CL

– Del av meg som tenker at det kanskje ikke er så ille å møte PSG

Publisert Sist oppdatert

Mandag klokken 12 skandinavisk tid trekker UEFA åttedelsfinalene i Champions League, og vi får vite hvem United må slå for å ta seg videre når turneringen ruller i gang igjen i februar.

Med gruppeseier er Ralf Rangnicks mannskap seedet og kan dermed bare trekke lag som endte på andreplass i sine puljer.

Ettersom de rødkledde verken kan møte engelsk motstand eller andreplassen fra egen gruppe, er Thomas Tuchels Chelsea og Unai Emerys Villarreal utelukket. Det gjør at United kan trekke følgende lag: Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, Sporting Clube de Portugal, Inter Milan, Benfica og Red Bull Salzburg.

I denne saken svarer united-no-redaksjonens på hvilket lag de helst vil trekke, og hvilket lag de helst ønsker å unngå.

Bjarte Valen

Marerittmotstander:

Utvilsomt Paris Saint-Germain.

Jeg har selvsagt ikke glemt at Solskjærs mannskap slo PSG to ganger i Paris, men jeg har heller ikke glemt at vi tapte begge hjemmekampene. PSG har et skyhøyt maksnivå når stjernene er påskrudd og det tror jeg de vil være når det drar seg til i i utslagsrundene i Champions League.

Fra et journalistisk ståsted er dette imidlertid den mest interessante trekningen. Mauricio Pochettino møter klubben han stadig blir linket til, vi får duellen mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, og det blir et gjensyn med Ander Herrera og Ángel Di María. Likevel er PSG laget jeg vil unngå.

Paris Saint-Germain Training And Press Conference
LENKES TIL UNITED: Flere medier knytter Mauricio Pochettino til jobben som permanent United-manager fra sommeren av. Før den tid kan hans PSG allerede ha møtt United.

Ønskemotstander: 

RB Salzburg.

Ralf Rangnicks gamleklubb feier all motstand til side og er på vei mot et nytt ligagull i Østerrike. Jeg undervurderer dem ikke, men Manchester United skal være et klart bedre lag. Det som vanligvis kunne kommet som overraskelser fra Salzburgs side, er jeg overbevist om at Ralf Rangnick har stålkontroll på.

Det står respekt av Salzburgs prestasjon ved å avansere fra gruppen, men gruppe G var trolig også den svakeste i årets turnering.

Håkon Aaberge

Marerittmotstander: 

Selvsagt PSG, selv om de skjelver i Paris av tanken på et eventuelt Marcus Rashford-besøk.

Når det er sagt, så lurer jeg på om Atlético Madrid egentlig passer United enda dårligere med tanke på spillestil og manager, og jeg var ikke særlig fornøyd da jeg kom hjem på tirsdagskvelden og så at Simeones mannskap hadde kjempet seg videre.

Med tanke på både Simeone og Luis Suárez så er vel forresten Atlético Madrid et lag det ville vært vel så deilig å slå som PSG, men jeg tror begge lag blir omtrent like vanskelige å slå denne gangen.

FC Bayern Muenchen v Atletico Madrid: Group A - UEFA Champions League
PÅ PSG-NIVÅ: Håkon Aaberge tror det kan bli vel så vanskelig å slå Atlético Madrid som Mauricio Pochettino og Paris Saint-Germain.

Drømmemotstander: 

Jeg vet ikke så mye om RB Salzburg, men det gjør jo Ralf Rangnick, og det er viktigere.

Likevel: jeg går for Benfica. Det er et oppgjør med historisk sus over seg, det er et oppgjør flere av våre spillere virkelig vil være toppmotiverte for, og det er også et oppgjør hvor vi kommer til å være klare favoritter.

Jeg blir nok uansett fornøyd om det blir Sporting eller RB Salzburg vi skal møte også, siden det er noen virkelig tøffe potensielle motstandere her også.

Eivind B. Holth

Marerittmotstander:

Er det noen som ikke svarer Paris Saint-Germain? Artig «storyline» med Mauricio Pochettino, Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar og mirakelet i Paris som bakteppe.

Men alt handler om å komme seg videre i turneringen, og da er det en fordel å ikke møte PSG.

Den andre motstanderen som må unngås er Atlético Madrid. De har kommet skjevt ut i La Liga denne sesongen, men i Diego Simeone er et Champions League-monster.

Ønskemotstander: 

Salzburg er nok den enkleste motstanderen på papiret.

Men hadde det ikke vært gøy med en aldri så liten gjenforening i Lisboa da?

TIDLIGERE SPORTING-SPILLER: Bruno Fernandes kan potensielt møte gamle lagkamerater i Champions Leagues åttedelsfinale, dersom United møter Sporting.

For en opplevelse det ville blitt for Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo, som har lovet sin mor å spille for Sporting CP igjen en dag.

Etter salget av Fernandes vant klubben ligaen for første gang på 20 år. Hovedtrener Rúben Amorim var faktisk koblet til jobben som United-vikar. Slo ut Borussia Dortmund i gruppespillet.

Det er uansett et lag United skal slå hver tirsdag og onsdag i Champions League-uka.

Tommy Flatby

Marerittmotstander:

Det er vel ikke helt til å komme unna at det er to lag her som vil være en god del verre å trekke enn de andre, nemlig PSG og Atlético Madrid.

Akkurat nå ville jeg faktisk følt meg litt mer sikker på avansement med PSG som motstander. Kanskje lar jeg meg påvirke i for stor grad av at vi har slått dem to ganger i løpet av de siste to årene – Atlético har vi aldri slått i en tellende kamp – men det er det magefølelsen sier i øyeblikket.

Diego Simeone har et ni år langt forsprang på Ralf Rangnick når det gjelder organisering av laget, og jeg frykter de spanske ligamesternes struktur og stå-på-vilje hakket mer enn et litt ujevnt fransk stjernegalleri.

Ønskemotstander:

Jeg blir fornøyd dersom vi får hvilket som helst av de fire andre lagene, spesielt om vi unngår Inter.

FC Internazionale v Cagliari Calcio - Serie A
MULIG GJENSYN: Ex-Red Alexis Sanchez’ Inter er antakelig det tredje beste laget United kan trekke. Også tidligere United-spiller Matteo Darmian er i klubben.

Får vi portugisisk motstand, håper jeg faktisk mer på Sporting enn på Benfica, selv om førstnevnte er regjerende ligamester og har fått en litt bedre start på sesongen. Det hadde vært gøy med et gjensyn for Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo, og jeg er uansett ganske sikker på at vi skal ta begge lagene over to oppgjør.

Ønskemotstander må dog være Red Bull Salzburg. Ja, de er kanskje soleklare ligaledere i Østerrike, regjerende ligamester på åttende året, samt at de har et skikkelig stortalent i Karim Adeyemi. Men de er også det laget blant Uniteds potensielle motstandere med minst å vise til i europeisk sammenheng. Rangnick skal også ha god kontroll på gamleklubben.

Dag Langerød

Marerittmotstander:

Det naturlige ville her vært å si Paris Saint-Germain, all den tid de er solid besatt over hele linja og med Mbappé, Neymar og Messi lengst framme. Samtidig så er det en del av meg som tenker at hvis vi bare får kontroll på eget spill så er det kanskje ikke så ille å møte et PSG med tre verdensklasse-spillere som stort sett gjør det de vil.

Sånn sett frykter jeg kanskje mer at Atletico Madrid i februar og mars igjen ser ut som den blir lagmaskinen de av og til har vært under Diego Simeone.

Ønskemotstander:

Jeg vil si Benfica, og av det lille jeg har sett av portugisisk fotball denne sesongen mye heller Benfica enn Sporting fra Lisboa.

Ralf Rangnick har nok ganske god kontroll over Red Bull Salzburg også, men jeg tar heller med meg Bruno og Ronaldo, som begge har fortid fra Sporting Lisboa, til Portugal for å knuse erkerivalen Benfica som United-spillere.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS