De Bruyne: – Fernandes er en vidunderlig spiller

Premier Leagues kanskje to beste midtbanespillere skal sannsynligvis begge i aksjon lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Kevin de Bruyne roser sin portugisiske motstander før lørdagens Manchester-derby.

– Får fotball til å se gøy ut

Siden Bruno Fernandes ankom Old Trafford mot slutten av januarvinduet tidligere i 2020, har han definitivt vært blant de beste midtbanespillerne i Premier League. Det samme må også kunne sies om Manchester Citys Kevin de Bruyne.

Halv syv lørdag kveld deler de to kreatørene for første gang gressmatte i klubbsammenheng, og den belgiske 29-åringen roser sin portugisiske motpart før storkampen.

– Han er en vidunderlig spiller. Han har kommet til United og gitt dem noe annerledes, sier De Bruyne til Sky.

SUKSESS: Bruno Fernandes har vist seg å være en kjempesignering for United. Her etter seiersmålet mot Brighton.

De Bruyne mener United har forbedret den siste tiden, og at dette i stor grad kan skyldes Fernandes.

– De slet i fjor. Jeg vet at de hadde noen kamper der de vant mot gode motstandere, men stabiliteten manglet. Der har de forbedret seg mye i år, og Fernandes er en stor grunn til det.

– Han er en som får fotball til å se gøy ut.

Selv om de to kanskje er ligaens to beste offensive midtbanespillere, vil ikke belgieren sammenlikne seg selv med Fernandes.

– Vi er ganske like på en måte, men jeg vil ikke sammenlikne meg selv med andre. Jeg nyter å se andre spillere, men jeg vil ikke sammenlikne meg med dem.

Advarer lagkameratene

Når kampen sparkes i gang i midtsirkelen på Old Trafford, er det United som ligger øverst på tabellen av de to lagene. Likevel kan det nok sies at det er City som har best inngang til kampen.

De lyseblå gikk komfortabelt videre fra sin gruppe i Champions League, mens United gikk på et sviende tap mot RB Leipzig, og røk dermed på hodet ut av mesterligaen.

I GANG: Etter en tung sesongstart, har Manchester City vunnet de to siste Premier League-kampene med til sammen 7-0. De Bruyne har vært direkte involvert i fire av målene.

Kevin de Bruyne tror hans City må passe seg for et revansjesugent United-lag.

– Vi må være forsiktige, på grunn av alt det som har skjedd denne uken. Det er en god kamp for dem å snu pilen. De kommer til å ville vise en annen side enn de viste i Leipzig.

Fernandes: – Aldri en perfekt kamp etter å ha røket ut

Bruno Fernandes tror ikke en seier mot byrival City vil gjøre opp for at laget røk ut av Champions League.

– Det finnes aldri en perfekt kamp etter et slikt tap, fordi du har fortsatt røket ut av Champions League, og det er vanskelig å svelge, sier 26-åringen til MUTV.

Portugiseren tror likevel at en seier vil hjelpe fansen å glemme skuffelsen på tysk jord, ettersom et derby er viktig for supporterne.

MÅNEDSBESTE: Bruno Fernandes ble kåret til ligaens beste spiller for november. Nå satser han på å fortsette den gode ligaformen mot byrival City.

Han forteller også at lørdagens kamp betyr mye for spillerne, ikke bare fordi det er et byderby, men også fordi det er en særdeles viktig kamp.

– Vi har lyst til å gjøre det bra. Vi har lyst til å vinne Premier League, og vi har lyst til å levere gode prestasjoner mot store lag, for å vise at vi kan være på topp og gjøre det bra.

Kampen har avspark 18.30, og du kan den her.

Powered by Labrador CMS