Manchester United Pre-Season Training Session

– Et ansvar det ikke går an å drømme om

Publisert Sist oppdatert

Bruno Fernandes er Uniteds nye kaptein. Det ble bekreftet på USA-turnéens første dag.

28-åringen fungerte som kaptein også i store deler av 2022/2023-sesongen, i de kampene hans forgjenger Harry Maguire ikke spilte, men er nå svært stolt over å ha fått kapteinsbindet på permanent basis av manager Erik ten Hag.

– Det var et veldig fint øyeblikk for både meg og min familie. Dette er ikke noe man kan gå rundt å drømme om, for det er over alle mulige drømmer. Jeg har en følelse av stolthet over alt som er blitt gjort for å komme hit og få dette store ansvaret. Bare det å være en del av denne klubben, selv uten å være kaptein innebærer et stort ansvar.

brunqq
STOLT: Bruno Fernandes.

Overrasket av Solskjær

Portugiseren bedyrer også at han ikke kommer til å endre seg, selv om han vil spille fast med kapteinsbindet rundt venstrearmen.

– Det kommer til å være det samme, jeg kommer ikke til å endre meg. Det er viktig for meg å opprettholde de samme standardene og gjøre mitt aller beste som kaptein.

Samtidig ser han tilbake på den første gangen han fikk muligheten til å bære bindet som United-spiller.

– Det var en stor ære å få være kaptein mot Paris Saint-Germain i Champions League. Jeg ble overrasket av Ole (Gunnar Solskjær), men jeg fortalte ham at jeg følge meg beæret som fikk ansvaret.

– Jeg har fortsatt både kapteinsbindet og drakta fra den kampen og ønsket å beholde disse som et minne for meg selv, fordi det er ikke alle som får oppleve det å være kaptein for United.

FØRSTE KVELD: Fernandes fikk æren av å være kaptein i 2-1-seieren over PSG i Paris i 2020.

Takker sin forgjenger

Den nye kapteinen tar seg også tid til å takke sin forgjenger, Harry Maguire, og mimrer tilbake til ligacupfinalen mot Newcastle da de løftet trofeet sammen.

– Det var stort og jeg kommer alltid til å være takknemlig for Harry for det øyeblikket. Han var klubbkaptein på det tidspunktet og hadde ikke trengt det (å dele løftingen av trofeet). Å dele det det øyeblikket var noe jeg satte stor pris på. Nå håper jeg å få gjøre det enda oftere, ikke bare som kaptein, men som United-spiller.

Avslutningsvis ser Bruno Fernandes også frem til sin første kamp som Uniteds offisielle kaptein, mot Arsenal lørdag kveld norsk tid.

– Det vil bli veldig spesielt, fordi offisielt er det første gang jeg er klubbkaptein. Selvfølgelig kommer jeg også til å beholde kapteinsbindet og drakta fra den kampen og ramme det inn ved siden av den første (mot PSG) for å se hvor langt tid det var mellom dem.

Manchester United v West Ham United: Emirates FA Cup Fifth Round
DELTE OPPGAVEN: Harry Maguire og Bruno Fernandes delte på oppdraget om å løfte ligacuptrofeet etter seieren over Newcastle på Wembley.

En inspirasjon for hele troppen

Manager Erik ten Hag sier at Fernandes har fortjent oppdraget etter sin innsats i nederlenderens første sesong som manager i United.

– Et godt lag har alltid ulike roller innad i laget. Noen er ledere, andre er lagspillere, noen kan brukes i flere posisjoner, noen er spesialister, mens andre er individualister, sa Ten Hag til MUTV. Man trenger alltid ledere i laget, som kan veilede på banen og som kontrollerer kvaliteten i det som blir prestert.

– Vi valgte Bruno fordi han er en inspirasjon for alle og leder ved eksempel. Han ønsker hver dag å bli en bedre fotballspiller og jobber knallhardt og gir sitt ytterste. Han er den de andre må speile seg etter som eksempel og samtidig er han en god person som er godt likt sosialt i gruppen.

tennern
TEN HAGS KAPTEIN: United-manageren sier at klubbens nye kaptein er en inspirasjon for alle i klubben.

 

Powered by Labrador CMS