Fulham FC v Manchester United - Premier League

– Det fantes ikke noen form for lagånd

Publisert Sist oppdatert

Det kommer stadig nye drypp fra intervjuet Erik ten Hag har gjort med Voetbal International. 

Denne gang om førsteinntrykket han fikk av troppen og den totale mangelen på vinnermentalitet som var i klubben da nederlenderen først overtok som manager. Det som kommer frem er mildt sagt sjokkerende.

– Å få endret kulturen var det viktigste for meg å ta tak i med en gang.

– Det fantes ingen lagånd, jeg så ikke noen form for dynamikk i laget og den evnen til å takle motstand mentalt var svært lav. Troppen hadde ikke kampånd eller noen som klarte å sette lagprestasjonen som øverste prioritet.

MER FRA TEN HAG: – Han kom uansett ikke til å bli værende i Amsterdam 

Heldigvis ser ting ganske så annerledes etter under en halv sesong under nederlenderens ledelse. I tillegg til den enorme jobben som er lagt ned i å snu rundt på mentaliteten har det kommet inn spillere som også har vært med på å løfte spillerne rundt.

Dette er noe Ten Hag også tar opp i fortsettelsen av sitt intervju.

– For å få den riktige mentaliteten inn i garderoben så trenger du spillere med sterke personligheter og vinnervilje. Derfor var det å hente Casemiro veldig viktig. Han vet hvor standarden ligger og vet hva som kreves for å kunne vinne titler.

Manchester City v Manchester United - Premier League
VINNER: Casemiro blir av Ten Hag dratt frem som et eksempel på en som vet hva som skal til for å få vinnermentaliteten tilbake i klubben.

– Jeg visste at det ville bli et vanskelig prosjekt. Manchester United var ikke under de omstendighetene du ville forvente av dem, og jeg tror nå vi er i riktig retning, men vi er langt unna der vi ønsker å være.

Powered by Labrador CMS