Ni spillere som inspirerte Robson og Maguire

Bryan Robson og United-kaptein Harry Maguire har snakket litt om ledertypene på fotballbanen som inspirerte dem på veien til å bli kapteiner selv.

Publisert Sist oppdatert

I den nyeste episoden av UTD Podcast ga Bryan Robson uttrykk for at han mener at det var en god avgjørelse av Ole Gunnar Solskjær å gi kapteinsbindet til Harry Maguire.

Robson og Maguire har til felles at begge ble United-kapteiner etter at de ikke hadde vært så lenge i United.

LES OGSÅ: – Det var en god avgjørelse av Ole å gjøre Harry til kaptein

Om Maguire kan bli en like god kaptein som Robbo, så kan en definitivt være fornøyd, men han må naturlig nok finne sin egen måte å lede klubben på.

Uansett er det jo slik at en kan la seg inspirere av tidligere kapteiner og lederskikkelser en har spilt under, og Robson og Maguire ble derfor bedt om å fortelle om lederne på fotballbanen som hadde inspirert dem.

NÅVÆRENDE UNITED-KAPTEIN: Harry Maguire.

Robson: Buchan og en tidligere Liverpool-helt

– Da jeg var i West Bromwich, så var midtstopperen John Wile kaptein. Len Cantello var en leder på banen, han også [i likhet med Robson, red.anm.] var en midtbanespiller, og en Manchester-gutt. Han er en av de beste spillerne jeg spilte med som aldri fikk en landskamp for landet sitt. Han var en veldig god spiller, fortalte Robson.

– Så jeg var påvirket av det, og da jeg kom til United så var Martin Buchan kaptein. Han var veldig streng med alle lagkameratene sine, han var ikke redd for å kjefte hvis han følte at folk gjorde noe feil.

Også på landslaget fikk Robson inspirasjon – fra en Liverpool-legende.

– Da jeg først kom inn på landslaget så var Kevin Keegan kaptein. Han ledet ved å sette et godt eksempel selv, han var en skikkelig toppspiller. Han spilte i Tyskland og ble kåret til Europas beste spiller [i 1978 og 1979]. Kevin var også et godt eksempel på hvordan en kunne være kaptein.

– Jeg har hatt noen veldig gode spillere og gode karakterer som kaptein før jeg ble det selv.

BUCHAN: United-kaptein da Robson kom til klubben.

 

Maguire: United-legender og gamle lagkamerater

Harry Maguire trekker frem tre spillere han har spilt med – og to han aldri har spilt med.

– Jeg har vært heldig nok til å spille under noen virkelige gode kapteiner, veldig erfarne spillere. Jeg elsker å snakke med eks-kapteiner og høre hvordan de gjorde ting. Jeg finner det interessant å lytte til Gary Neville og Roy Keane når de snakker på podkastene sine [hos Sky Sports].

– Jeg spilte under Chris Morgan i Sheffield United, som jeg lærte enormt mye av, og så under Michael Dawson i Hull og Wes Morgan i Leicester. Så tre erfarne proffer som har vært opp og ned i divisjonene, og egentlig sett alt. Jeg føler definitivt at jeg har lært utrolig mye fra dem alle.

INSPIRERENDE TYPER: Gary Neville og Roy Keane.
Powered by Labrador CMS