i troppen. For de heldige (de har gjort seg vel fortjent til det) som reiser på Euro away, vil Atalanta være et nytt bekjentskap, noe som alltid er litt ekstra stas i supporterkretser. Høsten 2020 slo de Liverpool 2-0 på Anfield, men i det første møtet fikk italienerne juling 0-5 av scouserne på hjemmebane. Kan scouserne slå dem, kan United slå dem!

Juventus v Atalanta - Pre-Season Friendly
ATALANTA: Luis Muriel spiller på topp for Atalanta.

Tre år etter at mitt norske lag Sarpsborg 08 spilte Europa League mot Malmö FF, er det nå altså mulighet for at United kan møte Zlatan Ibrahimovic moderklubb i Champions League. Rent personlig vil en kamp bety en fire, fem timers kjøretur sydover på E6 for en Euro away. Det står respekt av Malmö, som har kjempet seg gjennom ikke mindre enn fire kvalifiseringshinder inkludert Glasgow Rangers, men det hadde uansett vært utrolig gøy om United trakk Magnus Wolff Eikrems gamle klubb.

Marerittgruppe:

Bayern München trenger egentlig ikke noen nærmere presentasjon med Lewandowski, Sané og alle de andre. Alle de andre lagene i «pot 1» virker faktisk overkommelige, derfor hadde det vært «utgjort» om United trakk nettopp Julian Nagelsmanns sterke mannskap. Bayern har vunnet Bundesligaen ni år på rad, og vant Champions League senest i 2020. Nei, jeg har ikke glemt den magiske kvelden i Barcelona i 1999, men både i 2010 og 2014 ble Bayern et nummer for store for oss.

Bremer SV v Bayern Munchen - DFB Cup: First Round
BAYERN MÜNCHEN: Laget til Julian Nagelsmann regnes som en av favorittene til å vinne Champions League.

Mange tøffe motstandere i seedingsnivå 3, deriblant Porto, Ajax og Leipzig, men det verste laget å trekke opp av krystallbollen må likevel være Shakhtar Donetsk. Etter Astana i Kasakhstan er kanskje alt å regne som en svipptur for Solskjær & Co., men det kunne likevel være greit å styre unna en by i Ukraina som ligger 3 500 km fra Manchester. Et godt lag er det også. Freds gamle klubb har ikke mindre enn 14 (!) brasilianere i troppen, inkludert Pedrinho som ble hentet fra Lazio i sommer.

Jeg håper United styrer unna både Dynamo Kiev (lang reise) og Besiktas (alltid tøft i Tyrkia), men verste lag å møte i seedingsnivå fire blir likevel AC Milan. Klubben med syv Champions League/Serievinnercup-titler og 18 seriemesterskap, har en tropp til en verdi av 450 millioner euro inkludert midtbaneduen Kessie og Bennacer. Glem heller ikke at Milan har to veteraner på topp som definitivt vet hvor målet står. Det er snakk om herrene Olivier Giroud og Zlatan Ibrahimovic.

Tommy Flatby

Drømmegruppe:

Jeg er blant dem som alltid ønsker seg minste motstands vei når det gjelder Champions League-gruppespill.

Følgelig anser jeg det som hell i uhell at United, når klubben først har tapt en Europa League-finale, havner i et sterkt andreseedet heat før torsdagens trekning. Selvfølgelig skulle jeg helst ha sett et United-mannskap med Ole Gunnar Solskjær ved roret senke den gule ubåten i Gdansk, men at laget samtidig unngår flere av Europas største klubber i årets Champions League, er en god trøst.

Inter, Villarreal og Lille er alle lag jeg vil være fornøyd med fra pott én. Får jeg dog velge en ønskemotstander, blir det portugisiske Sporting. Lisboa-laget har ikke for vane å komme seg Champions League-gruppespill og det vil også by på et fint gjensyn for Bruno Fernandes.

Fra tredje nivå ønsker jeg meg Red Bull Salzburg. De har mistet to av sine beste spillere i løpet av sommeren (Patson Daka og Enock Mwepu) og fremstår for meg svakere enn flere av de andre kandidatene. United har også historisk sett god kontroll på østerriksk motstand og vil med Salzburg unngå de aller lengste bortereisene.

Leicester City v Villarreal CF : Pre Season Friendly
HAR BYTTET KLUBB: Patson Daka var en av Red Bull Salzburgs beste spillere foregående sesong. Nå spiller han for Brendan Rodgers’ Leicester.

Malmö fullfører min drømmegruppe. Det er alltid gøy å se United spille mot skandinavisk motstand.

Marerittgruppe: 

Marerittgruppen inneholder naturligvis Bayern München, fjorårets turneringsvinner. Milan ser ut som det sterkeste laget fra fjerdegruppen, noe som utelukker Atalanta fra mitt verstescenario.

Porto imponerte under foregående sesongs mesterligasluttspill og kan vise seg å bli en tøff nøtt å knekke. Av den grunn håper jeg vi unngår dem fra tredjepuljen.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS