Premiership Title 1993

– Cristiano Ronaldo kan ha Eric Cantona-effekten på Manchester United

Publisert Sist oppdatert

Bryan Robson, en av Uniteds aller mest legendariske sjuere, har skrevet om to andre suksessrike United-spillere som brukte det nummeret – Eric Cantona og Cristiano Ronaldo – i en Daily Mail-spalte med tittelen «Cristiano Ronaldo kan ha Eric Cantona-effekten på Manchester United».

Robson mener altså at Ronaldo potensielt kan ha en lignende påvirkning på dette United-laget som Cantona hadde da han ankom United i 1992.

– Cristiano Ronaldo kan bli den moderne tids Eric Cantona for Manchester United: en katalysator for større ting. Det er en voldsom følelse av spenning rundt klubben i forbindelse med hans retur, og ikke bare for det kaliberet spiller han er, men også for standardene han setter på og utenfor banen, skriver Robson.

Han peker på at United før Cantona kom allerede var et lag med karakterstyrke og gode treningsvaner, men at franskmannen løftet United til et nytt nivå ved å påvirke på detaljnivå.

TROFÉSANKING: Eric Cantona satte fart på en trofésanking som etter hvert var på et slikt nivå at Alex Ferguson fikk problemer med å bære alle troféene.
TROFÉSANKING: Eric Cantona satte fart på en trofésanking som etter hvert var på et slikt nivå at Alex Ferguson fikk problemer med å bære alle troféene.

Robson har tro på at United blir et bedre lag – men blir det titteljakt?

– Jeg sier ikke at Cristiano vil garantere oss Premier League-tittelen med en gang, for denne gruppa trenger fortsatt å bli mer stabile, men jeg garanterer at han vil gjøre United til et fantastisk lag å se på denne sesongen. Vi kommer til å se noe herlig samarbeid mellom angrepsspillerne, og han vil bringe det beste ut av Paul Pogba og Bruno Fernandes.

– United kommer til å være et lag som får fansen opp fra setene i tråd med klubbens tradisjoner.

brunoppg
FERNANDES OG POGBA: Får United enda mer ut av duoen etter Ronaldos ankomst?
Powered by Labrador CMS