Moskva 2008

«Plutselig la Wayne hodet på skulderen min og gråt»

For spillerne og fansen som opplevde Champions League-seieren i 2008, er triumfen mot Chelsea et uforglemmelig minne. Noen timer etter at dette bildet ble tatt, brøt imidlertid Wayne Rooney sammen og gråt som et lite barn.

Publisert Sist oppdatert

Det avslører den tidligere Manchester United-treneren Michael Clegg i en ny bok.

Den nå 64 år gamle Clegg, ofte bare kalt Mick for ikke å forveksles med sønnen Michael som spilte for Manchester United, ble en del av trenerteamet til Sir Alex Ferguson like etter den historiske Treble-triumfen i 1998/99.

Uventet reaksjon

Clegg var den første treneren som ble ansatt i en Premier League-klubb som «power-development coach», og var ikke redd for å gå sine egne veier.

Clegg tok i bruk mange utradisjonelle virkemidler for å forbedre den fysiske styrken til United-spillerne, deriblant boksing. 

Det er liten tvil om at spillerne som jobbet med Clegg i løpet av hans elleve år som trener i United, har satt stor pris på ham.

Manchester United training
BANEBRYTENDE: Mick Clegg tar med seg United-spillerne på en løpetur under preseason-turen til USA i 2003. Da Clegg ble ansatt i United like etter Treble-triumfen, ble han den første treneren i sitt slag i en Premier League-klubb.

Cristiano Ronaldo har skrevet forordet i den ferske boken som også inneholder bidrag fra Ole Gunnar Solskjær, Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy, Darren Fletcher, Diego Forlan, Jaap Stam og Teddy Sheringham.

Det er nok likevel liten tvil om hvilket avsnitt i boken som vil få mest oppmerksomhet.

Etter Uniteds finaletriumf i Champions League mot Chelsea i 2008, satt Clegg i hotellbaren i Moskva sammen med en sikkerhetsvakt da Wayne Rooney kom bort til ham.

– Det var shit. Jeg var shit. Jeg var helt elendig, jeg er så forbasket skuffet, fortalte Rooney ham, skriver The Athletic i et intervju med Clegg.

Clegg trodde knapt det han hørte.

– Han brøt sammen rent følelsesmessig da han skulle beskrive sin egen innsats og jeg kunne se at øynene hans ble fylt av tårer. Plutselig la Wayne hodet på skulderen min og gråt, forklarer Clegg.

– Syntes veldig synd på ham

Wayne Rooney startet finalen på Luzhniki stadion, men måtte spille store deler av kampen på kanten, mens Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez fikk plassene mer sentralt i banen. 

Da Ferguson bestemte seg å gjøre taktiske endringer og sette inn friske bein, var Paul Scholes den første som måtte vike plass da Ryan Giggs kom inn like før slutt i ordinær spilletid.

Manchester United v Chelsea - UEFA Champions League Final
ERSTATTET AV NANI: Wayne Rooney ble ekstremt skuffet over å ha blitt byttet ut i 1. ekstraomgang av Champions League-finalen mot Chelsea.

I 1. ekstraomgang ble Rooney byttet ut til fordel for Nani.

– Wayne var en viktig del av dette mannskapet og en stor bidragsyter til suksessen som laget oppnådde. Men han følte ikke at han hadde spilt noen stor rolle den kvelden siden han ble tatt av og det gikk virkelig inn på ham. Han trengte å få utløp for følelsene og jeg syntes veldig synd på ham, sier Clegg til The Athletic.

– Han gråt sine bitre tårer, for dette skulle være hans store øyeblikk men i stedet gikk oppmerksomheten til Cristiano for hans mål, og Edwin (van der Sar red. anm.) som reddet den avgjørende straffen, sier Clegg.

– Stor respekt for Rooney

I dag driver Clegg treningssenteret Olympic Sports Gym i Ashton-Under-Lyne.

Etter elleve år i United var det ikke lenger plass til ham da Alex Ferguson og United hentet inn Tony Strudwick fra Blackburn.

Clegg og Strudwick kom ikke overens.

– Han var et behagelig vesen, mens jeg var en irriterende liten fyr. Han kunne imponere med sin utdanning og kvalifikasjonene sine, mens jeg kunne knapt stave mitt eget navn. Han var kongen av PowerPoint, mens jeg sverget til gammeldagse metoder. Uansett hvordan man så på det, så var han fremtiden og jeg var en dinosaur, sier Clegg.

Han beskriver forholdet mellom de to som så anspent at det nesten brøt ut slåsskamp mellom dem på Carrington.

West Ham United v Manchester United - Premier League
I SENTRUM: Wayne Rooney hadde en glødende vinnervilje. Her gratuleres han av Michael Carrick og Chicharito etter en av scoringene mot West Ham i 2011.

I dag driver Mick Clegg sitt eget treningsstudio, mens sønnen Michael junior, den tidligere United-spilleren, jobber som fysisk trener for klubben.

I intervjuet med The Athletic benytter også Mick Clegg anledningen til å gi et mer korrekt bilde av et intervju han gjorde for flere år siden der Clegg forklarte at Wayne Rooney ikke hadde den samme iveren i treningen som Cristiano Ronaldo.

Det Clegg mente å si var at ingen hadde den samme iveren som Ronaldo, og at Rooney ble bare brukt som et eksempel for resten av spillergruppen han jobbet med.

– Jeg har hørt mange som har beskrevet Wayne som lat og som har sagt Wayne er ikke ditt og han er ikke datt. Det gjør meg sint. Hvem er tidenes toppscorer for United? Hvem er tidenes toppscorer for England. Wayne er så dedikert til fotballen og likevel har han fått så mye kritikk. Det er latterlig, sier Clegg.

Powered by Labrador CMS