duopor

«Vi fikk kun tre positive svar. Disse gutta ga oss ett av dem»

Her er Supporterklubbens spillerbørs, men før du ser den under kan du gi dine egne børskarakterer til gutta med en gang.

David de Gea – 7,0
Nok en god kamp. Feilfri i involveringene sine, inkludert en veldig god redning på et hardt skudd midtveis i 1. omgang, men dessverre sjanseløs både på 1-1 fra kort hold og 2-1 i siste minutt på overtid da innbytter Jesse Lingard forærte sveitserne seieren. De Geas gode form er det ene United kan ta med seg.

Aaron Wan-Bissaka – 3,5 (rødt kort 35)
Et dårlig touch, ballmist og en altfor sen takling i ankelen til en Young Boys-spiller. Dermed rødt kort etter 35 minutter. Helt normal start før det, også en fin klarering i duell i egelt felt, men ødela en kamp United hadde full kontroll på med vurderingen og taklingen sin og må straffes knallhardt for det.

Victor Lindelöf – 7,0
Tilbake på laget igjen etter to kamper på benken. Dratt med ut på et par løpeturer av Young Boys-spissen, lurt en gang før pause, men alt i alt solid – også etter hvilen da United ofte ble liggende dypt.

Stoppernes solide spill – av alle tre – er det andre United kan ta med seg fra kampen.

vicyoung

Harry Maguire – 7,0
Også solid. Både før og etter pause. Young Boys kom egentlig kun til to sjanser etter pause, scoringen og sjansen minuttet etter og kapteinen var i hjertet av forsvaret.

Luke Shaw – 6,5
Flere offensive initiativ igjen og helhjertet jobb defensivt så lenge det var 11 mot 11. Young Boys fikk så mange innleggssjanser ute til høyre i 2. omgang da United lå smalt. Var det Shaws feil? Vanskelig å si fra sidelinjen, men med tre stoppere var det litt snodig å se på – og det smale United med en smal Shaw ga oss noe trøbbel, blant annet før 1-1.

Donny van de Beek – 6,0 (ut for Varane 45)
Se, han kan jo spille sentral midtbane. Nei, det var ikke spektakulært, han var en balltriller også i skyggen til Fred, men sammen med brassen hadde United full kontroll over midtbanen og kampen så lenge det var 11 mot 11.

Fred – 6,0 (ut for Martial 89)
Solid før pause. Ryddet unna foran backrekka, traff ok med pasningene, trygg med ball og også et par gjenvinninger – som den eneste i United-laget. Veldig riktig å beholde ham på og ta ut Donny i pausen, og én av få som både blokkerte og vant ballen flere ganger også etter pause – selv om han ble noe mindre effektiv mot slutten.

fred332

Jadon Sancho – 4,5 (ut for Dalot 35)
Hvor er spilleren som driblet så bra i Dortmund? Hvor er spilleren som tok så mange gode valg i Dortmund? Hvor er klassespilleren? I så mange gode posisjoner, men altfor mange dårlige pasninger eller løp rett i motstander. Fikk bare 35 minutter, men det var (igjen) merkbart hvor dårlig det nå sitter for ham – selv om United ledet og egentlig hadde full kontroll med ham på banen.

Bruno Fernandes – 7,5 (ut for Matic 72)
Denne er til ordboka: Ferdigscoret, definisjon: En pasning med yttersiden av foten på bakre stolpe som Ronaldo scoret på mot Young Boys.
Spilte også Sancho fri i bakrom en gang, uten at sistnevnte klarte å få kontroll og la pasningen som sendte Ronaldo alene med keeper da han ropte på straffe etter pause. Den ene som viste mye offensiv kvalitet flere ganger i denne kampen.

Det har vært spørsmål om Ronaldo og Bruno kan bli en suksess sammen, siden de ikke har vært det på landslaget, men foruten midtstopperne som gjorde det bra så var samspillet mellom Bruno og Ronaldo det tredje vi kan ta med oss fra denne kampen.

Paul Pogba – 5,5
Startet positivt på venstresiden sammen med Shaw, men mer og mer anonym utover i 1. omgang. Jukset også voldsomt defensivt på sveitsernes store sjanse før pause – da han ikke gadd å følge spiller. Litt merkelig at han ble værende på da han egentlig ikke klarte å gjøre seg bemerket på noe vis etter pause.

Cristiano Ronaldo – 7,0 (ut for Lingard 72)
Én sjanse. Én scoring. Før pause. Like nådeløs som mot Newcastle, men burde fått mer ut av løpet alene mot keeper i 2. omgang der han falt for lett. Likevel, med ett mål gjorde han egentlig jobben i sin 117. Champions League-kamp – noe som er tangering av Casillas’ rekord i turneringen.

Diogo Dalot – 6,0 (inn for Wan-Bissaka 37)
Kom inn som høyreback. Omskolert til vingback da United la om til tre bak etter pause. Vanskelig å bedømme med en mann mindre, men helt ok. Intet mer. Intet mindre.

Raphaël Varane – 7,0 (inn for Van de Beek 46)
Inn som en tredje midtstopper i pausen, og vant hodeduell etter hodeduell etter hodeduell, men var dessverre en centimeter unna å klarere da et innlegg fra høyre plutselig var inne foran mål og det ble 1-1 – en av hjemmelagets to klare sjanser etter pause. Skal han få skylda for den? Det er to mann han må orientere seg mot så jeg er ikke så streng.

Jesse Lingard (inn for Ronaldo 72), Nemanja Matic (inn for Fernandes 72) og Anthony Martial (inn for Fred 89) spilte for kort tid til å få karakter.