caseot

Det er én viktig ting Casemiro knuser Fred og McTominay på

Publisert Sist oppdatert

Det er vanskelig å være bombastisk når man sammenlikner spillere i ulike ligaer, men med Casemiro på plass så må det selvsagt gjøres.

Her er derfor den store Casemiro mot Scott McTominay mot Fred-sammenlikningen, etter at United torsdag offentliggjorde at brassen er spilleklar til torsdagens kamp mot Southampton.

Det må imidlertid sies at når vi presenterer 43 ulike statistikker for de tre – og for Casemiro statistikken hans i hver av de to foregående sesongene – så er det ikke slik at han blåser de to andre av banen på alt.

Det er imidlertid et par helt essensielle ting som peker seg ut. Begge handler egentlig om noe som nok har frustrert mange United-supportere med Fred og McTominay de siste par årene – ballmist.

United.nos statistikkpartner StatsBomb har i mange år målt antallet ballmist etter å ha blitt taklet eller på grunn av dårlige touch eller driblinger, og der er Casemiro i en helt annen klasse enn de to United-spillerne.

Fred mistet for eksempel ballen på grunn av dårlige touch eller driblinger mer enn to ganger hver kamp forrige sesong. Casemiro er på halvparten av det – og var også godt under halvparten av det for to sesonger siden.

For å si det på en annen måte – Casemiro er mer på Fabinhos nivå i Liverpool enn McTominay og Freds i United når det gjelder balltap.

Casemiro 2 siste sesonger v Fred v McTominay forrige sesong:
(Merk: Grønn bakgrunn = beste stats av de fire sesongene)

casemiro2

Så er det selvsagt mer enn bare ballmist som er verdt å legge merke til i oversikten over.

Se på dette: 

* Expected goals og avslutninger. Antallet avslutninger gikk også opp for Casemiro forrige sesong, noe som nok sier litt om rollen hans i Real, men kanskje også at han ble enda mer bevisst på den delen av spillet sitt.

* Antall brytninger av motstanders spill forrige sesong var også bedre enn det Fred leverte, selv om sistnevnte også er kjent for å være god på nettopp dette.

* Mer enn 6 ganger per kamp de to siste sesongene startet også Casemiro en takling eller et press på egen halvdel som endte med en gjenvinning. For å sammenlikne – ingen sentrale midtbanespillere i Premier League klarte det forrige sesong.

vase232

* Det var bare én sentral mitbanespiller i Premier League som leverte flere vellykkede taklinger enn det Casemiro bidro med forrige sesong i La Liga.

* Han var heller ikke så langt bak Rodri og Kevin de Bruyne-nivå når det gjaldt det å bidra til at laget kom inn på den siste tredelen av banen foran motstanders mål.

* Han er også klart foran Fred og McTominay når det gjelder vellykkede pasninger inn i 16-meter og ikke minst touch i motstanderens 16-meter.

* Når Casemiro fikk kontroll over ballen gjorde han noe bra med den 97% og 96% av gangene de to siste sesongene. I Premier League forrige sesong var det kun to sentrale midtbanespillere, Rodri og Jordan Henderson, som var bedre enn det (98%).

* StatsBomb har også en oppsummerende verdi for defensive bidrag, der alt som gjøres defensivt gis en karakter. Casemiro har fått 0,07 her i to strake sesonger. Ingen defensive midtbanespillere i Premier League nådde like høyt forrige sesong, og både Rodri og Fabinho, anerkjent som to av de beste, endte bak dette.

MERK: United bekreftet torsdag formiddag at arbeidstillatelsen til Casemiro er i boks. Dermed kan han debutere mot Southampton lørdag.

Powered by Labrador CMS