– Det er kun gjort én tabbe til nå

United-ambassadøren snakker overraskende åpent.

Publisert Sist oppdatert

Han jobber for Manchester United, Bryan Robson. Dermed må han alltid vekte sine ord. Som alle vet vil det være akseptabelt å kombinere en sånn jobb med å si nøyaktig hva man mener om United, spesielt i negative ordelag.

Nå har Captain Marvel imidlertid snakket litt også åpent om situasjonen.

– For meg er den eneste tabben at de lot for mange rutinerte spillere dra samtidig, sier Robson ifølge flere engelske medier.

– Når vi da har fått en del skader så ser vi plutselig tynne ut, og det er derfor tabellplasseringen er som den er nå.

– Lukaku, Sánchez, Ander Herrera, Chris Smalling. Dette er erfarne spillere. I en situasjon som denne (med alle skadene) så er det disse spillerne du trenger, ikke unggutter. Martial startet for eksempel sesongen bra, men fikk så en langtidsskade – og det er ikke noe man har råd til når man har latt to toppspisser dra uten å ha erstattet dem.

EN AV DE BESTE: Her er Bryan Robson i prat med Eivind B. Holth i Supporterklubben for en stund siden.

Han er imidlertid klar på at Solskjær fortjener tid, og vet som tidligere manager selv hva dette handler om.

– Som manager så trenger man egentlig tre år på å bygge det laget man ønsker. Det er først da du kan ta avgjørelsen på om manageren gjør det bra, fantastisk eller har problemer, og nå har de satset hatten sin på at Ole er mannen som skal bygge et nytt lag, friske opp akademiet og få gjennom flere unggutter.

– Om Ole er sikker? Jeg synes United var veldig klare på det da de ga ham jobben. De sa at han kom til å få tid, og sånt hjelper en manager.

Vil du treffe Bryan Robson? Han kommer til Tromsø i februar i forbindelse med Chelsea-United. Les mer og meld deg på her.

– Naivt å tro på umiddelbar endring

Rio Ferdinand, som ikke har det samme tette båndet til United (les: jobb i klubben), mener det ville vært fryktelig naivt av klubben om de faktisk trodde at det å ansette Solskjær skulle gi et skifte over natten.

– Det er ingen sjanse for at klubben kan ha tenkt at dette kommer til å bli en eneste lang dans på roser med en gang. Så naive er de ikke. United er definitivt i en situasjon hvor det kommer til å bli umiddelbar smerte, at resultatene ikke går vei, og spesielt nå som de satser mer på yngre spillere, sier han.

Det som er verdt å merke seg er at Ferdinand jo har hatt samtaler også med klubbledelsen for kort tid siden.

Han kan altså sitte på mer innsikt enn de fleste.

– Derfor tror jeg heller ikke på et snarlig skifte (i manager). Jeg blir veldig overrasket om jeg våkner opp en morgen, åpner en avis eller en app og ser at han har fått sparken så snart, sier Ferdinand til TalkSPORT.

– Dette er heller ikke tidspunktet for kjappe avgjørelser. Hvis du gir noen millioner av pund for å endre på et lag så kan man ikke gi det opp med en gang. Da vil det kun være å kaste et regime ut vinduet for å starte på nytt igjen.

– Det har skjedd for ofte de siste årene, og selv om tid ikke er noe man får altfor mye av i bransjen så trenger Ole enda et vindu for å få flere spillere inn og flere ut. Det er kun da man kan begynne å vurdere ham, slik jeg ser det, sier Ferdinand.

Vil du diskutere United i vår lukkede Facebook-gruppe – uten all negativiteten som kjennetegner resten av sosiale medier? Klikk på bildet under for å bli medlem!

Powered by Labrador CMS