HAR VUNNET GRUPPEN: Dermed kan Ronaldo og Bale være Uniteds motstander i åttedelsfnalen om United går videre som gruppetoer.

Kort om lagene vi kan trekke

Flere av Uniteds mulige motstandere er i superform. Les deg kjapt opp her.

Publisert Sist oppdatert

Fredag klokka 12 trekkes kvartfinalene i Champions League, og uansett hva som skjer så blir det en europeisk gigant som venter United i neste runde.

United.no følger selvsagt trekningen direkte, og det er verdt å merke seg at det er trekningen som avgjør hvem som skal starte hjemme og borte. Det er også bare kvartfinalene som trekkes. Semifinalene trekkes først 11. april.

Mulige motstandere for United:

Pep GuardiolaBayern München, Tyskland:

Regjerende Champions League-mester, og serieleder i Tyskland. Har 23 poeng å gå på ned til 2. plassen. Kan altså bli seriemester allerede til helga – åtte runder før slutt – hvis resultatene går deres vei.

Står med 34 seirer, fire uavgjorte og to tap denne sesongen. Tapene kom mot Dortmund (2-4) i den tyske Supercup-finalen og mot Manchester City (2-3) i en Champions League-kamp etter at gruppa var avgjort.

Har allerede vunnet klubb-VM denne sesongen, og scoret over 100 mål. Har vunnet alle kamper i 2014, unntatt 1-1-kampen hjemme mot Arsenal i Champions League forrige uke, og er nok manges favoritt til å ta sin andre strake seier i turneringen.

Leder La Liga i tøff kamp med Atletico Madrid og Barcelona. Har tre poeng å gå på ned til Atletico Madrid og fire på Barcelona. Carlo Ancelottis lag har radet opp 31 kamper rad nå uten tap, og Cristiano Ronaldo er i toppform.

Lekte seg til kvartfinalen etter 9-2 mot tyske Schalke, og har scoret tre mål eller mer i sju av de siste ti kampene.

Har ikke vist noen tegn til svakhet i det siste, og har også bare sluppet inn sju mål på sine siste 19 kamper. Målforskjellen 53-7 på 19 kamper er ikke så verst…

Paris St. Germain, Frankrike:

Har tatt en solid åtte-poengs ledelse i Frankrike etter 21 seirer, sju uavgjorte og kun ett tap i serien denne sesongen.

Laget står med i alt 32 seirer, åtte uavgjorte og tre tap i inneværende sesong, og har radet opp åtte seirer og én uavgjort den siste måneden.

Zlatan Ibrahimovic er lagets største stjerne, men de er meget sterkt besatt på alle plasser. Har 25-5 i målforskjell på sine siste ti kamper, noe som også vitner om en knallsterk defensiv.

Atletico Madrid, Spania:

En dark horse?

atmadrid

Mistet storscorer Falcao før sesongen, men trener Diego Simeone benyttet det til å hente enda mer ut av Diego Costa – som nå fremstår som en av Europas beste spisser.

De fleste av Europas største klubber ligger langflate etter én eller flere av spillerne i laget, siden lønningene de får er dårligere enn hos de andre storlagene.

Det skal sies at de bare har vunnet fem av ti kamper siden starten av februar, men det virker som om motgangen er snudd etter tre strake seirer nå. Hadde bare ett tap frem til 5. februar, borte mot Espanyol, og har tre uavgjorte kamper mot Barcelona denne sesongen i ulike turneringer, og tok fire av seks mulige poeng fra Real Madrid i seriespillet – selv om Real ble for sterke i den spanske cupen nå nylig.

Troppen har lite erfaring  i å nå så langt i en stor turnering, men har altså vunnet sju kamper og spilt én uavgjort så langt i Champions League denne sesongen. Den eneste uavgjorte kom borte mot Zenit, men ellers er Porto slått to ganger, Milan slått to ganger og Austria Wien slått to ganger.

inni_sak_nemanja_vidic_og_xaviBarcelona, Spania:

Fire poeng bak Real Madrid og bare en 3. plass i La Liga. Det har vært noen sprekker i Barcelona-maskineriet denne sesongen. Laget har for eksempel tapt begge sine siste bortekamper i serien, 1-3 mot Real Sociedad (som United jo burde slått borte i gruppespillet) og 0-1 for Real Valladolid.

Har slått City, AC Milan, Ajax og Celtic på vei til kvartfinalene, og toppnivået er det ingen tvil om. De slo Osasuna 7-0 i helga, og har scoret fem, seks eller sju mål seks ganger denne sesongen.

Skal forresten ut i en meget avgjørende bortekamp mot Real Madrid i La Liga til helga. Da er det trolig vinn eller forsvinn hvis de skal ha en sjanse til å ta seriegullet denne sesongen.

Borussia Dortmund, Tyskland:

Ligger på 2. plass i Bundesliga, men altså hele 23 poeng bak Bayern. Begynte sesongen med sju strake seirer, blant annet 4-2 mot Bayern i Supercupen, men etterpå har det variert mye.

Vant bare fire av 11 kamper fra 6. november til 25. januar, og går fra storseier i en kamp til tap i den neste. Står med to strake hjemmetap nå, 1-2 mot Mönchengladbach og 1-2 mot Zenit og er den av kvartfinalistene som foruten United har slitt mest denne sesongen.

Har en veldig positiv stil, men er ikke like jevnt besatt som de andre mulige motstanderne.

I FORM: Mourinhos Chelsea var overlegne da de slo Newcastle 3-0 på brua lørdag.

Chelsea, England:

Mourinho får det som regel til, og nå er Chelsea serieledere og i kvartfinalen av Champions League.

Det er ikke hundre prosent knirkefritt, Chelsea taper poeng eller kamper fra tid til annen, som mot Aston Villa forrige helg, men det er noe solid over Mourinhos lag som få andre har. Taktisk vet hele verden også at portugiseren har en egen evne til å treffe rett når det virkelig gjelder.

Slo United 3-1 hjemme i serien, og reiste for å få med seg ett poeng fra Old Trafford i 2. serierunde. Det fikk de også.

Chelsea har kun sluppet inn sju mål på 16 kamper i 2014, og det til tross for flere kamper mot City, United, Galatasaray og andre ganske så gode lag.

Powered by Labrador CMS