bethanyenglandtoone

Scoret hat trick for landslaget

Publisert Sist oppdatert

Torsdag hadde Vilde Bøe Risa en målgivende pasning for Norge, i en kamp hvor både hun og Maria Thorisdottir spilte hele kampen, mens Ona Batlle skal ha klart seg fint da hun spilte hele kampen mellom Spania og Brasil.

Fredag var en rekke United-spillere i aksjon igjen.

Ella Toone var den eneste United-spilleren som startet Englands VM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Makedonia, men hun leverte i det minste virkelig varene mot det som det må nevnes at som ventet var en svak motstander.

Toone scoret nemlig tre av Englands mål i 10-0-seieren. Hun hadde i tillegg den målgivende pasningen til Ellen Whites 4-0-mål.

Katie Zelem og Alessia Russo kom inn for England i det 71. minutt (på stillingen 8-0 til England), og sistnevnte hadde noen skuddforsøk på slutten, men uten å havne på scoringslista denne gangen.

Mary Earps var ubenyttet reserve, men England-landslagssjef Sarina Wiegman sa før kampen at Earps er hennes førstekeeper.

Toone var ikke den eneste som leverte målpoeng denne fredagen, og i Nederland-Kypros var klasseforskjellen enda større enn i Nord-Makedonia mot England.

Det tok en stund før det første målet kom, men etter rundt halvspilt førsteomgang slo Jackie Groenen en glimrende pasning til Vivianne Miedema, og hun satte inn 1-0 for Nederland. Etter dette løsnet det, og Nederland vant til slutt hele 12-0. Groenen skal ha hatt to målgivende pasninger til også.

Groenen spilte hele kampen for Nederland.

Manchester United Women Training Session
HADDE TRE MÅLGIVENDE PASNINGER: Jackie Groenen.

To United-spillere startet for Wales på fredagskvelden – Hayley Ladd og Carrie Jones. De var med på å tape 1-2 hjemme mot Frankrike, ikke et uventet tap for waliserne. Ladd spilte i midtforsvaret, mens Jones ser ut til å ha spilt som spiss. Begge spilte hele kampen.

Ingen av baklengsmålene ser ut til å ha vært Ladds feil.

Jones skal ha imponert stort for Wales, og skapte ved flere anledninger trøbbel for det franske laget, og hun ble kåret til banens beste spiller. Det er lovende – hun er fortsatt bare 18 år, og bør nok spille mer neste sesong, enten for United eller på utlån.

Signe Bruun sliter med en skade, og var ikke med da Danmark vant 2-0 borte mot Malta.

Powered by Labrador CMS